Cape Kidnappers i New Zealand er rangert i det absolutte toppsjiktet blant verdens golfbaner. Tom Doakes’ design har gitt Cape Kidnappers oppmerksomhet over hele verden. SE VIDEO OG DE UTROLIGE BILDENE!
ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

DU TROR DET IKKE FØR DU FÅR SE DET: Hullene 12 til 17 på Cape Kidnappers-banen går ut og inn på tuppen av neset. TRYKK PÅ BILDENE FOR Å SE STØRRE VERSJONER

ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

PÅ KLIPPEKANTEN: Hull 6, Gulley, er et episk par-3-hullpå 206 meter fra bakerste tee. Du slår over en dyp kløft, og bommer du til venstre her er det bare å si farvel til ballen.
ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

VIKTIG MED LANG DRIVE: Etter hull 6 følger hull 7, der en lang drive er avgjørende. Er drvven lang nok, ruller den over kanten og nedover ballen mot greenen, og gir et hyggelig innspill på det 414 meter lange par-4-hullet, som har fått navnet 14 Flags.
ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

YRENDE DYRELIV: Cape Kidnappers er et av de største, privateide viltreservatene i New Zealand med mengder av fugle- og dyrearter samt 1700 planteslag.
ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

HAITANNEN: Cape Kidnappers strekker seg 8 kilometer ut i Stillehavet, og avsluttes av Haitannen, en egen klippe som stikker opp fra havet. TRYKK PÅ BILDENE FOR Å SE STØRRE VERSJONER
ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

BALANSERER PÅ KLIPPETOPPEN: Cape Kidnappers-banen er designet av Tom Doakes, som har utnyttet landskapet på den mest ekstreme måten.
ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

KREVENDE GOLF: Cape Kidnappers kan by på langt mer enn spektakulær beliggenhet og utsikt. Bunkerne krever sin mann, som her på hull 5, Split.
ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

PUTT IKKE FOR LANGT! På Cape Kidnappers’ hull 15 kan du risikere at putten ender i Stillehavet dersom du gir den for stor hastighet.
ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

GÅ NED PÅ RIKTIG SIDE: Etter utslaget på hull 16 bør du passde på at du går ned igjen fra tesstedet på riktig side.
ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

BELØNNINGEN! Etter 18 hull på Cape Kidnappers kan du summere scorekortet og slukke tørsten i komfortable stoler på terrassen.

ekstrem-bane-i-ekstrem-natur

… OG ENDA EN BELØNNING: Når dagen er på hell fortjener du å nyte utsikten fra, og middagen i, restauranten.

Cape Kidnappers-banen på østkysten av Nordøya i New Zealand nevnes gjerne i samme åndedrag som Pebble Beach, The Head, Turnberry og andre berømte kyst- og linksbaner der klipper er en vesentlig del av inntrykket.

Det er imidlertid ikke sannsynlig at mange baner kan skilte med en tilsvarende fauna av truede dyrearter.

Du finner gjerne fotavtrykkene av New Zealands egen, flygeudyktige kivifugl i bunkerne og reirene til den sjeldne kakarikifuglen i greenkeppernes maskinskur.

Også floraen er spesiell og sjelden, og er en stor del av forklaringen på hvorfor den lokale Cape-honningen er en delikatesse med smaken av nesets mange blomsterarter i hver eneste krukke.

— I tillegg til de opprinnelige 1689 planteslagene har vi også plantet noen arter til, forteller headgreenkeper Brad Sim i en pressemelding.

De nye planteslagene representerer elleve ulike arter, og finnes blant annet i et eget felt med villblomster, spesielt med tanke på dem som i tillegg til selve golfen ønsker å lukte på blomstene, liksom oksen Ferdinand.

Unik kombinasjon

Kombinasjonen av golf i verdensklasse, gode overnattingssteder og miljøprogrammer gjør Cape Kidnappers unik.

Eierne har fullt belegg for å hevde at Cape Kidnappers er noe langt mer enn en fantastisk golfbane i en fantastisk resort på et fantastisk sted.

Kappet er en trekantet, hvit klippeformasjon, som strekker seg 8 kilometer ut i Stillehavet fra Nordøyas kjente vinområder. Med en egen frittstående klippe, Haitannen, som ytterste punkt.

Anlegget eies av den amerikanske finansmannen Julian Robertson, og består i tillegg til golfbanen av en tilstøtende 5-stjerners gjestegård med 24.000 mål land rundt.

Med det er resorten et av de største, privateide viltreservatene i New Zealand.

Se også: Cape Kidnappers hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.