Europas Solheim Cup-kaptein Liselotte Neumann og USA-kaptein Meg Mallon avslørte i fellesskap sine lag til Solheim Cup på en pressekonferanse søndag kveld.
krigerne-til-colorado-er-valgt

EUROPALAGET: Bak, fra venstre, kaptein Liselotte Neuman, visekaptein Carin Koch, Caroline Hedwall, Giulia Sergas, Anna Nordqvist, Jodi Ewart-Shadoff, Azahara Munoz, Caroline Masson og Charlie Hull. Foran, fra venstre, Carlota Ciganda, Catriona Matthew, Karine Icher, Beatriz Recari og Suzann Pettersen.

krigerne-til-colorado-er-valgt

krigerne-til-colorado-er-valgt

krigerne-til-colorado-er-valgt


16. til 18. august spilles Solheim Cup på Colorado Golf Club i Parker, Colorado.

Liselotte Neumann ga sine fire wild card til Caroline Hedwall (Sverige), Jodi Ewart-Shadoff (England), Giulia Sergas (Italia) og Charley Hull (England).

De vil sammen med Suzann Pettersen, Carlota Ciganda (Spania), Catriona Matthew (Skottland), Caroline Masson (Tyskland), Beatriz Recari (Spania), Anna Nordqvist (Sverige), Karine Icher (Frankrike) og Azahara Munoz (Spania) forsøke å forsvare Solheim Cup-trofeet, som Europa vant i Irland for to år siden.

Solheim-poeng og verdensranking

Fire spillere var kvalifisert gjennom Solheim Cup-poeng: Pettersen, Ciganda, Matthew og Masson.

De neste fire var kvalifiserte basert på plasseringen på verdensrankingen (Rolex Rankings): Recari, Nordqvist, Icher og Munoz.

Det er seks rookies i den europeiske troppen (Ewart-Shadoff, Sergas, Hull, Ciganda, Masson og Recari) og fem spillere fra seierslaget i 2011 (Hedwall, Pettersen, Matthew, Nordqvist og Munoz).

Rookie avgjorde

For to år siden var Sveriges Caroline Hedwall rookie, og vant det avgjørende halve poenget i singelmatchene siste dag, og som sikret 15-13 seier for Europa.

Charley Hull er rookie i sin første sesong som profesjonell, og blir den yngste spilleren i Solheim Cup-historien 17 år, fire måneder og 15 dager gammel.

Sergas vil også gjøre Solheim Cup-debut. Hun har fire topp-10 på LPGA og én på LET så langt denne sesongen.

Ewart-Shadoff, den fjerde av kapteinens utvalgte, ble profesjonell i 2010, og spilte på Symetra Tour i 2010 og 2011 før hun vant LETs Q-School i 2012.

Hun har tre topp-10 på LPGA i år, inkludert delt fjerdeplass i U.S. Women Open og delt sjuendeplass i Kraft Nabisco Championship, begge majorturneringer.

Kapteinen trygg på valget

— Det var åpenbart en tøff dag i dag, der jeg måtte ta noen telefoner og snakke med noen spillere, sier europakaptein Neumann.

— Men jeg føler meg komfortabel og veldig trygg med de fire spillerne jeg har plukket. De kompletterer laget fullstendig, og jeg er superfornøyd med våre valg.

Dersom Europa vinner i Colorado, blir det for første gang på amerikansk jord.

— Vi har jo aldri vunnet der borte, så det er åpenbart en stor utfordring. Men jeg føler at dette virkelig er det laget som kommer til å gjøre det for oss.

— Vi har noen unge jenter med, vi har fått noen rookies, og vi har fått noen store, sterke spillere, og noen spillere som virkelig kan slå langt, som jeg tror er en fordel på denne banen.

Piller og Wie amerikanske valg

USA-kaptein Meg Mallon avslørte Gerina Piller og Michelle Wie som sine kapteinsvalg.

Kriteriene for det amerikanske uttaket er noe annerledes enn i Europa.

Åtte spillere kvalifiserte seg via et poengsystem, som har gått siden Canadian Women Open i 2011.

Det er Stacy Lewis, Paula Creamer, Cristie Kerr, Angela Stanford, Brittany Lincicome, Lexi Thompson, Jessica Korda og Brittany Lang.

De to neste kvalifiserte seg via Rolex Rankings (verdensrankingen). Nemlig nummer 19, Lizette Salas, og nummer 41, Morgan Pressel.

Lexi Thompson blir USAs yngste Solheim Cup-deltaker gjennom tidene 18 år, fem måneder og 25 dager gammel.

Gledet seg til offentliggjøringen

— Jeg er bare glad for å endelig kunne offentliggjøre laget mitt, sier USA-kaptein Mallon.

— Jeg har tolv spillere som jeg er veldig glad for å ha med på dette laget. De har alle gitt alt de to siste årene.

Wie glad og stolt

Michelle Wie gjør sin tredje opptreden på det amerikanske Solheim Cup-laget, og har fire seiere, tre uavgjorte og én tapt match.

— Jeg er glad og beæret og takknemlig for å være et av kapteinens valg, sier Wie.

— Å spille under Meg og være med alle jentene igjen er en drøm som går i oppfyllelse.

For Gerina Piller blir det første opptredenen i Solheim Cup.

— Jeg har tusen følelser, men jeg framfor alt beæret over å bli vurdert og ekstatisk over å ha blitt valgt, sier Piller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.