Provinsen Valencia, rundt og mellom storbyene Alicante og Valencia, er et paradis for golfere og gourmeter.
paella--birdie-og-g-selever

NASJONALRETTEN: Paella er hele Spanias nasjonalrett, men har sin opprinnelse fra Valencia-provinsen.

paella--birdie-og-g-selever

ALENDA VED ALICANTE: Alenda Golf ligger på høydedragene utenfor Alicante, og gir både vakre vyer og plenty av plass for skjeve driver.

paella--birdie-og-g-selever

paella--birdie-og-g-selever


Med nærmere femti ukentlige direktefly fra Norge er Alicante en naturlig innfallsport til regionen som har samme navn som dens største by: Valencia.

— Foruten at vi har Spanias tørreste og jevneste klima, er kanskje kombinasjonen av gastronomi og golf en av de beste grunnene til å besøke oss, sier Tele Eckhoff.

Larviks-damen har vært i landet siden 1985 og driver den innkommende turoperatøren Spanskan i Alicante på tolvte året.

Det går mye i golf for Spanskan, men også gastronomi er i økning.

Og her er det paella kommer inn i bildet. Denne spanske nasjonalretten kommer nemlig opprinnelig fra Valencia, hvor rismarkene står tett.

Park på elvebunnen

Byen Valencia gir en følelse av Paris med brede avenyer med trange smågater bak. Den tørrlagte elven Turia er et midtpunkt der elveløpet er blitt en lang, buktende park: Jardin del Turia.

For en golfer blir storbylivet likevel bare et bakteppe til golfbanene El Bosque og El Saler. Sistnevnte en storhet som slynger seg i pinjeskogen med et par avstikkere ned mot stranden.

Den har hull der vinden tar tak i deg og røsker svingen ut av stilling mens El Bosque, som betyr skogen, ligger skjermet for kystvindene og var den siste banen Robert Trent Jones senior laget før han døde.

European Nations Cup

Mellom Alicante og Valencia finnes flere baner verdt et besøk.

La Sella, ved byen Denia, var i flere år vertskap for European Nations Cup på damenes europatour. Det er en morsom bane med 27 hull der ni går i dalsiden, ni i dalbunnen og ni ganske åpne ut mot veien til Denia.

Ut mot kysten har Seve Ballesteros designet Oliva Nova, som er ganske amerikansk i stilen med en del vann i spill.

Golfområde i emning

Tradisjonelt var ikke Alicante en golfmetropol. Men det var før. Nå er mulighetene mange, og spill gjerne med golf om formiddagen og avslutt med en lang og lat lunsj.

Vår favoritt i så måte er klubbhuset til Bonalba Golf Club, tett fulgt av Alicante Golf Club. Sistnevnte ligger i forstaden San Juan, og å spille her er som å spille golf i sentrum av en by. En slags golfverdenens svar på Venezia.

Alenda er også en golfbane vel verdt et besøk. Det samme er El Plantio like ved flyplassen, mens partybyen Benidorm har fått sitt Villaitana Golf med to baner signert Jack Nicklaus.

Et mangfold

For øvrig kan Alicante by på ytterligere sju 18-hulls baner og noen nihulls, og også på vei til Valencia og rundt byen finnes langt flere baner enn vi rakk å besøke.

I Alicante by treffer du flere spanske turister enn nordeuropeiske. Pubnavn av typen Anfield eller norskklingende restaurantnavn er derfor sjeldne her.

Derimot finnes det et stort utvalg av lokale restauranter basert på det valencianske kjøkkenet, som består av mye mer enn paella. Som for eksempel tapasen og gåseleveren vi fikk servert på restaurant La Taberna del Gourmet i Alicantes gamleby. Nam, nam, nam!

Noen linker:
Golf rundt Valencia
Golf rundt Alicante
Spanskan hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.