Så langt i sesongen har én spiller tatt to norske proffseiere: Jason Kelly. Hvem er han egentlig? «Jeg forstår og snakker norsk, men kan ikke skrive det,» avslører norskenglenderen til Golferen.no.
m-t-nordmannen-med-flest-proffseiere-i--r

HAR TATT TO SEIERE: Jason Kelly har vunnet to av turneringene på årets Gecko Tour, og er så langt den mestvinnende norske golfspilleren i år.

m-t-nordmannen-med-flest-proffseiere-i--r

I FERD MED Å ÅPNE DØREN: Golfforbundets idrettssjef Øyvind Rojahn holder døren på gløtt for challenge-spill for Jason Kelly. «Nå har han prestert såpass at han kanskje fortjener det,» sier Rojahn.

De tre siste Gecko-turneringene har endt med norsk seier, først to ganger med Jason Kelly før Eirik Tage Johansen tok seieren i Marbella-turneringen den siste uken i februar.

— Det var herlig å komme tilbake på vinnersporet, sier Jason til Golferen.no.

— Og kjempegøy at Eirik klarte å fullføre total norsk dominans i februar, fortsetter 32-åringen.

Besøker ofte Norge

Men hvem er egentlig denne nordmannen med det engelskklingende navnet, og som representerer Norge som nasjon men ærverdige Wenthworth i London som klubb?

Kortversjonen sier at han er født i desember 1981, har spilt profesjonelt siden 2005, aldri bodd i Norge for lengre perioder, har en søster i Oslo, og mye familie ellers i landet.

— Nei, jeg har aldri bodd der for en lengre periode, men jeg vært der mye, og var medlem i Vestfold i mange år. Selv om Drammen nok er den banen jeg har spilt mest, forteller Kelly.

Det er både fordi nesten hele familien bor i Drammen og fordi grunneieren er en nær venn av familien.

— Min forbindelse til Norge er min mor. Hun er født og oppvokst i Norge, og hennes side av familien bor alle der, forteller han.

Familien til Kelly eier en gård i Drammen, der han liker å krysse jordene på ski om vinteren og fiske ørret i småvannene om sommeren.

— Jeg bare elsker det, og det er i Norge jeg virkelig slapper av!

Dobbelt statsborgerskap

Jason Kelly bærer to pass, både det britiske og det norske, hvor han enn reiser i verden.

Han har alltid representert Norge som nasjon, men at det ble Wentworth, der europatouren har sitt hovedkontor, som ble hjemmeklubb skyldes et stipend.

— Ja, jeg fikk medlemskapet der som stipend som tiåring, og det var tre ganger Ryder Cup-kaptein Bernard Gallagher som ga meg med det, forteller han.

Blant de som fikk stipend samtidig finner vi forrige ukes vinner på europatouren, Ross Fisher, som er blant Kellys nærmeste treningskamerater.

— Vi vokste opp sammen på Wentworth. Og jeg pleide å slå ham. Å se hva han har fått til gir meg troen på at jeg har kapasitet til det samme, mener Kelly.

— Jeg var veldig heldig, og det finnes ikke noe bedre sted å vokse opp som golfspiller, mener han. Og legger til at stipendet gir gratis medlemskap og gratis trener.

Elsker Miklagard

Kelly har mye godt å si om norske golfbaner, og har tre klare favoritter.

Med så tette bånd til banen kommer Drammen GK høyere på listen enn den kanskje gjør hos norske golfere flest; som ofte synes den blir for tung å gå.

— Men det er en morsom bane å spille, med svært varierte og ulike hull, forsvarer Kelly, og legger til at det nok vil hjelpe på renomméet at banen i fjor investerte i en flåte med GPS-utrustede golfbiler.

Les også: I Drammen er golf en bilsport

— Jeg har også spilt Bogstad ofte, og er svært imponert over utviklingen der. Som det underjordiske varme- og lufteanlegget. Men favoritten er uten tvil Miklagard, en bane med en flott layout og i god stand, roser Kelly.

Skulle ønsket tettere kontakt med NGF

Kelly skulle gjerne være inne i varmen hos Norges Golfforbund. Men innser at det nok er vanskelig å komme på innsiden som en av de det satses på.

— Jeg har snakket med forbundet, men ble fortalt at det er en lukket dør. De ønsker å prioritere unge spillere som nettopp har gått over fra å være amatører.

— Jeg ville elsket å være en del av det, men de gir meg ikke engang plass i Norwegian Challenge. Men jeg antar at hvis jeg fortsetter å vinne, så vil jeg tvinge meg inn, konstaterer Kelly.

Støttes av Rojahn

— Ja, nå har Jason Kelly begynt å prestere på en måte som gjør at han kanskje fortjener en challengeplass, kommenterer NGFs idrettssjef Øyvind Rojahn.

Problemet for idrettssjefen er at han mener det har liten hensikt å gi en plass i bare én turnering.

— Vi har tre spillere som vil få full kvote med challenge-frikort i år: Elias Bertheussen, Joakim Mikkelsen og Anders Engell. Men i det siste har jeg tenkt også på Jason; han viser jo at han kapasitet, så det er ikke umulig at han kan få plass i noen turneringer, avslutter Rojahn, uten å love noe konkret.

Fire seiere som profesjonell

Kelly står med tre seire på Gecko Tour, hvorav altså to i år, samt én seier på Alps Tour; Zoate Open i Milano i 2012. Hva har han som sin største styrke på golfbanen?

— Jeg slår veldig rett med driveren, og jeg er en god shot maker. For å ta spillet til neste nivå trenger jeg å bli mer stabil med putteren. Jeg arbeider også hardt på den mentale siden.

— Jeg har jobbet med en psykolog de siste to månedene og endelig klarer jeg å definere hva det er som skjer når alt stemmer med spillet mitt, fortsetter Kelly.

Som også avslører at hans største drøm er todelt: Å representere Norge i OL i Rio i 2016, og bli den første nordmannen som spiller Ryder Cup.

Men akkurat nå er det Gecko Pro Tour på Doña Julia Golf Club som teller. Der blåste det så hardt tirsdag at første runde ble avbrutt før Kelly rakk å starte.

Turneringen fortsetter onsdag, og blir redusert til 18 hull.

Se også: Livescoring fra Doña Julia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.