Elias Bertheussen, proffdebutant Anders Engell og veteran Peter Kaensche er i gang med forberedelsene til asiatourens Q-School. Vi slo av en prat med de to sistnevnte.
alle-nordmennene-p--plass-i-thailand

SVINGTEKNISKE OPPGAVER: Anders Engell har jobbet med å justere svingen de siste månedene for å bli mer stabil, ikke minst i pressede situasjoner. «Dette kan bli veldig bra,» sier han.

alle-nordmennene-p--plass-i-thailand

KJEMPER SEG TILBAKE: Sykdom har gitt noen tøffe måneder for Peter Kaensche. Nå er han imidlertid på vei tilbake mot riktig kurs.
alle-nordmennene-p--plass-i-thailand

PÅ PLASS: Elias Bertheussen var den siste av nordmennene på plass i Hua Hin. Men han får likevel fem treningsdager før alvoret begynner.

alle-nordmennene-p--plass-i-thailand


— Da har man kommet fram på hotellrommet. Reisen gikk fint og jeg er klar for å starte forberedelsene i morgen tidlig, skrev Elias Bertheussen på Facebook torsdag morgen.

Engell og Kaensche har allerede vært i Hua Hin en tid, og med Bertheussens ankomst er den norske troppen til asiatourens Q-School komplett.

De tre nordmennene skal sammen med 758 konkurrenter fra hele verden kjempe om å bli blant de 40 beste og like som sikrer kortet til Asian Tour 2013

Førstesteget starter 9. til 12. januar på Imperial Lakeview Golf Club i Hua Hin mens steg to, finalesteget, går på samme bane samt på Springfield Royal-banen 23. til 26. januar.

Uvant gress

Anders Engell har ligget hele uken og trent i Hua Hin, og spilte Lakeview-banen for første gang torsdag.

— Den ser fin ut. Det er jo bermudagress her nede, både på greener, fairwayer og i roughen, forteller han til Golferen.no.

— Så jeg bruker mye av treningstiden på og rundt greenene.

Bermudagress kjennetegnes av å ha mye grain, altså at gressets vekstretning påvirker ballbanen ved putting og chipping.

— Så det gjelder å få lagt ned nok timer til at jeg føler meg komfortabel, fortsetter han.

Svingtekniske oppgaver

Engell hadde før jul et vellykket treningsopphold i USA.

— Jeg har fått en del svingtekniske oppgaver av Magnus (Ohlsson, trener) som jeg jobbet mye med der borte og fortsatt trener inn, forteller han.

— Hvis jeg kan ta små skritt og fortsette å utvikle meg kontinuerlig blir dette veldig bra!

Svingjusteringene har først og fremst til hensikt å gjøre Anders enda mer stabil, forteller han.

Kaensches tøffe vei

32 år gamle Pete Kaensche fikk påvist hudkreft i august, og måtte gjennom to operasjoner samt en lengre rekonvalesens. Nå er han tilbake.

— Spillemessig så er jeg fremdeles 50 prosent sykemeldt, som betyr at jeg ikke klarer fulle dager med trening ennå, forteller han.

— Men jeg spiller ok, og er glad for at jeg kan spille golf igjen, sier han fornøyd.

— Det viktigste for meg nå er å få trent og komme i gang igjen, svarer Kaensche på spørsmålet om målsettingen de kommende ukene i Hua Hin.

Kamp om sponsorer

Det er kostbart å være profesjonell golfspiller. Også på asiatouren går det med mellom 10.000 og 20.000 kroner per turnering. Hvordan klarer spillerne å finansiere det?

— Jeg betaler alt av egen lomme. Jeg får jo utstyr samt hjelp av noen med trening og behandling, men ingen rene penger inn, sier Kaensche om sponsorsituasjonen.

— Jeg har lykkes med å skaffe noen sponsorer, men jeg trenger fortsatt noen flere for å finansiere sesongen, forteller Engell.

— Jeg er jo veldig fersk i proffverdenen, så forslag til potensielle sponsorer mottas med takk. Jeg tar til meg alle råd og tips jeg kan få.

Også Peter Kaensche vil gjerne ha kontakt med potensielle sponsorer. Han har mye å tilby internt overfor sponsorenes ansatte og til bedriftens kunder, mener han.

— Jeg er en ærlig person, og det bør være interessant for bedrifter å assosiere seg med mine holdninger, tankesett og arbeidsmoral.

Såvel rookien Engell som veteranen Kaensche er innforstått med at golfspilleres markedsverdi som sponsorobjekter ligger lavere enn for en del utøvere i konkurrerende idretter i Norge.

Samtidig er det ingen tvil om at å være golfsponsor gir umiddelbare, helsebringende effekter for ansatte og kunder som de færreste andre idretter kan skilte med.

Se også: Asian Tour hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.