ROME, ITALY - OCTOBER 10: Justin Rose of England tees off on the 5th hole during Day One of the Italian Open at Olgiata Golf Club on October 10, 2019 in Rome, Italy. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)

(ANTALYA, GOLFEREN) Søndag kan verdenssyveren, engelskmannen Justin Rose, bli den første på nesten to tiår som klarer å vinne samme europaturnering i tre år på rad. Tanken fyller ham med ærefrykt, forteller han dagen før Turkish Airlines Open starter i golfbyen Belek i Tyrkia.

Justin Rose håper å bli den første europatourspilleren i løpet av knappe 20 år som klarer å vinne samme turnering tre år på rad. Og med det tangere rekorden til tre av de største, europeiske spillerne i moderne tid.

Det er en opgave han gleder seg til å ta fatt i på The Montgomerie Maxx Royal-banen i Belek utenfor Antalya, fortalte han Golferen på en pressekonferanse onsdag.

Særlig fordi han tidligere aldri har klart å forsvare en tittel før han gjorde det i Turkish Airlines Open i 2018:

— I fjor var altså den første gangen jeg klarte å forsvare en tittel. Og som dermed nå gir meg muligheten til å klare tre på rad. Og det å kanskje havne i et så strålende selskap som Seve (Ballesteros), (Sir Nick) Faldo og Ian Woosnam er helt klart noe jeg fokuserer på. Og som er en inspirasjon og noe jeg kommer til å nyte å forsøke på.

At bare 75 spillere har fått plass i feltet i gjør oppgaven ikke særlig lettere for 39-åringen, som er født i Johannesburg i Sør-Afrika, men representerer England.

Turkish Airlines Open er den sjette Rolex Series-turneringen i 2019-utgaven av europatourens Race to Dubai. Noe som medfører et meget sterkt startfelt der ingen av de tre norske europatour-spillerne var i nærheten av å få plass.

Se også: Livescoring fra Turkish Airlines Open

Justin Rose før Turkish Airlines Open om å tangere Seve, Faldo og Woosnam