Finn H. Andreassen tordner over at så få av de beste prioriterer Norgesmesterskapet, som startet på Tyrifjord torsdag. Et alternativ kan være å la utviklingsstøtten til spillerne avhenge av NM-deltakelse, mener golfpresidenten.
presidenten-langer-ut-mot-hjemmesitterne

IKKE FORNØYD MED STARTFELTET: Golfpresident Finn H. Andreassen (t.h.) fortviler over at så få av de beste spillerne prioriterer NM, og vil vurdere om utviklingspenger til spillerne skal betinges av NM-start. Til venstre generalsekretær Tor-Anders Hanssen i NGF under fjorårets Norwegian Challenge på Losby.

presidenten-langer-ut-mot-hjemmesitterne

HADDE PLANLAGT Å SPILLE: Endringer i LETs terminliste gjorde at Caroline Martens måtte droppe deltakelse i NM, som hun hadde plangt å spille i år.
presidenten-langer-ut-mot-hjemmesitterne

SJU TURNERINGER PÅ RAD BLIR FOR MANGE: Marianne Skarpnord er sliten etter seks uker på rad med europaturneringer, og trenger en pause. Derfor ble ikke NM-deltakelse noe tema i år, sier hun.

presidenten-langer-ut-mot-hjemmesitterne

SPILLER OM DET BLIR ET KRAV: «Jeg spiller selvfølgelig NM om det blir et krav, og det tas hensyn til at det passer i turneringsprogrammet for øvrig,» forsikrer Joakim Mikkelsen.

Ingen blant de åtte spillerne i Team Norway, som mottar mest i støtte fra Golfforbundet, stiller opp i NM på Tyrifjord torsdag til søndag.

Blant dem som glimrer med sitt fravær finner vi tittelforsvarer Elias Bertheussen fra Trondheim GK, som spiller Nordic League-turnering i Tyskland.

— Han er vel den eneste som har en god grunn til å prioritere Nordic League, sier Finn H. Andreassen til Golferen.no.

Etter å ha vunnet to Nordic League-turneringer på tre starter velger Bertheussen å spille Ecco-turnering på Nordic League også denne uken.

— Gjør han det bra der, så vil ha kunne skaffe seg en plass på challengetouren, og han ligger bra an med sine to flotte seire de siste ukene.

— Vi håper han lykkes, for vi trenger sårt flere dyktige nordmenn på herresiden, som kan bli synlige på resultatlistene, fortsetter golfpresidenten.

I ukens Ecco-turnering, Made in Denmark European Tour Qualifier, spilles det for øvrig også om tre plasser i startfeltet til europaturneringen Made in Denmark på Himmerland om to uker.

Kongepokal ikke bra nok?

Team Norway består foruten Bertheussen av Espen Kofstad, Anders Engell, Joakim Mikkelsen, Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Marita Engzelius.

Blant dem er Espen Kofstad langtidsskadet mens Marita Engzelius og Suzann Pettersen er midt i turneringssesongen på Symetra- og LPGA-tourene i USA.

— Det er tydelig at vi må gjøre noe for å bygge NM til å bli en viktig konkurransearena. Man skulle tro at to Kongepokaler er interessant å ha i premiehyllen for selv de mest meritterte spillerne, fortsetter en skuffet Finn H. Andreassen

— Jeg hadde i det minste ventet at flere av våre Team Norway-spillere hadde meldt seg på til NM i golf.

— I fjor var situasjonen den samme negative, men da hadde mange av våre fremste utøvere andre internasjonale konkurranser, med store pengepremier i potten, som de valgte å prioritere.

I år fikk Golfforbundet ordnet det slik at NM ble lagt til en helg som i mindre grad enn tidligere kolliderer med internasjonale turneringer.

— Likevel er altså interessen for Kongepokalene skuffende liten blant våre fremste, konstaterer Andreassen.

Støtte bør forplikte til NM-deltakelse

Golfpresidenten varsler at den svake NM-oppslutningen er noe som vil bli diskutert i golfstyret.

— En mulig løsning kan være at det pakkes inn i betingelsene til de utøverne som får utviklingspenger fra forbundet at de plikter å stille opp i NM, såfremt ikke andre store turneringer står i veien.

— Men som sagt, noe må vi gjøre. NM er for viktig til at det bare skal bli en arena for de nest beste, avslutter golfpresident Finn H. Andreassen.

Skulle gjerne spilt

De to europatourspillerne Caroline Martens og Marianne Skarpnord har ikke dårlig samvittighet for å ikke spille NM denne uken.

— Jeg skulle gjerne spilt, sier Caroline Martens til Golferen.no.

— Men dessverre; jeg kom hjem til Norge for to dager siden etter seks turneringer på rad, og med mine skulderproblemer ville det være umulig for meg å spille en sjuende turnering, fortsetter Haga-spilleren.

Martens har en medfødt lidelse i skuldrene, som gjør at hun må følge et helt nøyaktig program for trening, turneringer og restitusjon.

— Jeg hadde faktisk planlagt å spille NM i år. Men så endret LET (damenes europatour, red.anm.) tidspunktet for turneringer på terminlisten samt la til en turnering i Italia, fortsetter 27-åringen.

— Og da ble NM-deltakelse umulig for meg uten å droppe en europaturnering. Og det tror jeg ingen forventer at vi skal gjøre.

— For meg er ikke NM et tema, sier Moss og Rygge-spiller Marianne Skarpnord, som i liket med Martens nettopp har kommet hjem etter seks europaturneringer på rad.

— Jeg regner med at folk skjønner at når man har reist i seks uker, så er man sliten, og trenger en pause. Nå har jeg to ukers ferie, og det trenger jeg.

Både Skarpnord og Martens mener golfpresidenten har et poeng at det bør vurderes om tildelingen av utviklingspenger skal gjøres avhengig av NM-deltakelse.

— Så lenge det ikke går utover det øvrige turneringsprogrammet vårt. Jeg forstår selvfølgelig ønsket om at alle de beste skal være med, sier Skarpnord.

— Jeg synes det er en veldig god ide, svarer Caroline Martens.
— Jeg ville uten tvil stilt opp dersom jeg hadde kunnet. Det er viktig at det ikke kolliderer (med andre turneringer), men jeg kunne uansett ikke ha spilt sju turneringer på rad med skulderproblemene mine.

Spiller gjerne om det blir et krav

— Jeg hadde selvfølgelig spilt i NM dersom det hadde vært krav om det, sier Joakim Mikkelsen.

— Jeg ville ikke hatt noe problem med å forholde meg til det så lenge jeg vet om kravet på forhånd og det ikke går utover turneringsprogrammet ellers.

Mikkelsen legger til at ingen i NGF har snakket med ham om at det ville være et problem å droppe NM. Denne uken prioriterer Drammens-spilleren trening hjemme på Skoger.

— Jeg spilte i Moskva forrige uke, og har en del ting jeg må jobbe med før neste ukes Norwegian Challenge på Miklagard, sier han.

Må prioritere levebrødet

— Det er ingen tvil om at en Kongepokal er gjevt, sier Anders Engell til Golferen.no.

— Men jeg står foran to av de viktigste turneringene for året de to neste ukene; på Miklagard og i Finland, og har derfor prioritert det jeg mener er en best mulig oppladning til disse.

— Disse turneringene kan påvirke min fremtid på challengetouren, og derfor ønsker jeg å stille best mulig forberedt på første tee, avslutter Anders Engell.

Se også:
Livescoring NM, herrer
Livescoring NM, damer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.