Om krig og manglende motivasjon og sånt …

Det har vært en golfuke med Marius Thorp og Suzann Pettersen i svært så forskjellige roller, konstaterer Jan E. Espelid.

om-krig-og-manglende-motivasjon-og-s-nt----

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Så du ansiktsuttrykket til Suzann Pettersen da hun satte birdieputten på Killeen Castles vanskelige hull 16 i fourball-matchen lørdag ettermiddag?

Og da hun gjentok prestasjonen på samme hull i singlematchene et døgn senere? Og så satte birdieputten på hull 17? Og forsyne meg satte hun den på hull 18 også. Har du sett maken til forløsning av kampvilje, konsentrasjon og tenning?

Sannsynligvis ikke …

Og sannsynligvis har du heller aldri sett Tutta danse afrikansk regndans sammen med Caroline Hedwall og noen dusin av de 28.000 tilskuerne som omkranset 18. green etter å ha sikret sitt verdifulle poeng for Europa.

Det er noe med Solheim Cup som du ikke finner i noen turnering på herresiden, selv ikke i Ryder Cup. Jeg tror det har noe med forskjellen på menn og kvinner å gjøre.

Noe med at kvinner alltid har måttet kjempe hardere for å oppnå sine mest hårete mål enn det deres mannlige kollegaer har måttet gjøre. Enten du heter Annette Sagen, og har fryktelig lyst til å hoppe på ski, eller er Suzann Pettersen og har en stålvilje så enestående at det legges merke til og bemerkes helt fra de tidlige tenårene.

I Solheim Cup så vi også at jenter er gode til å krige. Det var krig på flere plan, både på banen og kapteinene i mellom i form av krigslist på høyt nivå. Men alt selvfølgelig pakket inn i en sfære av vennskapelighet og sportsånd på høyt nivå. Slik det skal være i golf.

Målt opp mot Tuttas og resten av de europeiske Solheim-jentenes vilje, nerver og fandenivoldske innstilling blir fredagens pressemelding om at Marius Thorp legger golfsatsingen på hylla en kontrast fra en annen verden.

Grunnen oppgis som manglende motivasjon. Motivasjon er ikke noe en person kan påtvinges. Motivasjon er situasjonsbestemt og noe som skapes.

Først og fremst skapes motivasjon av utøveren selv. Men den finner ikke grobunn uten et betydelig bidrag fra menneskene rundt utøveren. Familie. Venner. Trener. Støtteapparatet forøvrig.

Det sies også at motivasjon avler motivasjon. Og vise versa: Som en motvekt gir manglende motivasjon grobunn for motivasjonsbrist hos andre.

Derfor er det så viktig å ta affære så snart noen enser at motivasjonen er på vei ned. Det har vært litt for mange norske golfspillere som har lagt opp de senere årene. Eller er i ferd med å gjøre det.

Og det er en utvikling det er all grunn til å frykte. For det tror vi Golf-Norge ikke har råd til …

Har du synspunkter? Si din mening i kommentarfeltet under eller på facebooksiden til Golferen.no.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.