Med en avslutningsrunde på tre over par får Joakim Mikkelsen en kategori på Web.com-touren. Men hvor mange turneringer han får er helt uvisst. Blir det få anbefaler NGF ham å også spille i Europa.
mikkelsens-dilemma--bli-eller-dra-hjem-

HVOR MANGE TURNERINGER BLIR DET? På seminaret i La Quinta, California, onsdag får Joakim Mikkelsen kanskje vite hvor mange turneringer han får på det neste beste turneringsnivået i USA: Web.com-touren.

mikkelsens-dilemma--bli-eller-dra-hjem-

mikkelsens-dilemma--bli-eller-dra-hjem-

mikkelsens-dilemma--bli-eller-dra-hjem-


Etter en dag der Joakim Mikkelsen ikke klarte å omsette birdisjansene og måtte tåle ukens første dobbeltbogey kokte det greit under capsen, skriver hans nettsted JoakimMikkelsen.com.

Tre over par, 75, for dagen og -3 totalt ga et fall til delt 125.-plass på den endelige resultatlisten.

Alle spillerne i Q-School-finalen som ikke klarte PGA-kortet, får en kategori på Web.Com-touren.

De 50 beste blant de som ikke klarte PGA-kortet kan regne med å få spille alle turneringene.

Det var 27 turneringer i år, hvor mange det blir til neste år er ikke klart i skrivende stund.

Vanskelig rankingsystem

For spillerne lenger ned på ukas resultatliste er det imidlertid svært vanskelig å forutsi hvor mange turneringer hver enkelt får.

Mens kategorisystemet i Europa er ganske lett å forstå er det amerikanske mye mer innviklet med langt flere unntak og hvis så framt i fall-regler.

Det gjenspeiles i at spillerne som endte rundt 125.-plassen i fjor har spilt mellom én og 21 turneringer hver denne sesongen, hvorav majoriteten har fått mellom tre og åtte starter.

Får kort i Europa

Tirsdag er det et halvdags introduksjonsseminar om Web.com Tour for de aktuelle spillerne. Antageligvis vil Joakim Mikkelsen få vite mer om hvor mange turneringer han kan regne med å få.

— Men om det skulle vise seg at han bare får et fåtall turneringer i USA, så vil jeg anbefale ham å spille på begge sider av Atlanteren, sier landslagstrener Øyvind Rojahn til Golferen.no.

— Vi har mange wild cards han kan få til challengetouren.

Skjønt, akkurat hvor mange vet ikke Rojahn ennå. I år var det snakk om et 30-tall, men det er ganske mange spillere som skal dele på dem.

— Problemet er at det er så få av spillerne våre som har egen ranking, fortsetter Rojahn, og legger til at de spillerne Mikkelsen må regne med hardest konkurranse om frikortene fra er Anders Engell, Elias Bertheussen og Anders Kristiansen.

— Og samtidig har jo også Eirik Tage Johansen, Peter Kaensche og til en viss grad Christian Aronsen også behov for hjelp til å få plass i turneringene.

Dong-hwan Lee fra Sør-Korea vant Q-School-turneringen, og blant de 25 som fikk kortet finner vi Ross Fischer fra England, halvt norske Erik Compton og svenskene Robert Karlsson og Henrik Norlander.

Se også:
Resultater fra La Quinta
Joakim Mikkelsens scorekort


Runde 5:
Mikkelsen kjemper om Web.com-billett

elv om PGA-toget har gått for Joakim Mikkelsen holdt en god femterunde på fire under par, 68, liv i håpet om Web.com-spill neste sesong.

Da presset om å prestere forsvant, slo en avslappet Joakim Mikkelsen til med sin beste runde for uken i La Quinta søndag.

Etter to runder på par og to på én under, ble det dermed fire under par søndag.

Det ga avansement til delt 98.-plass med -6, tre slag bak det som gir full spillerett på Web.com Tour, og ti slag bak det som gir Plass på PGA Tour før sjette og siste runde mandag.

I motsetning til på de tidligere rundene hadde Joakim Mikkelsen bra flyt på greenene søndag.

&#151: Scoremessig så føler jeg at det er ganske riktig med 68 slag i dag. Jeg hadde noen gode muligheter på 15, 16 og 17, men reddet blant annet en veldig bra par på hull 18, så det går vel opp i opp til slutt, sier han til sitt nettsted JoakimMikkelsen.com.

— Jeg hadde bestemt meg for å være offensiv i spillet mitt i dag, og føler jeg klarte dette. Nå håper jeg på en god avslutning i morgen så blir dette veldig bra.

Steven Bowditch leder turneringen med -23,Robert Karlsson er beste skandinav med delt ellevteplass tre slag bak. Halvt norske Erik Compton er delt 15 med -17.


Runde 4:
PGA-toget gått for Mikkelsen

«Feilfritt er ikke nok,» konstaterer Joakim Mikkelsens eget nettsted. Drammenseren gikk under par, men faller bare lenger og lenger bak i feltet i PGA-tourens Q-School.

Dagens runde var den muligheten Mikkelsen hadde til å avansere de nødvendige plassene for å være med i PGA-diskusjonen.

Selv om han leverte enda en nærmest prikkfri runde på én under par, 71, så holder det ikke i et felt med så høyt nivå som på Q-School.

Med tre birdier og to bogeyer ble én under for dagen og -2 totalt på delt 124-plass, ti slag bak topp-20 som gir PGA-kortet og fem slag bak fulle spillerettigheter på Web.com-touren neste sesong.

— Jeg puttet en anelse bedre idag, men fortsatt er det ikke de store mengder birdies som kommer. Jeg har ikke telling på hvor mange tap-in par jeg har idag en skuffet og småforbannet Mikkelsen til JoakimMikkelsen.com.

— Slagene sitter bra, men det er frustrerende at puttingen ikke er bedre.

Dong-hwan Lee leder på -19, Robert Karlsson er beste skandinav med delt 17.-plass på -14. Halvt norske Erik Compton er delt 24 med -12.


Runde 3:
Veien blir lang for Mikkelsen

Halvveis i PGA-tourens Q-School har Joakim Mikkkelsen mistet tetkontakten, og det skal nesten et under til for å klare PGA-kortet.

Til tross for en nærmest feilfri tredjerunde, taper Joakim Mikkelsen terreng i kampen om å klare PGA-kortet for neste sesong.

Etter en runde på par ligger drammenseren på -1 totalt, som er ni slag bak topp-25 og PGA-kortet.

Nå har han riktig nok tre runder til å gjøre det på, men det kan bli en tøff oppgave i følge hans nettsted.

At nivået er høyt i denne turneringen kan man ved å ta en tiitt på resultatlisten.

Blant de 44 øverste spillerne så er det kun tre stykker som ikke ligger under banens par på dagens runde, oppsummerer JoakimMikkelsen.com.

Meen Whee Kim leder på -18, men blir pustet i nakken av svenske Robert Karlsson, som er slaget bak.

Opp til topp-70, som gir fulle rettigheter på Web.com-touren, har Mikkelsen fem slag.


Runde 2:
Mikkelsen slet med putteren

Andrerunden av Joakim Mikkelsens ferd mot PGA-touren ble et lite tilbakeslag. Men det er tett som hagl i feltet, og han har på ingen måte mistet kontakten med de foran seg på PGA West i La Quinta, California.

Etter to runder ligger Joakim Mikkelsen på -1, som gir delt 94.-plass. Han har seks slag opp til topp-25, som gir tourkortet, og fire runder å klare det på.

— Jeg slet spesielt med putteren i dag. Fant ikke helt speed eller linjene på greenene. Greenene er ikke spesielt raske, men jeg syntes det var litt tøffere flaggplasseringer i dag, sier en noe betuttet Mikkelsen til JoakimMikkelsen.com.

Han startet på hull 10 på Tournament Course, og rundet på én over par etter to bogeyer og en birdie. På hjemveien ble det to hver av birdie og bogey for en runde på ett slag over par.

— I dag var det generelt dårlig og jeg fikk ikke noe flyt, forteller Joakim til sitt nettsted, som også forteller om en drammenser med fighteregenskapene i orden.

Natt til tirsdag norsk tid får vi vite hva fighteregenskapene er verdt. Det blir en tøff oppgave å ta igjen seks slag på et felt der mange spillere imponerer.

Teten går på -13 ved Meen Whee Kim. Robert Karlsson er -10 på delt femteplass mens topp-25 altså går ved -7.

Mikkelsen er i aller høyeste grad fortsatt med, og kan raskt avansere på listen de neste dagene, konkluderer JoakimMikkelsen.com.

Vi krysser fingrene for at analysen er riktig …


Runde 1:
Knallavslutning reddet Mikkelsen

Joakim Mikkelsen rundet sine første ni hull på to over par. Men han satte inn både turboen og etterbrenneren på siste halvdelen av åpningsrunden i La Quinta, California.

Joakim Mikkelsens finaledebut i Q-School-sammenheng endte i to under par, 70, på Stadium Course ved PGA West i California.

Det gir drammensspilleren, som er én av bare fem blant årets avgangseleve fra college i finalekvaliken, delt 50.-plass.

Det er ingen cut slik at alle de 172 spillerne får spille seks runder. De 25 beste og like får kortet til PGA Tour.

— Jeg hadde en shaky start, men kom etterhvert i gang, oppsummer Joakim Mikkelsen til sitt nettsted JoakimMikkelsen.com.

Tre birdier på rad

Det ble fire birdier og resten par på hjemveien for drammenseren. Tre av birdiene kom på rad fra hull 14 til 16 mens prikken over i-en ble satt med birdie fra sju meter på avslutningshullet.

— Jeg slet med å omsette puttene, men så fikk jeg tre på rad. Det gjorde veldig godt!

Hans nettsted konkluderer med at Mikklesen hadde en vanvittig avslutning på sin første runde på finalesteget. Nettstedet er også imponert over nivået på feltet, med mange lave scorer.

Steve LeBrun leder på -8, seks slag foran Mikkelsen. Robert Karlssson er beste skandinav på delt sjetteplass med -6, mens halvt norske Erik Compton er slaget bak på delt niendeplass.

Joakim Mikkelsen har to slag opp til topp-25, og starter klokken 18.30 på hull 10 på Tournament Course ved PGA West i California.

NB! Det var problemer med livescoring onsdag. Vi har fått tips om at et alternativ kan være å laste ned PGA Tours app i AppStore,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.