WGC-Bridgestone Invitational blir Tiger Woods sjanse til å bevise at han er god nok for USAs Ryder Cup-lag. Tittelforsvareren må gjennomføre en god turnering på Firestone for å unngå at løpet skal være kjørt.
har-tiden-allerede-rent-ut-for-tiger-

ER LØPET KJØRT? 38 år gamle Tiger Woods er avhengig av en god plassering i denne ukens WGC-Bridgestone Invitational og neste ukes PGA Championship for å ha noe som helst håp om at kaptein Tom Watson skal ta ham ut til USAs Ryder Cup-lag på Gleneagles i september.

Etter den svake innsatsen med 69.-plass i The Open for to uker siden, sa USA-kaptein Tom Watson at Woods må heve nivået skal han gjøre seg håp om en Ryder Cup-plass.

Etter en bra åpning i The Open på Royal Liverpool hadde Tiger nemlig tre lite overbevisende runder over par på rad: 77-73-75

— Han er ikke i posisjon. Han behøvde å være i posisjon for å få Ryder Cup-poeng, for å tjene litt penger og komme seg inn i FedEx Cup (PGA-sluttspillet, red.anm). Det var det jeg håpet han skulle gjøre, sa Watson til Dave Shedloski i Golf Digest etter The Open.

Åtte Bridgestone-triumfer

WGC-Bridgestone er den perfekte turneringen for Woods å bevise at han fortsatt holder klasse. Her vil 38-åringen være uten gode unnskyldninger for ikke å levere varene.

Woods har vunnet her hele åtte ganger, senest for ett år siden, og kjenner hver krik, hver krok, hver ondulering, ja nesten hvert eneste grasstrå på Firestone-banen.

Nettopp banen kan imidlertid vise seg å være Woods tøffeste motstander. Den er trang og lang, og passer dem som kan kitte ballen langt inn i neste fylke, og likevel ende opp i fairway. På det området har det som kjent sviktet radikalt for Woods siden ryggoperasjonen for drøye tre måneder siden.

I skrivende stund er den tidligere så suverene verdenseneren nummer 214 i FedEx Cup-rankingen og nummer ni i den offisielle World Golf Ranking.

Woods har bare spilt to turneringer etter ryggskaden. Han misset cutten i Quicken Loans National, mens spillet i The Open Championship var mistenkelig dårlig.

Svingen er ute av lage og rytme, og nærspillet må finslipes. Og da har vi ikke engang nevnt puttingen!

Når han nå står på startstreken på en bane og i en turnering der han har hatt stor suksess, finnes det i det minste et lite håp for at han kan sette sammen fire gode runder.

Ellers er vi redd Ryder Cup i september kommer til å gå uten Tiger Woods. Og det er vi slett ikke alene om å mene.

— Jeg så ingenting under British Open som får meg til å tro at Tiger Woods’ rygg var et hinder for at han skal klare fire dager med turneringsgolf. Det er gode nyheter. Den dårlige nyheten er at hans golf ikke er der den må være, og antageligvis ikke blir det på en god stund heller, skrev Peter Kostis på Golf.com etter The Open.

Woods mener han bør bli valgt

Det står med andre ord mye på spill for Tiger både i denne ukas WGC-turnering og det påfølgende PGA Championship, årets siste major.

Minst tredjeplass i begge turneringene vil være godt nok til å få plass i Ryder Cup-laget, der han siden 1997 bare var borte i 2008 på grunn av kneskade.

Og selv etter sin miserable innsats i The Open, mener Woods at Watson skal velge ham til en av friplassene. Og Watson kan selvfølgelig tenkes å gjøre det.

— Jeg ville si ja. Men det er mitt utgangspunkt, og mitt tips, sa Woods til Mike Walker fra Golf.com.

— Men han er kapteinen. Og det er naturligvis hans valg. Han skal stille med de tolv beste spillerne han tror kan vinne pokalen tilbake. Og jeg håper jeg er på laget!

Da Woods vant WGC-Bridgestone i fjor, endte han 15 under par. Men det var også en sesong der han vant fem turneringer, og var ranket nummer én i verden.

Men mye har endret seg. Det kan vi blant annet lese av gjennomsnittscoren, som var 68,9 slag i fjor, mot 71,8 i år. Han treffer også bare drøyt halvparten av fairwayene og under seks av ti greener i regulært antall slag. Slik kan det ikke fortsette dersom Tiger Woods skal ha noe i Ryder Cup å gjøre …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.