Rory McIlroy er alt annet enn blid etter at han fikk to straffeslag under tredjerunden av Abu Dhabi HSBC Championship. «Det er mange dumme regler», sier han om den som ga ham straffeslagene lørdag.
mcilroy-freser-over--tulleregel-

«TULLEREGEL» KOSTET HAM SEIEREN: Rory McIlroy hevder det er en tulleregel å få straffeslag for å være nær linjen som markerte et felt der publikum kunne krysse fairwayen.De to straffeslagene kostet ham seieren i Abu Dhabi HSBC Championship.

McIlroy trodde han lå på andreplass, ett slag bak Craig Lee etter sin tredjerunde lørdag i Abu Dhabi HSBC Championship.

Turneringsledelsen avgjorde imidlertid at nordiren hadde droppet feil på det andre hullet, og endret scoren på hullet til dobbelbogey, 7.

Det ga McIlroy to under par, 70, for dagen, og plassering på fjerdeplass, ett slag bak Phil Mickelson og Gaganjeet Bhullar fra India.

Tok ikke «full relief»

McIlroy måtte ta en drop på det andre hullet ballen endte på en fairwaykrysning for publikum, og fikk par på hullet.

Etterpå fikk han vite av caddien til spillepartner Ricardo Gonzalez at han hadde hatt venstre fot på den hvite linjen som markerte krysningspunktet.

Det betyr at han ikke hadde tatt full relief i henhold til reglene. Turneringsledelsen gjennomgikk situasjonen sammen med McIlroy etter avsluttet runde.

De gikk tilbake til stedet, der McIlroy viste hvordan han hadde stått da han slo slaget.

— Jeg kunne ikke engang se at foten min var på linjen, sier McIlroy til AP.

— Vi gikk tilbake og så hvor den oppslåtte torven var, og det var klart at jeg kunne ikke ha spilt det slaget med føttene mine noe annet sted.

— Jeg antar at jeg var så fokusert på slaget at jeg ikke engang var klar over det … det er mange dumme regler og dette er én av dem, sier han oppgitt.

For å gjøre saken enda verre, forteller McIlroy at droppen faktisk hadde gitt ham et dårlig leie, og at han ville tjent på å droppe igjen.

— Om noe, så var dette en ulempe, konkluderer nordiren, som endte på delt andreplass til slutt, ett slag bak Pablo Larrazábal. De to straffeslagene lørdag ble med andre ord svært kostbare …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.