Foto: Morten Rakke Photography

Den latinamerikanske PGA-touren var i Argentina i uken, der Larvik-spilleren avanserte fra delt syvendeplass til ledelse med -10 før siste runde.

En avslutningsrunde på tre under par, 69, for -13 totalt i Buenos Aires var imidlertid ett slag for mye til å få være med i omspill for Andreas.

Men det ble det en fin pallplassering, og PTLA-karrierens nest beste resultat for 22-åringen. Som med tredjeplassen avanserte til femteplass på Latinamerika-tourens pengeliste.

En plassering som vil gi opprykk til Web.Com Tour 2020 dersom han holder plasseringen gjennom sesongen.

Buenos Aires

Omspillet mellom Andres Echavarria fra Colombia og australieren Ryan Ruffels ble vunnet da førstnevnte gjorde birdie på det andre omspillshullet.

Se også:Resultater fra Argentina


Etter runde 3: Leder før siste dag

Skal Andreas Halvorsens første seier på den latinamerikanske PGA-touren komme i Buenos Aires denne søndagen?

Etter en feilfri tredjerunde med fire birdier og resten par på kortet har 22-åringen fra Larvik i Vestfold sikret seg et godt utgangspunkt for å toppe karrierebestet han fikk med andreplass etter omspill i Argentina for 16 måneder siden.

Det foregikk også i Buenos Aires. Så hva er mer naturlig enn at Halvorsen tar ett steg opp på pallen denne gangen? Men det kommer il å bli en hard batalje med fire mann halsende ett slag bak og ytterligere tre spillere to slag bak.

Sin unge alder til tross har imidlertid Andreas Halvorsen sikret seg et solid erfaringsgrunnlag fra Sør-Amerika-touren med blant annet syv Topp 10-plasseringer.


Runde 3: Inn i Topp 10 i Buenos Aires

Andreas Halvorsen er én av åtte spillere som deler sjuendplassen

22-åringen er med det bare ett slag fra teten, som deles av hele seks spillere: Canadieren Will Bateman, Will Roebuck fra England, amerikanerne Ryan Baca og Patrick Flavin, Clodomiro Carranza fra Argentina og Andreas Eschavvarria fra Colombia.

Molino Cañuelas Championship er den andre turneringen i vårsesongen av PTLA-touren, som Andreas Halvorsen åpnet ved å bli delt 18.-mann i sesongåpningen for to uker siden.

Colombianeren rakk ikke rundt før spillet ble avbrutt på grunn av mørket fredag, og må derfor fullføre hull 18 lørdag morgen lokal tid.


Runde 1: Åpnet med -2

Med det ligger Halvorsen to slag fra Topp 10 i Buenos Aires, og fire slag bak ledende Alfredo Adrian Ploch.

Colombianeren har ett slag å gå på til canadieren Will Bateman og Joshua Lee fra USA.