Irland er i krise, og med ny regjering tenker irene nytt for å få turistene tilbake til Den grønne øya.
billigere---v-re-golfturist-i-irland

LINKSPARADIS: Irland er breddfull av gode linksbaner. Her Donegal GC på vestkysten, også kalt «Irlands Muirfiield».

Irlands nye regjering prioriterer reiselivet meget høyt i sin plan for å gjenreise republikkens økonomi. Derfor har den vedtatt å redusere momsen på turistrelaterte varer og tjenester fra 13,5 til 9 prosent med virkning fra 1. juli.

Regjeringen har også foreslått for parlamentet å fjerne helt flyavgiften på 10 prosent som gjelder innreiser til Republikken Irland.

Regjeringen har majoritet i parlamentet, så forslaget ventes å bli vedtatt med det første.

Priser tilpasset amerikanerne
Irland har i flere år også slitt med at prisene på blant annet golf har vært mer tilpasset det amerikanske markedet, som er villig til å betale en høyere pris på golf enn det europeerne er.

Krisen imidlertid ført til at det allerede er blitt prisnedgang på en del tjenester i et forsøk på å komme ut av det økonomiske uføret landet befinner seg i.

De nye avgiftskuttene på toppen av det blir et kjærkomment ekstra tilskudd for å få flere til å velge Irland.

Antall bestilte flybilletter fra Norge til Irland for sommeren har allerede steget, og med avgiftskuttene er det forventet at veksten i turisttrafikken herfra til Irland vil øke ytterligere.

– Reduksjonen i merverdiavgift på 4,5 prosent er et kupp for økonomisk pressede bedrifter, og godt nytt for alle gjester fra både Norge og alle andre land, siden dette betyr reduserte priser, sier administrerende direktør Niall Gibbons i Tourism Ireland i en pressemelding.

Gibbons understreker videre at Irland er et unikt feriereisemål med et bredt utvalg av innkvarteringsmuligheter av høy kvalitet og tilpasset enhver smak og prisklasse.

I tillegg til golf kan Irland skilte med kultur og kulturarv, sportsfiske, vandreturer, sykling og rideaktiviteter. Landet hadde. 6,6 millioner utenlandske besøkende i 2010, hvorav 157.000 kom fra de nordiske land.

Offisiell hjemmeside:
Go Where Ireland Takes You

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.