Den eneste norske golfbanen som er på listen over verdens 246 ekte linksbaner bygges endelig ut til 18 hull.
lofoten-golf-links-bygges-ut-til-18-hulls-mesterskapsbane

LOFOTEN GOLF LINKS: Én av 246 ekte linksbaner i verden i følge The Links Association.

Det tok 21 år fra den første ideen om en golfbane i Lofoten ble født av noen få visjonære ildsjeler til oppstarten av byggingen av den endelige golfbanen startet.

— I midten av mai begynte gravemaskinene på utbyggingen av en høystandard turneringsbane på Gimsøy i Lofoten, skriver Lofoten Golf Links i en pressemelding.

Dette betyr at golfen i Norge tar et nytt kvantesprang når den eneste norske golfbanen blant verdens 246 ekte linksbaner bygges ut til 18 hull.

Det er The Links Association som har gitt banen på Gimsøy den ettetraktede statusen, og utbyggingen vil skje over to år og inkluderer bygging av ni helt nye golfhull og ombygging av fire hull på et cirka 800 mål stort areale.

Hullene blir bygd rett ved havkanten og rundt små vann lengre inn på området. Over hele banen har gjestene utsikt mot storhavet, midnattssola og det vakre landskapet på yttersia av Lofoten.

— Få om noen bane i verden har en slik spektakulær beliggenhet. Når banen nå blir fullverdig med 18 hull forventer vi en betydelig vekst i besøket til anlegget, skriver klubben i pressemeldingen.

Regionale ringvirkninger
Klubben og selskapet bak tror utbyggingen vil bidra til å gjøre Lofoten Golf Links enda bedre kjent ute i verden,

— Vi har også lyktes å bli en kjent golfattraksjon og ble i fjor kåret til Norges mest berømte golfbane. I 2010 fikk selskapet også prisen «Årets reiselivsbedrift i Lofoten», skriver klubben videre, og legger til at utbyggingen til 18 hull skjer som en naturlig utvikling av anlegget og som det opprinnelig var planlagt.

Utbyggingen av banen er beregnet til knappe 24 millioner. I tillegg kommer investeringer i maskinhall, maskiner med mer slik at de totale investeringene i anlegget er beregnet til 29 millioner.

Jeremy Turner er arkitekt mens  amerikanske Timothy Boyette er entreprenør. På det meste vil seks gravemaskiner, dumpere og anleggsmaskiner for øvrig være i sving på Gimsøy. I praksis bygges det en park på 800 mål med vanningsanlegg, stisystemer og drenering.

— Stisystemene skal være tilgjengelige for alle og være et tilbud for alle som vil vandre langs en vakker kyststripe, lover klubben videre.

I planene fremover inngår utbygging av et 80-roms opplevelseshotell samt flere aktivitetstilbud knyttet til dette.

For opplevelseshotellet er det nylig satt i gang arkitektkonkurranse i Norge, Sverige og Danmark. Vinneren av arkitektkonkurransen blir annonsert i slutten av juni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.