Foto: Tristan Jones

Etter runder på 71, 70 og 68 slag plasserte Marianne Skarpnord seg på en solid andreplass i europatourens sesongåpning. Men hun var svært, svært nær sin fjerde seier. SE VIDEO

Som videoen viser, hadde Marianne Skarpnord en putt på 18. green i Emiratene, som ville gitt omspill om seieren mot engelske Charley Hull.

I stedet ble det altså en klar andreplass på -7 for Moss & Rygge-spilleren, fire slag foran en kvintett med svenske Caroline Hedwall, danske Nicole Broch Larsen, Anne van Damm fra Nederland, Luna Sobron fra Spania og engelske Jodi Ewart Shadoff.

Damene begynner normalt europatour-sesongen i Australia. Selv om det bare ble plass til to nordmenn i det 56 kvinner store feltet, ble det likevel en del å juble for her hjemme med Moss & Rygge-spilleren på pallen med sine sju slag under par da LET 2919 startet på Saadiyat Beach Golf Club.

Kunne tatt sin fjerde seier i Emiratene

Mariannes andreplass var verdt 224.000 kroner (22.869 euro). Hun har tre seiere på europatouren, med den siste for nesten seks år siden, i 2013. Hun forteller derfor at både den avsluttende 68-runden og andreplassen alene var «et stort steg i riktig retning»:

—  Hver gang jeg kjempet i toppen forrige sesong, i topp tre, topp fem, gikk jeg over par i siste runde. Jeg hadde derfor et slags mål i dag om å gå under par, og at om jeg gjorde det, så skulle jeg bli meget glad.

—  Jeg satte noen putter på de siste ni, og spilte ganske godt. Men Charley spiller bra golf, og jeg hørte hun hadde et meget vanskelig bunkerslag på siste hull for up&down og seier. Det er den typen slag hun klarer å gjøre, og jeg måtte nok vært ett slag foran henne (før hull 18) for å slå henne.

På Golferens spørsmål om hva hun har jobbet med før sesongstarten, svarer Marianne:

— Jeg har jobbet en del med svingen ,og lett etter en putter jeg liker. Så nå begynner det å nærme seg noe spillbart!

Vestfoldspiller Tonje Daffinrud tok delt 38.-plass på +8  etter runder på 74, 77 og 73 slag. Som ble belønnet med 18.000 kroner (1,830 euro).

Se også: Resultater fra Saadiyat Beach

Emiratene
VANT MED ETT SLAG: Charley Hull fra England tok årets første trofé, ett slag foran Marianne Skarpnord. Foto: Tristan Jones

Europatouren fortsetter nå til Australia med tre turneringer mellom 21. februar og 10. mars.