Med delt tolvteplass til Viktor Hovland og delt 21.- plass til Kristoffer Ventura ble Rocket Mortgage Classic på Detroit Golf Club tidenes nest beste turnering for Norge etter seieren og 20.-plassen i Puerto Rico tidligere i sesongen. SE VIDEO

Til tross for at Viktor Hovland spilte seg ut av seierskampen med svært dårlig uttelling på greenene i Detroit søndag, ble helgens turnering likevel en hyggelig affære sett med norske øyne.

Før søndag stor bare én bogey, som kom på hull 2 torsdag, på Miklagard-spillerens scorekort. Det skapte forventninger om at Viktor Hovland skulle være med å kjempe om sin andre seier på PGA Tour. Den første kom, som kjent, i Puerto Rico Open i slutten av februar.

Viktor startet siste runde i Detroit på delt åttendeplass med med -13. Men falt dessverre fire plasseringer med sin avsluttende én under par 71-runde. Den lange, bogeyfrie rekken ble brutt allerede på hull 1 søndag.

Resten av de e første ni hullene ble preget av en rekke gode birdiesjanser. Birdieputtene på hullene 4 og 5 var de to eneste der ballen la seg til ro i bunnen av koppen.

Da 22-åringen skulle sette inn spurten på de siste ni, ble det i stedet to kjappe bogeyer på hull 10 og 13. Med to solide, men sene, birdier ble det -1 for for dagen og -14 for turneringen.

Detroit

Venturas første PGA-turnering siden Puerto Rico

Kristoffer Ventura endte sin finalerunde med to under par, som var 13 under totalt. Dermed ble det delt 21. plass i hans første turnering på PGA Tour siden 20.-plassen i Puerto Rico.

Detroit

Kampen om seieren sto lenge mellom Bryson DeChambeau og Viktor Hovlands lagkamerat fra Oklahoma State, Matthew Wolff. Sistnevnte måtte strekke våpen mot sin langtslående landsmann etter noen upressede feil tidlig og midt i runden.

Se også: Resultater fra Detroit Golf Club