Farvel til Tiger

Tiger Woods sorti fra The Players Championship kan være mer alvorlig for karrieren hans enn mange tror, mener Jan E. Espelid. 

farvel-til-tiger

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Jeg er ikke særlig begeistret over å være en som bærer dårlige nyheter til torgs når de ikke er tuftet på annet enn kvalifisert gjetning.

Likevel drister meg til å fremføre at personlig tror jeg Tiger Woods karriere er over etter at han forlot The Players Championship etter 42 slag og ni hull torsdag 12. mai.

Ingenting ville glede meg mer enn om jeg tar feil. Men det er for mange tegn som tyder på at ryktene, som har gått helt siden 1997, om at ikke alt er naturlig skapt på Tiger Woods ikke er tatt helt ut av det blå

I pressekretser, særlig når golfjournalistene samles i forbindelse med store turneringer, har Tiger Woods vært et yndet samtaleemne i pressesenterne på dagtid og rundt bardiskene på kveldstid.

Historiene har vært mange. Og har i forbausende grad vist seg å være sanne. Også de som er så ille at de aldri er blitt, eller kommer til å bli, skrevet om.

Amerikansk presse er livredd for å havne i gigantiske søksmål ved å bringe udokumenterte rykter til torgs. Vi kunne derfor ta det for rimelig god fisk at det faktisk var hold i Tigers damehistorier (som de interne ryktene hadde sagt i mange år) da National Enquirer publiserte saken i november 2009.

Nå går den kjente spaltisten Mike Bianchi ut i sin spalte i Orlando Sentinel og beskylder, så godt som uten forbehold, Tiger Woods for å ha dopet seg. Og det oppsiktsvekkende er ikke ryktene i seg selv, de har som nevnt vært der siden 1997, men at Bianchi publiserer dem.

«Er det flere som lurer på om Tigers lange rekke uten seire skyldes at hans gamle svingtrener har fått sparken eller er det fordi hans gamle bloddoktor har blitt tiltalt?» spør Bianchi retorisk.

Doktoren han refererer til, Dr. Anthony Galea fra Kanada, er mistenkt for å ha gitt prestasjonsfremmende midler, altså dop, til mange eliteutøvere i flere idretter.

Woods ble behandlet av Galea i Orlando etter kneskaden i 2009, til tross for at legen ikke hadde lisens til å utøve sin gjerning i USA.

Woods avviser at det var noe muffens med Galeas behandling, men at det var snakk om en helt vanlig og legitim måte å få blodet til å hjelpe til å lege inngrepet i kneet raskere.

«Men at Woods valgte å la en kjent dopinglege fra Kanada utføre en behandling som han kunne fått hos enhver lokal lege, har reist et fjell av mistanker,» fortsetter Bianchi.

Mistanker som også i høyeste grad lever innad på PGA-touren, der en fjerdedel av de 71 spillerne Sports Illustrated snakket med mente at Tiger ikke var ren.

I følge Bianchi er tidlig aldring blant bivirkningene av Tiger Woods (påståtte) dopbruk. Og Bianchi mener han ser tegnene til at Woods eldes i et unaturlig tempo.

Og underbygger dette med fakta som at Woods slår mye kortere enn tidligere samt uttalelser fra svingeksperter om at bevegelser Woods tidligere gjorde naturlig ikke lenger ser naturlige ut.

«Det er virkelig trist å se Tiger Woods på rangen,» sa Golf Channels analysekspert Brandel Chamblee nylig.

«Denne fenomenale idrettsmannen med kanskje den beste svingen gjennom tidene er nå blitt en gammel mann som forsøker å trene bevegelser som ikke lenger er naturlige for ham,» fortsatte han.

Får vi noen gang vite sannheten? Sannsynligvis ikke. Det er PGA-tourens egne organer som bestemmer hvilke utøvere som skal testes.  Og ingen toursjef med vettet i behold vil ta risikoen med å teste Tiger Woods.

Til det er mannen med 14 majorseire et for stort ikon. Og vil sannsynligvis alltid være det.

Men resultatene føler jeg meg rimelig trygg på kommer til å utebli. Dessverre … 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×