Foto: Geir Norling

I august blir golfbanen til Valdres Golf en attraksjon rikere.Banen legges om, men beholder det beste. Banen blir en fullverdig 18-hulls bane, der hullene deler på ni greener. Den nye utgaven av naturperlen får et par-6-hull på hele 688 meter, som blir Nord-Europas lengste golfhull.

— Jeg er sikker på at det vil trekke mange nye, langtslående golfspillere til Valdres, humrer daglig leder og pro Ulf Krüger, som lover en premie til den første som klarer en eagle på par-6-hullet.

Klubben vil henge en plakett i klubbhuset hvor de som klarer å gjøre eagle på hullet får navnet sitt. På samme måte som de som klarer Hole-in-one på banen.

Banen får også et nytt par-4-utslag over vann, med dogleg høyre. Også det skal være utfordrende for de beste, men samtidig ikke skremme bort spillere som har høyere handicap.

Valdres Golf serverer enkle, gode retter fra proshop-en. På verandaen kan du følge spillere som kommer inn på hull 9 og på hull 18.

Ulf Krüger avslutter med et hjertesukk over værmeldingstjenestene Yr.no og Storm.no:

— De vet nok ikke at banen vår ligger i et gunstig værskille. Det er ofte at det regner i åsene rundt her. Men vi har et lokalt værskille, så veldig ofte er det helt greitt spillevær her selv om det er meldt dårlig på Yr og Storm. Så det er dumt å la seg skremme av dårlige værprognoser.

Se mer: Valdres GK hjemmeside


For ordens skyld: Journalist Geir Norling er medlem av Valdres Golfklubb