Foto: Oklahoma State

I den første turneringen under det nye navnet etter Web.com Tour gikk Kristoffer Ventura helt til topps. Østfoldingen endte likt med Joshua Creel, og avgjorde med par mot amerikanerens bogey på tredje omspillhull. SE VIDEO

Kristoffer Ventura lå som delt delt tiendemann før finalerunden på Korn Ferry Tour (tidligere Web.com Tour) søndag.

Etter solide seks under par, 65, var det klart at 24-åringen fra Dilling i Østfold, et par kilometer fra Moss & Rygge Golfklubb, måtte i omspill mot Joshua Creel, som kom inn med en 67-runde en halvtime etter Ventura.

Korn Ferry

Etter at begge duellantene hadde par på de to første omspillshullene, måtte Creel tåle en bogey på det tredje. Dermed var det klart for karrierenes største seier, og fast plass på Korn Ferry Tour, for den meksikanskfødte nordmannen.

Førstepremien på 970.000 kroner (130.500 dollar) førte Kristoffer fra 107. til 17.-plassKorn Ferry-rankingen med drøyt 1,4 millioner kroner (168.444 dollar) så langt. Der gjelder å ende i Topp 25 ved sesongslutt, som vil gi kortet til PGA Tour 2020.

Det gjenstår sju turneringer av årets sesong, og som vinner er Oslo GK-spilleren kvalifisert for alle. En bra sesongavslutning vil kreve mye av ham, sier pappa Carlos Ventura til Moss Avis:

— Han må fortsette å jobbe mye fordi det er nå presset kommer for å holde seg i toppen. Vi snakker nesten hver dag, og prøver å ikke snakke mye om golf, men om alt mulig.

Se Kristoffer Venturas beste slag fra siste runde:

Se også: Resultater fra Utah


Runde 3: Ventura i tetkampen

Etter den strålende fem under par 66-runden på Oakridge Country Club i Farmington i Utah lå østfoldingen åtte slag under par etter en nesten feilfri runde på Korn Ferry-touren, som er nest øverste nivå i USA. Han hele 17 plasseringer før siste den runden i den første turneringen under Korn Ferry-navnet.

24-åringen, som representerer Oslo GK, er helt oppe og snuser på teten, bare tre slag etter lederduoen Justin Lower og Daniel Summerhays.

Korn Ferry

Kristoffer Ventura starter sin finalerunde klokken 22.10 norsk tid søndag, i gruppe med amerikaneren Ryan Brehm.


Runde 2: Solid spill av Ventura

Nok en gang er østfoldingen Kristoffer Ventura bra med. Han setter sitt preg på turneringen ved å klare sin tredje cut på rad på dette nivået, og er beste skandinav halvveis.

Med tre under par er Oslo-spilleren to slag fra Topp 10 og fem slag fra pallen. Sørafrikaneren Tyrone Van Aswegen leder med ett slag på -9 etter runder 68 og 65 slag på de to innledende rundene.