(ANTALYA, GOLFEREN) Nærmest i det stlile har den svenske superstjernen Alex Noréns svingtrener-samarbeid med vår egen Anders B. Kristiansen blitt stadig tettere .Et samarbeid som virkelig bærer frukter. Golferen fikk en hyggelig prat med den svenske superstjernen i Tyrkia.

Alex Norén var mannen som fikk æren av å sette den siste putten da Europa vant Ryder Cup mot USA i Frankrike i fjor høst.

Golf Digest har kåret ham til en av de hardest arbeidende spillerne på touren. Og etter hans fire europatour-seiere i 2016 mente magasinet at Alex var den heteste golfspilleren på kloden.

Etter 2018-triumfen i Ryder Cup har imidlertid 37-åringen fra Stockholm kjølnet noe. I 2019-sesongen måtte han nøye seg med én Topp 10-plassering på PGA Tour. Men 2020-sesongen har begynt bra med femteplass i Bermuda Championship forrige uke.

Torsdag denne uken fikk vi, fra fairwaykanten, se en tilnærmet feilfri åpningsrunde på seks under par, 66, i Tyrkish Airlines Open på The Montgomerie Maxx Royal-banen i Antalya.

— Alt med spillet ditt ser bunnsolid ut igjen. Betyr det at det at du kanskje er på vei inn i en ny vår? spurte vi Alex i en prat etter runden:

— Ja, det kan kanskje virke slik. Men vi har egentlig ikke endret så veldig mye. Men fra hull 4 og inn i dag leverte jeg det beste spillet på lang, lang tid. Lengdekontrollen er bedre, og alt er egentlig skarpere nå.

«Vi har felles bagasje»

I år har det blitt kjent at Alex Norén har inngått et samarbeid om svingtrening med Anders Kristiansen, nylig ansatt som assistenttrener i Moss & Rygge GK. Har Anders hatt betydning for at pilen peker oppover igjen?

— Det kan det ha. Anders og jeg jobber bare så bra sammen. Vi har felles bagasje, og han ser ut til å være veldig bra for meg. Og vi har jobbet mye sammen lenge, på en måte.

Den felles bagasjen Norén nevner er svingteorien The Golfing Machine, som er utviklet av Mac O’Grady En teori der Alex Norén er en forgrunnsfigur, og hvor Anders Kristiansen har fått en nærmest legenedaktig status.

Har bevisst holdt en lav profil

Anders bekrefter overfor Golferen at Alex Norén og han har arbeidet sammen gjennom flere år. De to har kjent hverandre i seks år, fra den tiden da Borregaard-spilleren hadde en rygg som gjorde at han fortsatt kunne satse på en egen karriere som spiller:

— Alex og jeg har alltid hatt samme svingfilosofi, og derfor jobber vi så godt sammen. Det startet med at vi begynte å trene sammen. Og selv om jeg ikke lenger kan satse, er jeg fortsatt en spiller.

Å være trener for en stor stjerne som Alex Norén byr også på noen utfordringer, avslører Anders:

— Det er tøfft å være 29 år og fortelle en som har vært Topp 10 i verden hva han skal gjøre. Men jeg har tillit til at min fortid som spiller gjør at jeg kan vise hvordan ting skal gjøres, ikke bare fortelle hva som skal gjøres.

Anders bekrefter at det ikke er mye som er gjort annerledes i Alex Noréns sving, og at duoen har holdt på med det samme i lang tid. Begge har bevisst holdt en lav profil om samarbeidet, som har vart mye lenger enn de fleste vet.

Egentlig skulle Anders vært med Alex til denne ukens turnering i Tyrkia. Men planene måtte endres, og at de har måttet nøye seg SMS-kontakt under Turkish Airlines Open.

I neste ukes Nedbank Golf Challenge i Sun City i Sør-Afrika blir imidlertid Anders B. Kristiansen med. Dit drar han søndag, direkte fra helgens golfting på Gardermoen.

Se også: Livescoring fra Turkish Airlines Open

PS: Har du noen gang sett Anders Kristiansen slå Stinger-slaget? Det er et slag som har blitt et varemerke for ham. Og gjort ham kjent i store deler av golfmiljøet. I videoen under viser Alex Norén hvordan han slår et punch-slag. Som absolutt har likheter med Anders sitt spesialslag …


For ordens skyld: Ansvarlig redaktør Jan E. Espelid i Golferen.no er medlem i Moss & Rygge GK, og eide tidligere også to aksjer i Evje Golfpark AS.