Dersom forankringsforbudet innføres vil en rekke golfere bli rammet. Kanskje redningen finnes i en gammel teknikk fra Sam Sneads dager?
kan-sideveisputting-v-re-redningen-

VANLIG: Den amerikanske proen Randy Haag viser hvordan sideveisputting kan gjøres uten at putteren er forankret til kroppen.

kan-sideveisputting-v-re-redningen-

kan-sideveisputting-v-re-redningen-

kan-sideveisputting-v-re-redningen-

kan-sideveisputting-v-re-redningen-


I forrige uke ble det kjent at USGA og R&A er enig i å foreslå et forbud mot forankring av putteren, som er den vanlige måten å bruke langputter på, fra 1, januar 2016.

Kanskje finnes redningen hos en av tidenes største golfere med 82 seiere på PGA-touren og sju majortriumfer, der av tre U.S. Masters.

Sam Snead (1912-2002) elsket å eksperimentere med ulike typer slag, og utviklet blant annet et par alternative måter å putte på.

Da hans krokett-putting ble forbudt fordi det ikke var lov å stå med beina på hver sin side av puttelinjen, endret han det til sideveisputting der begge føttene er på samme side av puttelinjen.

Ved sideveiseputting er kroppen vendt mot målet mens ballen ligger til side for spilleren, ikke foran som ved andre slag.

Denne måten å putte kan være redningen for alle de som ikke klarer å putte på den vanlige måten.

De fleste som sideveisputter i dag forankrer putteren. Det er imidlertid ikke nødvendig, og var heller ikke en del av Sam Sneads opprinnelige teknikk.

Videoene under viser hvordan sideveisputting kan gjennomføres med langputter uten at den forankres til kroppen.

Hva synes du? Er dette en teknikk som bør være tillatt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.