Elias Bertheussen vant en overbevisende fireslagsseier i Finnish Open etter en sterk fire under par 68-runde søndag. Trønderen forteller Golferen.no at han var kjempenervøs.
nerv-oslash-s-bertheussen-sikret-sin-andre-seier-

ENDRER PLANENE? Med sin andre andre Nordic League-seier for sesongen i Finnish Open på Nordcenter Golf Resort rykket Elias Bertheussen opp til sjetteplass på Order of Merit. Det kan bety fortsatt Nordic League-satsing og full challengeranking 2015 i stedet for fortsatt spill på asiatouren.

— Jeg var utrolig nervøs, men bare klina til! forteller Elias Bertheussen til Golferen.no om avslutningsrunden på fire under par, 68, i Finnish Open.

Serien 69-69-68 ga -10 totalt, og seier med fire slag etter fem birdier og én bogey søndag.

— Jeg spilte solid og fikk noen deilige birdier på slutten (hull 14, 16 og 18, red.anm) for å få litt avstand. Det var en veldig bra fight, og denne gangen kom jeg ut on top jubler Bertheussen fra Finland.

Revurderer planene?

Mens Bertheussen fredag overfor Golferen.no slo fast at en eventuell seier ikke ville ha noe å si for planene om å fortsette spillet på asiatouren til høsten, er han lørdag kveld litt mindre kategorisk.

De fem beste på Nordic League-rankingen ved sesongslutt får nemlig full challengeranking neste sesong, og ukens seier brakte trønderen til sjetteplass, og det bare på tre starter.

— Jeg skal spille Ecco neste uke, og så er planen noen challenge-turneringer. Men får ta en evaluering med de rundt meg når jeg kommer hjem, for det er klart det her kan muligens endre noen planer, slår Bertheussen fast.

Se også: Nordic League Order of Merit

Seieren i Finnish Open var Bertheussens andre Nordic League-seier for sesongen etter at han i juni vant Nordea Challenge på Hauger GK. Det var også den andre profesjonelle seieren i karrieren.

Med ti under par, 206, var Elias Bertheussen fire slag foran Finlands Antti-Juhani Ahokas, med danske Jacob Pingel og svenske Tobias Rosendahl ett slag bak på tredjeplass.

Se også: Resultater fra Finland


Runde 2:
Bertheussen i kjempeposisjon

Elias Bertheussen har tatt med kjæresten til Finnish Open, og leder med tre slag før siste runde lørdag. Han forteller Golferen.no at han funnet en bra måte å spille banen på. Det kan bli hans andre Nordic League-seier på fem uker.

— Prøver å spille ganske vanlig på siste runde tenker jeg. Føler jeg har funnet en bra måte å spille banen på, sier Elias Bertheussen etter sin andre strake tre under par 69-runde på Nordcenter Golf Resort en times tid sørvest for Helsinki..

Med seks under par leder trønderen Finnish Open med tre slag over svenske Mathias Johansson og de to finnene Antti-Juani Ahokas og Kristian Kulkorpi.

Fredag rundet Bertheussens på to under par for dagen etter to birdier og én bogey, før det ble to birdier og ytterligere en bogey på hjemveien.

Prioriterer asiatouren

Etter seieren på Hauger for en drøy måned siden ligger Bertheussen på 27.-plass i Nordic League-rankingen.

En ny seier lørdag vil sannsynligvis føre ham inn i topp-10, og han vil nærme seg kraftig de fem som får full challengekategori i 2015.

— Jeg aner ikke, men tror ikke det blir aktuelt siden jeg har spilt så få turneringer og drar tilbake til Asia i september, svarer Bertheussen når vi spør hvor oppdatert han er på dette med rankingen.

—Velger du også Asia selv om du skulle få full challengekategori ved å bli topp-5 på Nordic League?

— Tror jeg slipper å ta stilling til det siden jeg ikke kommer topp-5, mener Bertheussen, og legger til:

— Det får jeg eventuelt ta som det kommer. Jeg tenker på morgendagen, jeg, så får vi se hva konsekvensene av det blir senere.

Dennis den Roover fra Miklagard GK misset dessverre cutten med ett slag etter fire over par, 76, fredag og +6 totalt.


Runde 1:
Bertheussen rett inn i tetkampen

Etter første runde av eccoturneringen Finnish Open ligger Elias Bertheussen ett slag fra teten, og er i høyeste grad med i kampen om sin andre Nordic League-seier.

Elias Bertheussens tre under par, 69, gir delt fjerdeplass, ett slag bak ledertrioen Jesper Lerchedahl fra Danamark og de to svenskene Richard Petterson og Gustaf Kocken .

Trønderen hadde sju birdier, to bogeyer og én dobbelbogey torsdag.

— God start i Finland, ble en Berg- og dalbane, oppsummerer Elias Berhteussen dagen i Finland på sin Facebook-profil.

I juni spilte Bertheussen Nordic League-turneringen Nordea Challenge på Hauger GK, der han tok sin første profesjonelle seier i et spennende omspill.

Les også: Dette har jeg ventet på i tre år

De fem beste på Nordic League-rankingen ved sesongslutt får full kategori på neste sesongs challengetour, og én seier til vil derfor være gull verdt for 23-åringen fra Trondheim GK.

De to andre nordmennene i feltet var mer beskjedne på Nordcenter Golf Resort.

Dennis den Roover fra Miklagard GK er delt 38.-mann med +2 mens Ole Fremstad fra Byneset GK dessverre måtte trekke seg etter ni over par, 81, på åpningsrunden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.