Det har vært en flott uke så langt for våre collegespillere. Sandra Nordaas var på vinnerlaget til Arizona i Las Vegas mens Viktor Hovland tok førsteplassen individuelt i La Quinta, California.

Det går nesten ikke en collegeuke uten norske fremganger, og mange norske spillere er i ferd med å etablere seg skikkelig i USA.

I Las Vegas var Sandra Nordaas på vinnerlaget til University of Arizona i The Rebel Beach-turneringen. Marginen til arrangørene fra Las Vegas-universitetet på andreplass var bare fire slag: 878 mot 882.

Individuelt kom Drøbak-spilleren på delt 20.-plass med +3. Las Vegas-spiller Elizabeth Prior var helt suveren i toppen, og vant med syv slag på -7.

Hovlands tredje individuelle seier for sesongen

Viktor Hovland, som var klubbkamerat med Sandra Nordaas i Drøbak GK gjennom hele oppveksten, vant The Prestige Presented by Charles Schwab med minst mulig margin på -8 etter runder på 68-71-66 på Greg Norman-banen ved velkjente La Quinta i California.

Hovland rundet de første ni av finalerunden bogey-fritt på tre under par, 32, for dagen etter birdier på hullene  5, 8 og 9. Han puttet på en birdie til på hull 11, og to til på 15 og 16 før han avsluttet med sin eneste bogey for dagen på hull 18.

Tidligere i 2018/19-sesongen har Hovland delt seier med lagkamerat Matthew Wolf i Royal Oaks Intercollegiate, og gikk så hen og tok sin andre seier på en uke i East Lake Cup i månedsskiftet oktober-november.

Hovland  vant sin første collegeseier i Valspar Collegiate i 2017/18 sesongen. Etter onsdagens seier i La Quinta rykker han også opp til førsteplass på den amerikanske college-rankingen.

I lagkampen ble Louisiana State for sterke, og vant med 838 slag, seks slag foran Hovlands lag, Oklahoma State, på andreplass.

Collegeuke med flere nordmenn i sving

Jarle Volden var i Puerto Rico med sitt Purdue-universitet, og kom på 21.-plass individuelt i Puerto Rico Classic med -1, fem slag etter tetduoen. I lagkampen kom Purdue på femteplass med 859 slag, Georgia Tech vant på 848.

Renate Grimstad kom på delt 29.-plassAllState Sugar Bowl Intercollegiate med +10 etter runder på 73-76-77. Hennes universitet, Miami, ble nummer ni i lagkampen med 907 slag, University of Texas vant på 876 slag. Også Michelle Forsland var med i turneringen med sitt universitet Oklahoma State. Oppegård-spilleren ble delt 68 med +18, Oklahoma tok 13.-plass i lagkampen.

I Hovlands turnering, The Prestige, var Også William Buhl med. Arkansas-spilleren endte på delt 33.-plass med +8 etter runder på 74-76-71. I lagkampen kom Arkansas på åttendeplass med 883 slag.

Julie Reinertsen og Winthrop-universitetet var med i JU Amelia Island Collegiate. Her ble det delt 36.-plass med +17 for Drøbak-spilleren, mens universitetet tok 14.-plass i lagkampen.

Kristin Simonsen, som spiller for Fresno State-universitetet spilte samme turnering som Sandra Nordaas. Meland-spilleren kom på delt 63.-plass med +22, i lagkampen ble det syvendeplass for hennes universitet.