Foto: Tristan Jones

Seks år etter at hun forrige gang klatret til topps på seierspallen på europatouren, tok Marianne Skarpnord sin fjerde LET-seier etter en runde på tre under par, 69, i Australian Ladies Classic.

Marianne Skarpnord endte altså en seks års seierstørke på europatouren da hun gikk til topps i en tett batalje i Bonville på den australske østkysten.

Men Moss & Rygge-spilleren  har likevel kjent på vinnerfølelsen tidligere i år. Det er nemlig ikke mer enn tre uker siden hun gikk til topps på  den australske dametouren, ALPG, ved å vinne Ballarat Icons i Victoria.

Søndag fyrte Skarpnord av en solid finalerunde, som ga seier med to slags margin på -8 foran australieren Hannah Green og Nuria Iturrios fra Spania

i Australia

Sarpingen er glad over å endelig være tilbake på vinnersporet etter andreplass i europatourens sesongpremiereFatima Bint Mubarak Ladies Open, i januar:

— Jeg er veldig fornøyd fordi jeg har slitt litt de siste par årene, og har ikke spilt så bra som jeg vet at jeg kan. Jeg har hatt en strålende start på dette året, og det er herlig å se at alt det harde arbeidet jeg har lagt ned endelig gir noen gode resultater.

33-åringen startet siste runde ett slag bak ledende Madelene Sagström fra Sverige. Bogey på første hull ble derfor en strek i regningen for Marianne. Men hun var i raskt tilbake i delt ledelse med Sagström, Hannah Green, Dani Holmqvist og Nuria Iturrios etter at førstnevnte gjorde dobbelbogey på det korte hull 3.

I teten etter hull 6

Marianne overtok så ledelsen etter å ha satt en vanskelig putt med mye brake for birdie på hull 6. En ledelse hun styrket med ny birdie på hullet deretter.

Den australske amatøren Doey Choi yppet seg kortvarig etter Rygg mot rygg-birdier på hullene 10 og 11. Men fikk umiddelbart svar på tiltale da det også ble norske birdier på de samme hullene like etter.

Bogeyen på hull 16 kunne ødelagt for Skarpnord, som da plutselig delte ledelsen med spanske Iturrios. Men Moss & Rygge-spilleren klarte å sette birdie-putten i de kraftige vindkastene på hull 17.

Hun fulgte deretter mesterlig opp med birdie også på det siste hullet etter en drive på hele 300 meter.

Etter at det hele er avgjort forteller hun til Ladies European Tour at hun har fått et litt annet syn på golfen de senere årene:

— For ti år siden var det eneste jeg ville å spille golf. Men det kommer en tid der man begynner å tenke «vil jeg virkelig gjøre dette? Vil jeg  sette meg i en posisjon der jeg må gjennomgå all denne elendigheten og smerten?»  På en eller annen måte klarte jeg å komme meg gjennom den tunge tiden fordi jeg så mange ganger tenkte at «nå er det nok, jeg skal få meg en ordentlig jobb og holde meg hjemme». Men det er noe i meg som gjør at jeg ikke bare klarer å gjøre det. Dette er det jeg elsker å gjøre, selv om det er hardt når det går dårlig. Men de gode stundene er så veldig gode, og jeg tror det er det du streber etter hver gang du ankommer en turnering.

— Steady spill og litt bedre putting var nøkkelen til seieren, oppsummerer Marianne Skarpnord til Golferen fra Australia.

Tøft for Tonje

Tonje Daffinrud avsluttet Australian Ladies Classic med en runde på seks over par, 78. Scorekortet inneholdt to birdier, fire bogeyer og en firpelbogey da hun fikk ballen i hullet på syv slag på par-3-hullet, nummer 8. Som resulterte i totalscoren +6, og et fall fra delt tiende- til delt 34.-plass.

Karoline Lund endte som delt 46 med +9 etter én under par, 71, med to birdier og én bogey på kortet.

Europatouren fortsetter nå med to turneringer til i Australia, med ActewAGL Canberra Classic kommende uke. Med Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Karoline Lund og Celine Borge som norske representanter.

Se også: Resultater fra Bonville


Runde 3: Ulidelig spenning før siste dag

Hvilken avslutning det ligger an til i første turnering av LETs turné Down under. Marianne Skarpnord er på andreplass, ett slag bak teten. Tonje Daffinrud ligger på tiendeplass.

Det hadde vært utrolig morsomt dersom både Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud ender Topp 10 i Australia!

Før siste runde av Australian Ladies Classic ser det absolutt ut til å være en svært så reell mulighet.

Marianne Skarpnord ligger bare ett slag etter den svenske lederen, Madelene Sagström. Og hadde 33-åringen klart å holde oppe momentet fra de første ni, og gått de siste ni bogeyfritt, ville Moss & Rygge-spilleren vært i ensom ledelse.

 

Marianne deler andreplassen med hjemmespiller Hannah Green og spanske Nuria Iturrios. Trioen har ett slag ned til  den australske amatøren Doey Choi , og to slag til Celine Herbin fra Frankrike.

Også de to svenskene Dani Holmqvist og Julia Ekström samt danske Nanna Koertz Madsen er under par før siste dags spill.

Deretter følger Tonje Daffinrud i en kvintett på par og delt tiendeplass. Vestfoldspilleren gikk ett slag under par etter tre birdier samt en irriterende dobbelbogey, som kom allerede på åpningshullet.

Karoline Lund hadde tre over par, 75, etter tre birdier, to bogeyer og to dobbelbogeyer. Det gir spilleren fra Losby +10 totalt, og plasserer henne på delt 57.-plass. En plassering hun blant annet deler  med den levende legenden, 55 år gamle Dame Laura Davies fra England.

 


Runde 2: Tre norske klarte cutten

Nuria Iturrios leder med fire slag på -8 i Australia. Men bak spanjolen er det tett. Amatøren Doey Choi fra Australia innehar andreplassen på -4, med landsmann Hannah Green ett slag etter.

Deretter følger Marianne Skarpnord med -2, ett slag bak tredjeplassen. Moss & Rygge-spilleren deler fjerdeplassen med svenskene Madelene SagströmJenny Haglund og Linnea Ström

 

  Tonje henger godt med

Tonje Daffinrud falt riktig nok tre plasseringer etter en to over par 74-runde fredag. Men er fortsatt veldig godt plassert på delt tolvteplass med +1.

Vestfold-spilleren senket tre birdier, som kom på hullene 12, 14 og 18. Mens det ble bogey på hull 1, 5, 6, 13 og 16.

Også Karoline Lund kom seg videre på delt 62.-plass etter sin fire over par 76-runde. Losby spilleren hadde én birdie, tre bogeyer og én dobbelbogey, og endte med det akkurat på cutgrensen, som ble trukket ved +7.

Celine Borge fra Vestfold GK hadde en andrerunde på åtte over par, 80. Den inneholdt én birdie, fire bogeyer, én dobbelbogey og én trippelbogey. Det resulterte i +9 totalt,  som gjør at hun  blir den eneste av de norske som må bivåne de to rundene i helgen fra fairwaykanten.

 


Runde 1: Marianne og Tonje åpnet i Topp 10

Begge de to største dametourene tilbringer mye tid Down under i innledningen av 2019-sesongen.

LPGA forlot kontinentet etter sin andre turnering for en uke siden. Og erstattes av Ladies European Tour, som er i gang med sin første av tre turneringer her fram til 10. mars.

Marianne Skarpnord hadde en solid åpning med sine fire birdier og to bogeyer plassert pen og jevnt ut over scorekortet til Bonville-banen. Et kort som plasserer henne i utmerket posisjon, to slag bak pallen og fire slag bak lederen, amatøren Doey Choi.

Den australske lederen har svenskene Madelene Sagström og Dani Holmqvist halsende to slag etter seg,.

Tonje fortsetter bra i Australia

Tonje Daffinrud viderefører den gode formen fra avslutningen av forrige ukes Australien Open på LPGA. Torsdag brukte Vestfold-spilleren ett slag mer enn kollegaen fra Moss & Rygge GK, og ligger på delt niendeplass med sitt ene slag under par etter fire birdier og tre bogeyer.

Fire norske jenter er med i Australian Ladies Classic. Men Celine Borge med +1 på delt 41.-plass og Karoline Lund på delt 72.-plass med sine to flere slag, åpnet noe mer beskjedent enn sine erfarne lagvenninner.

Tonje Daffinruds klubbvenninne, Celine Borge, hadde tre birdier og fire bogeyer på kortet, Karoline Lund fra Losby GK hadde én birdie, tre bogeyer og én dobbelbogey på sitt scorekort.