Porsjonssnus, av enkelte kalt «ekornbind» slenges alle andre steder enn i golfbanens søppelbøtter. Det synes Hilde Halvorsen det bør bli slutt på!

Hilde Halvorsen er mor til proffspiller Andreas Halvorsen, og har handicap 11. Hun jobber med mennesker som har psykiske utfordringer og som mental trener for idrettsutøvere. Hilde har 16 års erfaring med å jobbe tett på mennesker som av ulike årsaker har behov for samtaler og bistand til å bygge seg opp mentale strategier. Hun blogger også om mental helse.

Ramler ekornbinda ut av leppene deres eller er dere bare så vanvittig late at dere ikke orker å kaste disse usmakelige posene i søpla? De ligger på fairway, de ligger i bunkerne og på green. Hvordan i all verden havner de der?

HVIS NOEN LURER PÅ HVA JEG MENER, SÅ SNAKKER JEG OM SNUS. De små, brune, ekle posene med porsjonssnus som mange golfere stapper inn under leppa.

Stapp dem gjerne inn under leppa, men la meg og flere med meg, slippe å se dem ligge strødd rundt på golfbanen. La oss slippe å putte over et ekornbind. Jeg er så dårlig til å putte at jeg trenger den rette linjen jeg kan få Må jeg putte over ett slitent ekornbind ødelegger det nemlig puttelinjen min, og det katastrofale skjer: Jeg bommer.

Jeg er litt nysgjerrig på hvorfor de ligger der. Er dere slappe i overleppa? Merker dere ikke at ekornbindet faller ut av kjeften deres? Eller tenker dere at det bare er du som legger igjen ekornbind på banen? Så da kan det ikke være så nøye?

Til informasjon kan jeg formidle at dere definitiv ikke er alene om å «miste» deres kjære, brune ekornbind i løpet av en runde. Dere er faktisk ganske så mange som har ei slapp overleppe. Og muligens også en gullfiskhjerne, slik at i samme øyeblikket som ekornbindet faller ned på green, eller i bunkeren, så er det glemt.

Men er det noen sjanset for at puttelinjene vil være fri for disse brune, ferdigtygde ekornbinda denne golfsesongen? Finnes det noen mulighet for at dere vil klare å få disse brune, udelikate, posene til å ende opp et annet sted enn på golfbanen? Søpla kan være ett godt alternativ. Dere har jo også en boks, der de ubrukte ekornbinda ligger. Kanskje er det en mulighet for at også de brukte binda kan ligge der?

JEG VET JEG FORLANGER MYE. Det er jo mye mer behagelig å la binda ramle ut av munnen og ned på graset, og bare la dem blir liggende. Du er jo ferdig med det hullet, så det plager jo ikke deg at det ligger et ekornbind der.

Men sånn av hensyn, til dem som kommer etter deg: Kunne du vær så snill å eventuelt plukke dem opp, eller kanskje spytte dem direkte i søpla? Eller ned i boksen din? Hvis du ikke har en boks, er jeg sikker på at proshopen har ett eller annet du kan få utdelt, som kan brukes til oppsamling av brukte snusposer.

Dermed går jeg golfsesongen i møte med håp om at puttelinjen min ikke blir ødelagt av ekornbind. Og håp om at dere som putter disse binda under leppa også klarer å ta dem ut igjen, uten å miste dem rundt omkring på golfbanen.

Takk! Og ha en strålende golfsesong!

Tidligere blogginnlegg fra Golfmamma

25. april: Ondsinnede, irriterende og anonyme meldinger en del av prisen

18. april: Det har jeg aldri forsøkt før, det kan jeg sikkert klare

7. april: Idrettsutøverens humør en ressurs for engergi

1.april: Vet du hvordan talentet skal få collegeplass?

23. mars: Alle trenger en heiagjeng!

14. mars: Klubbene er endringsvillige. Men forstår de hva det innebærer?

7. mars: Foreldre bør bidra med andre ting enn svingtrening