Foto: Ecco

I løpet av drøye 15 år har Ecco gått fra ingenting til en av verdens tre ledende produsenter av golfsko. En stor del av suksessen, særlig i USA, kan de takke Fred Couples for.

Fred Couples’ oppgave som Ecco-ambassadør er forlenget, forteller Ecco i en pressemelding. Det håper vi begge parter er meget fornøyd med.

I alle fall virker det som om Ecco er fornøyd. Kanskje ikke så rart. Fred Couples er en av tourens desidert mest populære spillere, og fortjener en meget stor del av æren for den utrolige suksessen det danske merket har hatt.

IKKE MINST HUSKER ECCO med glede gjennombruddet for deres hybridsko i 2010, da Couples spilte hele Masters-turneringen i den nye skoen. Da han en tid var i ledelsen, var det nettopp hybridskoene han roste opp i skyene som forklaring til underet at en 51-åring kunne kjempe om Masters-trofeet.

— Da han konkurrerte i vår banebrytende Golf Street-modell, forandret det det globale golfskomarkedet fullstendig, sier Ecco i pressemeldingen.

Fra hjemmesløyd til Bjørn til Couples

Det danske merkets golfekst har vært formidabel fra den gangen Ecco-sjef Dieter Kasprzak for 20 år siden fikk fabrikken til å produsere ett par golfsko til ham selv i størrelse 43 og ett par i størrelse 42 til en annen nyfrelst golfpuck i bedriften.

Fire år senere fikk Kasprzak lyst til å ta hjemmesløyd-skoene et steg videre, og fikk Thomas Bjørn til være med å utvikle Eccos første kolleksjon golfsko.

Couple ble signert som Ecco-spiller i 2006, og det var da det virkelig begynte å ta av.  Hittil har mannen med verdens mykeste sving 15 seire på PGA Tour, inkludert The Masters i 1992, og elleve titler på seniortouren, inkludert to majors: Senior Open Championship 2012 og Senior Players Championship 2011.

— Fred  Couples er synonymt med Ecco Golf … han er en utrolig ambassadør for oss,  konsaterer Jesper Thuen, golfsjef i Ecco.

— Jeg har konkurrert i Ecco golfsko i et tiår nå, og kan ærlig talt si at jeg ikke kan forestille meg en tid der jeg kommer til å gå med noe annet. Komforten er bedre enn hos noen andre, hevder den 57 år gamle hovedpersonen selv i forbindelse med at har forlenget kontrakten med ytterligere noen år.

Se mer: Ecco Golf