Zürich Classic spilles i jazzbyen New Orleans, og preges av god mat og stor stemning, skriver Fredrik Caspar Kracht.
tid-for-jazz

FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om PGA-touren her på Golferen.no.

Forrige ukes turnering på Hilton Head kan ikke være mer forskjellig fra ukens turnering Zürich Classic of New Orleans.

Hilton Head Island, en fantastisk ferieperle av det sjeldne slaget, er et meget rolig område, og turneringen her har en mer avslappet atmosfære enn andre. Det er også grunnen til at spillerne kommer hit uken etter The Masters.

Denne uken blir stor kontrast til nettopp Hilton Head Island, ettersom vi tar turen til Jazz-byen New Orleans. Her er det musikk på hvert eneste hjørne, festglade og blide mennesker samt mye smil og latter.

En tur i denne byen er som å vandre gjennom jazzens historie. The French Quarter og Bourbon Street er de mest kjente områdene og gatene i New Orleans, og et må-besøke-sted dersom man tar turen til nettopp denne byen.

Turneringen er intet unntak, og hele byen settes i sving med forskjellige oppgaver. Først og fremst skal det serveres mat – mye mat!
Et fantastisk kjøkken, spesielt under pro-am-dagene, er noe av det Zürich Classic kan by på.

Dette er en uke med hygge og moro. Personlig synes jeg dette er helt fantastisk, spesielt med tanke på hva New Orleans gjennomgikk for et par år siden med orkanen Katrina. Fortsatt bærer byen og områdene rundt preg av hendelsen, men humøret til innbyggeren er igjen på topp.
Dette gjenspeiles under turneringen.

Zürich Classic spilles på den nye banen TPC Louisiana, som er designet av Pete Dye. Banen er laget kun med denne turneringen som formål, og for å arrangere New Orleans eneste PGA-turnering. Banen åpnet i 2005 men kunne ikke brukes i 2006 grunnet orkanen. Da ble turneringen flyttet til English Turn, en bane et lite stykke unna.

Den spilleren jeg er mest spent på denne uken er Kenny Perry. Han tapte omspillet mot Angel Cabrera under The Masters for to uker siden. Med seier der kunne han ha blitt tidenes eldste major-vinner, men som en gang tidligere, tapte han på oppløpet.

I 1996 ledet Perry PGA Championship, men en bogey på det siste hullet gjorde at han måtte ut i omspill mot Mark Brooks. Da, som nå, tapte han.

Han taklet ikke dette tapet særlig bra, og brukte nesten ett år på å komme seg på beina igjen. Hvordan han gjør det denne uken er derfor ganske usikkert.

Et omspillstap i den mest prestisjetunge majorturneringen sitter nok ganske dypt.

Zürich Classic sendes på Viasat Golf fra førstkommende torsdag. God fornøyelse!

Fredrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.