Mange golfklubber har turneringer for å gi en hjelpende hånd til deres tourproers satsing. Marianne Skarpnord Invitational er turneringen som har holdt på lengst.

— Det er ellevte gang vi sper på Marianne Skarpnords reisekasse ved å arrangere hennes invitasjonsturnering, forteller daglig leder Åge Erichsen til Golferen.no.

Turneringen spilles som shotgun med firemannslag. Prisen var 6000 kroner per lag, og overskuddet ga et hyggelig bidrag til Mariannes reisekasse.

— Og det behøves! I oktober må hennes reisekasse ta henne til USA og kval til LPG- touren. Vi kjører hvert år som tidligere år, med 4-manns scramble, mye mat og mye moro, fortsetter Erichsen.

Konkurrerte mot alle

Marianne Skarpnord var selvfølgelig på plass, og holdt både ablegøyer og Beat the pro-konkurranse på hull 10 på Evje Golfpark. Mens hennes forlovede, europatourspiller Richard Green, var med i selve turneringen, og ubeskjeden nok til å dra sitt firemannslag inn til en soleklar seier.

Blant dem som koste seg i det fine været, og som viste seg å være solide utfordrere til tourproen på hull 10, var en gjeng fra Haga Golfklubb anført av klubbens pro, Tom Hestø. Som hadde med seg kona Elise samt Kristin Julie Klæbo og Susan Brown.

— Virkelig moro å være med på, dette! Og så deilig vær, det helper på humøret, sier Hestø. Og kitter ballen til en meter fra pinnen på det 153 meter lange tiende hullet.

Ikke bare reisekasse-turneringer

Marita Engzelius og Espen Kofstad i Oslo Golfklubb hadde også sin egen turnering i høst.

— Nå var det ikke noen fundraiser vi hadde, vi hadde en hyggelig greie for våre sponsorer og nærmeste som har hjulpet oss i år, forteller Kofstad.

Som også kan komme med en positiv oppdatering om nakkeskaden som gjorde at han måtte trekke seg i siste runde av forrige ukes challengeturnering.

— Helsen er bedre, det blir bra fort dette her, forteller han. Og legger til at han håper å være tilbake på touren til den første av de to turneringene i Kina, som starter i Hainan torsdag 13. oktober.