Perlen Hilton Head Island

Etter en dramatisk Masters-uke, tar vi turen til et av de mest fantastiske stedene PGA-touren har å by på. Viasats Fredrik Caspar Kracht invitererer deg med til banen hvor ukas Verizon Heritage spilles.

perlen-hilton-head-island


FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om PGA-touren her på Golferen.no.

Vi flytter oss til Hilton Head Island, lenger nord i landet. The Sea Pines Resort er den eneste banen som ikke har en direkte tilknytning til en storby. Nærmeste by er Savannah, gode to timer unna.

Forrige ukes major, med en overraskende vinner, slik vi ventet, ble en grøsser og dager med press man ikke ser maken til resten av året.

Etter noe sånt kan det være deilig for spilleren å ta med seg hele familien til nettopp Hilton Head Island og The Sea Pines Resort.

Denne ukas stoppested er en av favorittene til spillerne på touren. Her kan de tilbringe en uke med familien uten å tenke på presset som PGA-touren vanligvis byr på.

Banen, som har fått en rekke utmerkelser, er designet av Pete Dye. Dette er en ordentlig shot-maker-bane, hvilket betyr at man må plassere ballen riktig fra utslaget. Ligger man feil, har man garantert trær i veien.

The Sea Pines Resort er én av mine absolutt favorittbaner. Det er en skogsbane, men de tre siste hullene ligger helt ute ved sjøen, med de utfordringene det byr på.

Hull 18 er et av de meste gjenkjennelige hullene på touren, og hvem har vel ikke sett dette meget kjente røde og hvite fyrtårnet rett bortenfor hull 18?

Fyrtårnet er selvsagt også emblemet til resorten og klubben.

Kongen av Hilton Head heter Davis Love III. Han har vunnet her fem ganger, og er den som har spilt inn mest penger i historien på denne banen. Hvert eneste år tar han med seg familien og nyter en lat uke her.

De spillerne som mot formodning ikke klarer cutten, reiser ikke hjem. De nyter rett og slett en liten ferie, og nattelivet er ikke ukjent med å få disse spillerne på besøk.

I fjor og året før vant Boo Weekley turneringen. Disse utgjør hans to eneste seire på touren. I fjor vant han meget overbevisende, mens han i 2007 trengte litt mer flaks. Da vant Weekley med ett slag over Ernie Els etter å ha chippet i hullet på både hull 17 og 18.

Personlig tror jeg ikke han vinner denne gangen, dessverre. Til det har han vært for ustabil i år, med en 52.-plass som beste plassering.

Hvem jeg tror blir sterke denne gangen? Det blir vanskelig å gjette, men jeg kan trekke fram et par alternativer.

Jim Furyk har tidvis vist storspill i år, og han jakter en meget etterlengtet seier.
Han har havnet i 10-toppen fire av de fem siste årene. Jeg tror nok han blir et sterkt kort.

I tillegg ønsker jeg å tro at Camilo Villegas skal gjøre det godt. Han har vært ganske stille så langt i år.

Banen er ikke lang, så kanskje dette blir Tim Clarks første seier på touren? Han har i flere år vist bra spill, og er en shot maker.

Turneringen sendes på Viasat fra torsdag til søndag. Len dere tilbake i sofaen og nyt dette fantastiske feriestedet og denne perlen av en bane.

Og forresten, har dere ikke vært på Hilton Head Island, anbefaler jeg på det sterkeste å ta turen dit.

Fredrik

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.