Noen av verdens mens kjente golfere er blant idrettsfolkene som figurerer i Panama Papers-materialet, der velstående verden over beskyldes for å gjemme unna millionformuer i skatteparadis.

Padraig Harrington, Retief Goosen og Ian Woosnam nevnes i dokumenter hos advokatfirmaet Mossack Fonseca, i følge avisen Irish Times.

Det panamanske advokatfirmaet spesialiserer seg på å sette opp selskapskonstruksjoner i stater som tillater stor grad av hemmelighold, og hevder i forbindelse med avsløringene at deres arkiv er blitt hacket.

Det er dermed Mossack Fonseca som er den forulempede i følge advokatfirmaets tilsvar til anklagene, publisert i Aftenposten i april.

Irish Times hevder at  Mossack Fonseca har satt de tre golferne på sine kundelister etter oppdrag fra IMG, som har management-ansvaret for en rekke av verdens ledende golfspillere.

Verken Padraig Harrington, Retief Goosen eller Ian Woosnam beskyldes imidlertid fort å ha gjort noe galt.

Majorvinnere

Harrington vant The Open i 2007 og 2008 samt PGA Championship i 2008. Goosen triumferte i  U.S. Open i 2001 og 2004 mens Woosnam vant The Masters Tournament i 1991.

Sammen med tennisspilleren Thomas Enqvist linkes de tre til det Marksmen Guaranteed Fund V SA i Panama. Mossack Fonseca er som agenter for Marksmen, i følge Irish Times.