Lofoten Golf Links bygges ut til 18-hulls mesterskapsbane

Den eneste norske golfbanen som er på listen over verdens 246 ekte linksbaner bygges endelig ut til 18 hull.

lofoten-golf-links-bygges-ut-til-18-hulls-mesterskapsbane


LOFOTEN GOLF LINKS: Én av 246 ekte linksbaner i verden i følge The Links Association.

Det tok 21 år fra den første ideen om en golfbane i Lofoten ble født av noen få visjonære ildsjeler til oppstarten av byggingen av den endelige golfbanen startet.

— I midten av mai begynte gravemaskinene på utbyggingen av en høystandard turneringsbane på Gimsøy i Lofoten, skriver Lofoten Golf Links i en pressemelding.

Dette betyr at golfen i Norge tar et nytt kvantesprang når den eneste norske golfbanen blant verdens 246 ekte linksbaner bygges ut til 18 hull.

Det er The Links Association som har gitt banen på Gimsøy den ettetraktede statusen, og utbyggingen vil skje over to år og inkluderer bygging av ni helt nye golfhull og ombygging av fire hull på et cirka 800 mål stort areale.

Hullene blir bygd rett ved havkanten og rundt små vann lengre inn på området. Over hele banen har gjestene utsikt mot storhavet, midnattssola og det vakre landskapet på yttersia av Lofoten.

— Få om noen bane i verden har en slik spektakulær beliggenhet. Når banen nå blir fullverdig med 18 hull forventer vi en betydelig vekst i besøket til anlegget, skriver klubben i pressemeldingen.

Regionale ringvirkninger
Klubben og selskapet bak tror utbyggingen vil bidra til å gjøre Lofoten Golf Links enda bedre kjent ute i verden,

— Vi har også lyktes å bli en kjent golfattraksjon og ble i fjor kåret til Norges mest berømte golfbane. I 2010 fikk selskapet også prisen «Årets reiselivsbedrift i Lofoten», skriver klubben videre, og legger til at utbyggingen til 18 hull skjer som en naturlig utvikling av anlegget og som det opprinnelig var planlagt.

Utbyggingen av banen er beregnet til knappe 24 millioner. I tillegg kommer investeringer i maskinhall, maskiner med mer slik at de totale investeringene i anlegget er beregnet til 29 millioner.

Jeremy Turner er arkitekt mens  amerikanske Timothy Boyette er entreprenør. På det meste vil seks gravemaskiner, dumpere og anleggsmaskiner for øvrig være i sving på Gimsøy. I praksis bygges det en park på 800 mål med vanningsanlegg, stisystemer og drenering.

— Stisystemene skal være tilgjengelige for alle og være et tilbud for alle som vil vandre langs en vakker kyststripe, lover klubben videre.

I planene fremover inngår utbygging av et 80-roms opplevelseshotell samt flere aktivitetstilbud knyttet til dette.

For opplevelseshotellet er det nylig satt i gang arkitektkonkurranse i Norge, Sverige og Danmark. Vinneren av arkitektkonkurransen blir annonsert i slutten av juni.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×