Foto: Tristan Jones

Fire norske jenter stilte til start i ukens europaturnering, den andre på rad i Australia. Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord gikk videre, Karoline Lund og Celine Borge misset cutten.

Vestfoldspilleren hadde en flott avslutning av Canberra Classic med to under par, 69. Med det avanserte Tonje elleve plasseringer til delt 18.-plass med -3 som totalscore.

Det var hele 14 slag bak vinneren, Anne Van Dam fra Nederland. Som i sin tur var tre slag foran sloveneren Katja Pogacar.

 

Canberra Classic

Marianne Skarpnord avsluttet med en runde på par, som inneholdt én birdie, én bogey og 16 jevne par. Det plasserte henne på delt 24.-plass med -2, én plassering lavere enn hun startet dagen på.

Moss & Rygge-spilleren beholder sammenlagledelsen på europatourens Order of Merit også etter Canberra Classic. Mens Tonje Daffinrud avanserte til delt 44.-plass.

LETs Australia-turné avsluttes fra torsdag til søndag denne uken med Women’s NSW Open med Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Karoline Lund i feltet. 

Se også: Livescoring fra Canberra


Runde 2: Marianne og Tonje videre

Forrige ukes vinner, Marianne Skarpnord, er best av de to norske på delt 23.-plass med -2. Det så lenge stygt ut for Moss & Rygge-spilleren, som halvveis stod i fare for å misse cutten.

Fire under par på de siste ni hullene gjorde imidlertid susen, og hun er nå med og kjemper om en godkjent plassering også i den andre Australia-turneringen på rad på damenes europatour.

Før turneringen fortalte hun at hun ikke ville ha noe i mot å gjenta forrige ukes prestasjon:

— Jeg er litt sliten i dag, men klar for å ta to seiere på rappen. Jeg har litt mer selvtillit. Men selv om jeg vant søndag, starter vi på null igjen. Det er selvsagt et herlig minne, men i hver turnering starter alle på null, og jeg må bare kjempe så hardt som jeg gjorde forrige uke. Og jeg kjenner at jeg fortsatt har mer å gi. 

Canberra Classic

Også Tonje bra med i Canberra Classic

Marianne har Tonje Daffinrud jagende ett slag bak seg på delt 29.-plass. De to var like etter første runde, men lørdag brukte Vestfold-spilleren ett slag mer etter fem birdier og fire bogeyer på kortet.

Sloveneren Katja Pogacar og Anne van Dam fra Nederland deler teten på -11, ett slag foran Carly Booth fra Skottland.

Cutten endte på +1. En grense som Karoline Lund misset med to slag etter 75-70 og Celine Borge misset med ti slag etter 76-77.