Foto: Callaway

Golfprodusentene er ivrige med å få sine nyheter ut i markedet. Men en del tourspillere sverger til en eller flere av sine gamle, trofaste køller. Flere av dem med modeller som er ti år, eller eldre.

Flere enn du kanskje tror blant verdens beste golfspillere sverger til gammelt utstyr til tross for at de da ofte går glipp av store inntekter ved å ikke velge nytt.

Engelske Golf Monthly har tatt en titt i bagen til noen kjente tourspillere, og presenterer en liste over ti spillere som fortsatt sverger til sine gamle, trofaste køller.

Henrik Stenson

Den svenske superstjernen, med tilnavnet «The Iceman», bruker fortsatt sin Callaway Diablo Octane Tour treerwood fra 2009.

Den er montert på et Grafallaoy Blue Shaft. Han avslørte nylig at han hjemme har en hel eske med disse skaftene liggende, som han anskaffet da de skulle gå ut av produksjon.

Han er også trofast mot sine sine ganske sjeldne Callaway Legacy Black jernkøller. Legacy Black-jernkøllene ble opprinnelig produsert bare for Japan, og kom på markedet i 2013.

Adam Scott

gammelt utstyr
Foto: Titleist

Australieren bruker et sett med Titleist 680 MB jernkøller, som ble lansert i 2003. Scott har brukt dem siden lanseringsåret, men spiller nå med et sett som ble noe oppgradert og modernisert i 2018.

Lest denne? Er nye køller alltid bedre enn eldre modeller?

Steve Stricker

USAs Ryder Cup-kaptein 2020 spilte med et ti år gammelt Titleist 755-jernsett i årets Memorial-turnering på PGA Tour.

Han brukte det samme settet da han vant The Barclays i 2007, og vant to turneringer til med dem før han gikk over til Titleist AP2.

Stricker bruker en Titleist 913-driver fra 2013 og Titleist 915 treeerwood fra 2015, to eldre Titleist Vokey-wedger samt den originale Odyssey White Hot #2-putteren.

Matt Fitzpatrick

Heller ikke Fitzpatrick har særlig mange 2019-modeller i bagen. Engelskmannen bruker en TaylorMade M2-driver fra 2017, en Titleist 917 fairwaywood fra 2016, og Ping S55 jernkøller fra 2013.

Wedgene hans er en mix av Titleist Vokey SM6 og SM5, mens putteren er en Yes! Tracy.

Andrew Putnam

Også Putnam bruker TaylorMade M2-driver, men en enda eldre versjon en Fitzpatricks. Treerwooden er en Cleveland Launcher DST fra 2009 mens hybridene er de gamle Adams Idea Tour Prototype.

Bubba Watson

Den dobbelte Masters-vinneren er enda en spiller som bruker sine gamle Ping S55-jernkøller. Som han elsker, avslører han til Golf Monthly:

— De har vært gode for meg.Jeg har vunnet en del turneringer med dem, og har aldri sett noen god grunn til å skifte. Mister Solheim og Ping har sagt at det er helt greit.

Marcus Kinhult

Også den svenske vinneren av årets British Masters sverger til Ping S55-jernkøller fra 2013. Bagen hans inneholder forskjellige Ping-køller samt en Titleist 917 fairwaywood og en Odyssey-putter.

Paul Casey

gammelt utstyr
Foto: Chris Turvey

Engelskmannen bruker et sett Mizuno MP-5 jernkøller fra 2015, men firerjernet er et Mizuno MP-25.

Patrick Reed

Masters-vinneren fra 2017 har en svært sammensatt bag etter at han forlot Callaway for to år siden.

For tiden bruker han Ping G400-driveren han vant The Masters med. Han har en Callaway XR 16 treerwood fra 2016, som han fikk da han byttet inn sin Nike VR Pro Limited treeerwood fra 2011.

Han har Callaway RAZR X MB bladkøller fra 2011, samt et enda eldre sett Nike VR Pro Blades.

Thorbjørn Olesen

gammelt utstyr
Foto: Chris Turvey

Dansken har valgt å være uten køllekontrakt siden Nike trakk seg fra utstyrsmarkedet i 2016. Siden da har han spilt med et sett TaylorMade PSI Tour jernkøller fra 2015.