Alle gjør vi våre nyttårsforsetter. Heller ikke profesjonelle golfere er immune mot den slags, og her foreslår vi hvilke nyttårsforsetter de ti beste på verdensrakingen burde ha.
nytt-rsforsetter-for-verdens-ti-beste

DEN KELTISKE TIGEREN: Rory McIlroy vant pengeliste på begge sider av Atlanteren, og er den klareste til å utfordre Jack Nicklaus’ 18 majorseire. Men da må han lære av Tiger Woods og stille godt nok forberedt i alle majorturneringene.

nytt-rsforsetter-for-verdens-ti-beste

nytt-rsforsetter-for-verdens-ti-beste

nytt-rsforsetter-for-verdens-ti-beste


Siden det ikke bare er å kontakte toppspillerne og spørre dem, har vi brukt amerikanske Bleacher Report som kilde.

Her gjengir vi deres anbefaling til hvilke nyttårsforsetter de ti høyest rangerte på den offisielle Golf World Rankings burde ha gjort seg.

1) Rory McIlroy:
Flere majors, takk!

Skal McIlroy klare å ta igjen Jack Nicklaus’ rekord på 18 majortitler, må 23-åringen sørge for å være godt nok forberedt til alle de fire majorturneringene i år.

Det er en taktikk som brukes med hell av Tiger Woods, og som også McIlroy vil ha nytte av.

2 )Luke Donald:
Vis større mot i majorturneringene

Luke Donalds beste majorplassering er delt tredjeplass i 2006-utgaven av PGA Championship. Han misset cutten i forrige Open Championship.

Han ledet verdensrankingen en tid, og går inn i 2013 som en som trenger å bevise sin plass i golfhierarkiet.

3) Tiger Woods:
Finn en måte å stenge døren

Woods bør erkjenne hva som for tiden er den mest alvorlige mangelen i spillet hans: Den manglende evnen til å stenge døren i helgen.

Tidligere var det nesten garantert Woods-seier dersom han ledet etter 54 hull. I 2012 ledet Woods tre av fire majors, men klarte ikke å vinne noen av dem.

Hadde han spilt bedre helgerunder forrige sesong, ville han være veldig nær å slette Nicklaus’ rekord på 18 majortitler.

4) Justin Rose:
Forbedre puttingen

Justin Rose har hatt tre veldig gode sesonger på rad på PGA-touren. 32 år gammel er han klar til å ta neste skritt og vinne sin første major.

Han har spilt 60 majortuneringer i karrieren. Hans beste plassering kom i årets siste major med delt tredjeplass i PGA Championship.

Til tross for at han spilte inn 24 millioner kroner i 2012, bør Rose’ nyttårsforsett være å finne ut hva som skjer når han står med putteren i hendene. På PGA-statistikken for putting endte han som nummer 128.

5) Adam Scott:
Bli mentalt sterkere, og lære av feil

Adam Scotts angstfylte siste fire hull i The Open Championship, som alle endte i bogey, kom som en kombinasjon av dårlige beslutninger og manglende evne til svinge bra under press.

Får han orden på disse to feltene er Scott definitivt god nok til å vinne sin første major.

6) Louis Oosthuizen:
Bli stabil

Louis Oosthuizen bør ha som største mål å bli mer stabil i 2013-sesongen.

Etter å ha vunnet The Open Championship i 2010 falt kvaliteten på spillet betraktelig året etter med en rekke missede cutter.

Han kom tilbake med et solid år i 2012, med to europatour-seiere og ni andre topp-10-plasseringer, der det tapte omspillet mot Bubba Watson i The Masters rager høyest.

Han har åpenbart nok av slag i bagen, men må unngå feilene som har hindret ham fra å klatre enda høyere på rankingen.

7) Lee Westwood:
Forbedre nærspillet

Lee Westwood er på jakt etter en god nærspilltrener, og lære å spille som en profesjonell fra 100 meter og inn.

På PGA-touren kom han desidert sist på scarmbling-statistikken med 191.-plass.

Westwood har markert seg forholdsvis lite i majorturneringene, og det bare fordi han ikke har markert seg med nærspill av høy klasse.

Hans kvaliteter når det gjelder å slå ballen er blant de aller beste i profesjonell golf. Men det er ikke nok til å overvinne manglene i det korte spillet.

8) Bubba Watson:
Vær komfortabel som majorvinner

Bubba Watson må finne en måte å takle viraken som følger med det å ha vunnet en major.

Watson vant Masters i april ved hjelp av en utrolig snap-hook med wedgen fra trærene til høyre for fairwayen til hull 10, og omspillseier over Louis Oosthuizen. Deretter var det stort sett stille fra ham før Tour Championship og Ryder Cup, hvor han gjorde en brukbar figur.

Ingen vet hvilke mål Watson egentlig har, men han trenger å lære å håndtere alt som følger med Den grønne jakken.

9) Jason Dufner:
Bli kvitt den dårlige runden

Dufner hadde en fantastisk sesong på PGA Tour, der han vant to ganger, hadde én andreplass og tjente over 20 millioner kroner.

Hans nyttårsforsett vil være å finne en måte å bli kvitt den ene, dårlige runden i hver major, som har hindret ham fra å ta enda større steg oppover rankingen.

Han hadde én topp-10 i de fire majorturneringene i år med delt fjerdeplass i The Masters, men slet i de andre med at den ene, dårlige runden ødela.

10) Brandt Snedeker:
Bli en enda bedre spiller, og hjelpe enda flere mennesker

Brandt Snedeker stod for en av feelgood-historiene på PGA Tour i fjor da han vant to ganger, inkludert Tour-finalen.

Da fortaltet han umiddelbart hva han og hans kone ville gjøre for å hjelpe andre med noen av de 55 millioner bonuskronene fra FedEx-sluttspillet.

Snedekers nyttårsforsett bør derfor være todelt: Hjelpe flere mennesker i nød, og være fokuserert på å bli en enda bedre spiller i 2013.

Les også: Originalartikkelen hos Bleacher Report

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.