Foto: Privat

Espen Kofstad gikk siste runde av ukens turnering på European Tour hele åtte slag over par. Og falt med det fra å kjempe i Topp 10 til delt 45.-plass til slutt med +5.

Dermed ble ikke Oman Open den eterlengtede oppturen for 31-åringen som det så lenge ut til å bli.

Slagene rant unna på sisterunden i vindkulene i hovedstaden Muscat, fra tre under par ved starten av søndagens fjerderunde til fem over par etter siste putt.

Oman Open

Amerikaneren Kurt Kitayama gjorde et bemerkelsesverdig comeback med to under par i siste runde på Al Mouj Golf for -7 totalt. Det ga ham hans andre andre seier på European Tour for sesongen i Oman Open.

Peter Hanson fra Sverige og Joachim B. Hansen fra Danmark ble beste skandinaver på delt sjetteplass.

Se også: Resultater fra Al Mouj Golf


Lørdag: Sterkt av Kofstad

Også andre runde av ukens turnering på European Tour ble avsluttet en dag senere enn planlagt på grunn av kraftig sandstorm. Etter en bra andrerunde er Espen Kofstad på delt syvendeplass

Espen Kofstad avsluttet sin andre runde av Oman Open tidlig lørdag morgen norsk tid. Han kom inn på to under for runde, der bogey på hull 8, som var hans 17. hull, var det eneste som skjemte et ellers flott scorekort.

To under både for dagen og turneringen plasserer Losby-spilleren på en strålende syvendeplass. En score som plasserte ham 14.-plass da han kom i mål, men bare ble bedre utover lørdagen i den ekstremt harde vinden i Muscat-området.

Losby-spilleren har tre slag opp til ledelse, og deler plasseringen med irske Gavin Moynihan, chileneren Hugo Leon og japaneren Hideto Tanihara samt den franske trioen Victor Dubuisson, Benjamin Hebert og Clément Sordet.

 

 

Teten innehas av tyskeren Mamilian Kiefer og danske Joachim B. Hansen, som i likhet med Kofstad begge var ferdig med sin runde to tidlig på dagen lørdag.

Cutten endte på +4 etter å ha krøpet langsomt oppover fra +1 etterhvert som forholdene forverret seg utover dagen. Som dessverre ikke var nok til at Kristoffer Reitan fikk være med i helgen med sine +6 etter to 75-runder.

Også Kristian Krogh måtte si takk for seg etter to runder på henholdsvis 78 og 75 slag.

Espen Kofstad starter sin tredjerunde klokken 13.40 norsk tid lørdag i gruppe med chileneren Hugo Leon og Victor Dubuisson fra Frankrike.

 


Runde 1: Beskjedne nordmenn

Da første runde av ukens turnering på European Tour ble avsluttet fredag morgen etter stopp på grunn av mørket torsdag, lå de tre norske på henholdsvis 44.-, 104.- og 136.-plass.

Espen Kofstad er vår bestemann inn i dag to av Oman Open etter en runde på par, 72, med et scorekort der ti av hullene endte i  birdie eller bogey.

Med fem av hver over og under par går Losby-spilleren inn i andrerunden seks slag bak ledende Kurt Kitayama fra USA. Men det er også bare to slag fra Topp 15, så mulighetene er absolutt tilstede for en god norsk turnering igjen.

Reitan og Krogh sliter i Oman Open

Kristoffer Reitan fra Oslo GK hadde tre birdier og seks bogeyer spredd pen utover kortet for hans 75-runde, som plasserer 20-åringen på delt 104.-plass.

Kristian Krogh fortsetter å lete etter den gode formen, men lyktes heller ikke i Oman Open så langt. Kortet til drammen-spilleren inneholdt tre birdier, seks bogeyer samt en trippelbogey for seks over par, 78, og delt 133.-plass.