Foto: Privat/Facebook

Kristoffer Reitan avsluttet Andalucia Masters med en runde på par, og endte på +2 og delt 23.-plass. Espen Kofstad endte som delt 64.-mann med +10.

Det var i det minste ganske jevne runder Kristoffer Reitan leverte på Valderrama: Etter innledning på to over par, 73, fulgte tre runder på par. Som ga Oslo-spilleren æren av å bli beste skandinav.

Totalt hadde 21-åringen 15 birdier, ti bogeyer og to dobbelbogeyer i tillegg til 45 hull på par over de fire rundene.

Valderrama

Espen Kofstad kom tilbake fra lørdagens ti over par skekkrunde med to over par, 73, etter tre birdier, én bogey og og to doble.

Med -10 vant Christian Bezuidenhout fra Sør-Afrika med fire slags margin til hjemmehåpet Jon Rahm.

Se også: Resultater fra Spania


Runde 3: Reitan norsk lyspunkt

Før tredje dag hadde vi tro på at Espen Kofstad skulle avansere. Men 31-åringen slet seg inn med ti over for dagen. I stedet gjorde klubbkompis i Oslo GK, Kristoffer Reitan, et solid byks oppover etter sin parrunde.

Selv om han kom inn på par tredje dag på Valderrama, er vi ikke overbevist om at Kristoffer Reitan er like fornøyd med alt det som skjedde lørdag ute på gressoverflatene på anlegget, som han regner som sin andre hjemmebane.

Kristoffer signerte et scorekort av det fargerike slaget. På dette nivået er det sjelden å se en runde på par inneholde par på færre enn halvparten av hullene.

Med par for dagen og +2 totalt ligger 21-åringen fra Oslo som delt 39 før siste runde, fire slag bak Topp 10, og tolv slag bak teten.

Den innehas av Christian Bezuidenhout fra Sør-Afrika, som har fem slag å gå på til japaneren Hideto Tanihara og spanjolen Jon Rahm.

Heller ikke Espen Kofstad hadde overvekt av par på sitt scorekort. Derimot stod det ni bogeyer, én dobbelbogey samt en birdie på kortet for ti over par for dagen og åtte over par for turneringen, som ga 31-åringen overnatting på delt 67.-plass.

Etterpå mottok Espen Kofstad noen trøstens ord fra kollega Peter HansonTwitter:

— You just got Valderramad. Happens to all of us every now and then.


Runde 2: Kofstad i fin-fin posisjon halvveis

Etter to runder på 70 slag ligger Espen Kofstad på en flott, delt ellevteplass med -2 i Andalucia Masters. Det er to slag bak andreplassen før helgespillet, som han starter klokken 13.10 lørdag.

Valderrama er en ikonisk bane, designet av Robert Trent Jones. Blant mye annet er anlegget kjent som arena for Severiano Ballesteros store triumf som europeisk Ryder Cup-kaptein i 1997.

Denne uken er banen blant korkeikene i Sotogrande, helt sør på spanskekysten, åsted for europaturneringen Andalucia Masters. Som har en annen spansk legende, Sergio Garcia, som vert.

Tre nordmenn stilte til start torsdag: Espen Kofstad og Kristoffer Reitan får spille alle fire rundene mens Kristian Krogh nok en gang denne sesongen misset cutten med ett fattig slag.

Valderrama

Christian Bezuidenhout har tett en fire slags ledelse på -8. Bak sørafrikaneren er det svært jevnt der Kofstad er én av elleve spiller som deler ellevteplassen.

Kristoffer Reitan hadde runder på 71 og 73 slag de to første dagene. Og klarte cutten, som havnet nettopp på +2.

Kristian Krogh med 72-73 og +3 for andre uke på rad havnet på feil side av cutgrensen med bare ett slag.