Viktig bidrag til norsk proffs reisekasse

reisekasse marianne skarpnord invitational

HADDE DET GØY PÅ LANDET: Gjengen fra Haga GK storkoste seg i Marianne Skarpnord Invitational. Fra venstre Susan Brown, Elise Hestø, Marianne Skarpnord, Tom Hestø og Kristin Julie Klæbo. Foto: Jan E. Espelid

Mange golfklubber har turneringer for å gi en hjelpende hånd til deres tourproers satsing. Marianne Skarpnord Invitational er turneringen som har holdt på lengst.

— Det er ellevte gang vi sper på Marianne Skarpnords reisekasse ved å arrangere hennes invitasjonsturnering, forteller daglig leder Åge Erichsen til Golferen.no.

Turneringen spilles som shotgun med firemannslag. Prisen var 6000 kroner per lag, og overskuddet ga et hyggelig bidrag til Mariannes reisekasse.

— Og det behøves! I oktober må hennes reisekasse ta henne til USA og kval til LPG- touren. Vi kjører hvert år som tidligere år, med 4-manns scramble, mye mat og mye moro, fortsetter Erichsen.

Konkurrerte mot alle

Marianne Skarpnord var selvfølgelig på plass, og holdt både ablegøyer og Beat the pro-konkurranse på hull 10 på Evje Golfpark. Mens hennes forlovede, europatourspiller Richard Green, var med i selve turneringen, og ubeskjeden nok til å dra sitt firemannslag inn til en soleklar seier.

Blant dem som koste seg i det fine været, og som viste seg å være solide utfordrere til tourproen på hull 10, var en gjeng fra Haga Golfklubb anført av klubbens pro, Tom Hestø. Som hadde med seg kona Elise samt Kristin Julie Klæbo og Susan Brown.

— Virkelig moro å være med på, dette! Og så deilig vær, det helper på humøret, sier Hestø. Og kitter ballen til en meter fra pinnen på det 153 meter lange tiende hullet.

Ikke bare reisekasse-turneringer

Marita Engzelius og Espen Kofstad i Oslo Golfklubb hadde også sin egen turnering i høst.

— Nå var det ikke noen fundraiser vi hadde, vi hadde en hyggelig greie for våre sponsorer og nærmeste som har hjulpet oss i år, forteller Kofstad.

Som også kan komme med en positiv oppdatering om nakkeskaden som gjorde at han måtte trekke seg i siste runde av forrige ukes challengeturnering.

— Helsen er bedre, det blir bra fort dette her, forteller han. Og legger til at han håper å være tilbake på touren til den første av de to turneringene i Kina, som starter i Hainan torsdag 13. oktober.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: The ZOZO Championship med Viktor Hovland (24 – 27. oktober)
  European Tour: Portugal Masters med Kristoffer Reitan, Espen Kofstad og Kristian Krogh  (24 – 27. oktober)
  Challenge Tour:  Foshan Open med Eirik Tage Johansen (24 – 27. oktober)
  Minor League Golf:  2019 Major III at PGA Champ med Kristoffer Ventura (24 – 27. oktober)
  LPGA: BMW Ladies Championship  (21. oktober)
  College: Jim West Challenge med Renate Grimstad og Franziska Sliper (20. – 21. oktober) 
  College: 42nd FIUPat Bradley med JUlie Hovland og Caroline Berge (20. – 22. oktober) 
  College: Little Rock/First Tee Classic med Markus Braadlie (21. – 22. oktober) 
  College: Pinetree Intercollegiate med Magnus Pedersen (21. – 22. oktober) 
  College: Visit Stockton Pacific Invite med Mats Ege og Eirik Thomassen (21. – 23. oktober) 

 • Youtube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.