Foto: Ward/NGF

For andre gang i år satte skade stopper for Espen Kofstad i en challengeturnering. I Kazakhstan Open var det slutt etter 60 hull. Han håper å være tilbake om to uker.

— Rygg, håndledd, nakke … Hva blir neste skaden min? Har jo ikke mange kroppsdeler jeg ennå ikke har vondt i! konstaterer Espen Kofstad oppgitt fra Kazakhstan søndag morgen norsk tid.

— Nakken låste seg på det første hullet, forteller Kofstad til Golferen. Foreløpig har han ikke fått behandling eller blitt undersøkt av tourens fysioterapeut.

— Nei. Det er ikke mye han kan gjøre akkurat nå, fortsetter han

Kofstad hadde spilt seks hull av finalerunden da det ikke gikk lenger. Han var to over par for dagen etter å ha åpnet med bogey på de to første hullene. Før siste runde lå han på delt 17.-plass med -9.

Kazakhstan Espen Kofstad

Sist oslospilleren måtte kaste inn håndkleet var i Rolex Trophy i Sveits i august, i den første turneringen etter OL. Da trakk han seg ni hull ut i første runde på grunn av problemer med håndleddet.

Har slitt hele uken

Kofstad forteller at han har kjent til at ikke alt var som det skulle i nakken en tid.

— Jeg har slitt hele uken. Men følte meg helt fin i morges, sier han.

Han forteller at det ikke føles som noe muskulært. Og at han håper å bli raskt klar igjen. Han drar nå hjem til Norge, og får en uke med behandling hos sitt faste team.

— Skal hjem i kveld, og være hjemme til fredag uansett. Jeg håper å bli klar til Kina, avslutter Kofstad.

Kommende uke spilles Italian Challenge, som altså går uten Espen Kofstad. Deretter står to turneringer i Kina på programmet: Hainan Open 13. til 16. oktober og The Foshnan Open 20. til 23. oktober.

Eirik Tage Johansen endte fem over par for dagen i sin avslutningsrunde, og er i skrivende stund på delt 57.-plass. Han startet dagen på delt 41.-plass med -4 etter 69-71-72 på de tre første rundene.

Se også: Livescoring fra Almaty

 


Runde 2: Kofstad og Johansen videre

Selv om det ikke ble norsk knallspill andre dag av challengetourens nest største turnering, kom både Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen under par.

Med én under par, 71, for begge gikk de greit i til helgespillet i hovedstaden Almaty i Kazakhstan.

Kofstad hadde en andrerunde som bød på fire birdier og tre bogeyer for -6 totalt. Det gir delt 19.-plass, to slag fra topp-10 og tre slag fra topp-5.

Johansens scorekort tre birdier og to bogeyer, som totalt gir -4 og delt 38.-plass halvveis.

Kristian Krogh hadde dessverre en dårlig andrerunde med fire over par, 76, etter tre hver av birdie og bogey samt to leie dobbelbogey. Det resulterte i +2 og misset cut med tre slag.

Jorda L. Smith fra England leder med ett slag på -11.

 


Runde 1: nordmennene åpnet under par

Med 4,1 millioner kroner i potten er ukens turnering den nest største på challengetouren. Både Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen åpnet strålende.

Johansen og Kofstad hadde starttid tidlig i hovedstaden Almaty i Kazakhstan torsdag.

Kofstad hadde en strålende fem under par 67-runde, som blant annet inneholdt en eagle på hull 8, et par-4-hull på 312 meter. I tillegg stod det fire birdier, én bogey og resten par på scorekortet.

Det gir overnatting på delt fjerdeplass, to slag bak svenske Simon Forsström og Steven Brown fra England.

Eirik Tage Johansen brukte to slag mer for tre under par, 69, etter fem birdier og to bogeyer, og ligger  på delt 14.-plass.

Heller ikke Kristian Krogh kan være misfornøyd med åpningsdagen. Han spilte sent, og fikk bokført fem birdier samt én bogey og én dobbelbogey. Det gir -2 og delt 34.-plass.

Europatourkortet kan sikres i Kazakhstan

I følge en pressemelding fra NGF vil topp-6 mest sannsynlig sikre Kofstad europatour-kortet for 2017.

— Spillet føles bra, og det skal bli gøy å kjøre på og sikre kortet for neste år, sier en offensiv Kofstad i pressemeldingen.

Kofstad har falt såvidt utenfor topp-15 med 16.-plass på Road to Oman-rankingen, der de 15 beste rykker opp til europatouren. Oslospilleren har 63.086 euro, drøyt 1000 euro bak engelske Sam Walker på 15.-plass.

KLARER KOFSTAD SJETTEPLASSEN ALENE mottar ham 18.000 euro, og rykker opp til 81.086 totalt. I 2015 gikk 15.-plassen ved 80.353 euro, i 2014 ved 77.793 og i 2013 ved 78.676.

Seier i Kazakhstan er verdt 72.000 euro (651.000 kroner).

FOR JOHANSEN OG KROGH STÅR DET OM fortsatt spill på challengetouren neste sesong. Begge kan sikre kortet på Challenge Tour 2017 med godt spill i Kazakhstan Open.

Johansen ligger på 73.-plass på rankingen med 16.245 euro, Krogh på plassen bak med 16.107 euro.