Joakim Mikkelsens tredjerunde i Russian Open ga et ras på resultatlisten etter fem bogeyer, én dobbelbogey og én birdie. Avslutning på par søndag var ikke nok til å hindre at én dårlig runde nok en gang ødela.
helsvart-tredjerunde--oslash-dela-for-mikkelsen-

HELSVART I MOSKVA: Joakim Mikkelsen hadde en forferdelig tredjerunde på seks over par, 78, i europatourdebut i M2M Russian Open på Tseleevo Golf & Polo Club i Moskva. Dessverre er dette blitt et mønster for 24-åringen, som må finne et smart grep for å komme ut av blindgaten.

helsvart-tredjerunde--oslash-dela-for-mikkelsen-

Turnering: M2M Russian Open
Dato: 24. – 27. juli
Bane: Tseleevo Golf & Polo Club, Moskva, Russland, par 72, 6849 meter
Premiepott: 8,3 millioner kroner, hvorav 1,4 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Michael Hoey
Norsk deltaker: Joakim Mikkelsen

Etter eget utsagn slo Joakim Mikkelsen dårlige slag, og fikk straff deretter, konstaterer Joakimmikkelsen.com om lørdagens seks over par 78-runde i Moskva.

De gangene han hadde muligheter fikk han ikke uttelling og tilslutt måtte han akseptere et massivt fall på resultatlisten: Fra delt 30.-plass til delt 62.-plass.

Søndagens avslutning pår par brakte ham opp fem plasseringer til delt 57.-plass, som var verdt 3200 euro, knappe 27.000 kroner.

Blitt en trend

Én dårlig runde i en turnering kan skje alle. Men når det blir et mønster er det så absolutt grunn til bekymring for Mikkelsen & co.

De tre challenge-turneringene drammenseren har klart cutten i denne sesongen har hatt rundescorene 71-69-77-73, 63-76-72 og 65-72-79-74.

I europatour-debuten ble det altså 74-69-78-72. Det er med andre ord litt av hvert å ta fatt i for å få Joakim Mikkelsens profesjonelle karriere på skinner fram mot europatour-kvaliken til høsten.

David Horsey fra England vant i omspill mot irske Damien McGrane etter at begge hadde kommet inn på –13 totalt. Scott Jamieson far Skottland tok tredjeplassen, ett slag etter.

Se også: Resultater fra M2M Russian Open


Runde 2:
Mikkelsen vil ta vare på sjansene

«Jeg vil spille sikkert hele veien og ta vare på den muligheten jeg har fått,» sier Joakim Mikkelsen til Golferen.no etter fredagens sterke tre under par 69-runde i europaturneringen i Moskva.

Også i fredagens runde i Russian Open hadde Joakim Mikkelsen en sterk start, og var tre under par for dagen etter åtte spilte hull.

24-åringen ventet til hull 4 med den første birdien, fulgte opp med to til på 7 og 8, før det ble en bogey før runding.

De siste ni ga birdie på hullene 10 og 17, som ble splittet av en bogey på hull 12 og tre under par for dagen, -1 totalt og delt 30.-plass før helgespillet.

Stødig hele veien

— I dag var det veldig stødig fra start til slutt, og det var deilig å få betalt i en god score også, oppsummerer Mikkelsen andrerunden til Golferen.no.

— Jeg var sjelden i store problemer, og forhåpentligvis fortsetter det også sånn i helgen.

— Jeg skal bare prøve å gjøre det samme som jeg gjorde i dag: Spille sikkert hele veien og ta vare på de mulighetene jeg får, sier drammenseren om strategien for helgespillet.

Lørdag starter Mikkelsen klokken 8.00 norsk tid i gruppe med de to italienerne Andrea Pavan og Andrea Maestroni.

Engelskmannen David Horsey leder med to slag på –11, som er ti slag bedre enn Joakim Mikkelsen.


Runde 1:
Sterk start, svak avslutning i Mikkelsen-debut

Joakim Mikkelsen åpnet ukas europturnering i Russland med to strake birdier. En svak avslutning ga +2 for dagen og kamp om å klare cutten fredag.

Mikkelsen startet sin europatourdebut på hull 10, og fikk en meget god åpning med to birdier på de tøffe hullene 10 og 11, skriver hans nettsted joakimmikkelsen.com.

Tre bogeyer ga imidlertid runding ga +1, men etter med fem hull var han tilbake under par etter birdier på hullene 2 og 5.

Etter det hans nettsted karakteriserer som en råtten avslutning med tre strake bogeyer, ble det +2 for dagen, delt 64.-plass, og en kamp for å klare cutten fredag.

Turnerngen ledes av hele sju splilere med -7.


Før turneringen:
Mikkelsen-debut på europatouren

oakim Mikkelsen har fått plass i ukas europturnering i Russland. Det blir 24-åringens debut på høyeste nivå. «Det blir morsomt,» skriver han på sin Facebook-profil.

Klokken 11.10 norsk tid torsdag slår Joakim Mikkelsen ut på tiende hull ved Tseleevo Golf & Polo Club i Moskva, og får med det ytterligere en meritt knyttet til sitt navn.

Det blir nemlig den første europaturneringen for drammenseren, som tidligere har hatt to turneringer på den amerikanske Web.com-touren høyest på merittlisten som profesjonell.

24-åringen har primært spilt challengeturneringer siden han satte kursen hjem fra USA sommeren 2013.

Beste resultat er delt 32.-plass i fjor i Northern Ireland Challenge, mens han i år har delt 33.-plass fra Challenge de Catalunya som best.

Mikkelsen hadde en strålende amatørkarriere, der han i studietiden på Baylor i Texas var høyest ranket på universitet, vant flere turneringer og mottok en rekke utmerkelser fra den amerikanske collegeorganisasjonen NCAA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.