Golfforbundet har tatt to kvantesprang de siste par månedene. Det står det respekt av, mener Jan E. Espelid.
kunsten---lytte

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Den siste mandagen i mars kunne Golferen.no vise fram den nye millionkampanjen fra golfforbundet, som starter ved påsketider. Målet for kampanjen er å øke antallet golfmedlemskap i Norge fra dagens 120.000 til 200.000.

Mens vi i februar kunne fortelle nyheten om at Norges Golfforbunds styre vedtok å garantere for økonomien i Norwegian Challenge-turneringen midt i august.

Begge disse sakene er enestående i norsk golfsammenheng. Undertegnede har tråkket i golfforbundets innerste gemakker i et kvart århundre, og kan ikke komme på noe tiltak eller noen aktivitet der golfforbundet har påtatt seg tilsvarende ansvar.

Heller tvert i mot. Bare spør alle de som har arrangert, og har forsøkt å arrangere, internasjonale turneringer i Norge. Svaret fra forbundet var hver gang det samme: Nei til garanti og økonomisk støtte.

Det samme svaret har alle de fått som opp gjennom årene har banket på døren til golfforbundets kontorer på Ullevål Stadion med skisser til reklamekampanjer under armen: «Flott tiltak, men vi har dessverre ikke midler.»

Hva er det som har skjedd? Det er selvfølgelig en kombinasjon av mange faktorer, og det har sikkert hatt sitt å si at det har foregått utskiftninger på styreplan i forbundet.

Men det har også uten tvil å gjøre med at det er kommet til flere, mer høyrøstede vakthunder i det norske golfmiljøet.

At Foreningen for Norske Golfbaner skulle tiltrekke seg alle de største og viktigste banene i Norge etter etableringen for et år siden, er helt sikkert en viktig årsak.

At Holtsmarks frittalende daglig leder Lars Hjorth gikk ut i Finansavisen 15. oktober 2010 med kritikk av forbundets manglende markedsføring av sporten, var antageligvis en innertier for å få fortgang i markedskampanjen til mange millioner kroner.

Og at noen norske medier, der Golferen.no i all beskjedenhet er ett, så tydelig sa i fra i vinter at det ville være vel anvendte penger om forbundet tærte litt på egenkapitalen for å sikre en norsk challengeturnering, har helt sikkert hatt noe å si for challengefinansieringen.

Men alt er ikke rosenrødt i golfforbundet for det. Det er det jo aldri i en stor medlemsorganisasjon, så mye har vi lært gjennom livet.

Nå venter blant andre de eliteansvarlige i en rekke klubber, og vi også, på en giv når det gjelder turneringstilbudet for våre beste amatørspillere.

Mens flere av landets mest rutinerte golfdommere har etterlyst større anerkjennelse for den viktige jobben de utfører helg etter helg i sesongen.

Til lags åt alle kan ingen gjera. Men Norges Golfforbund er antageligvis på vei til å gjøre flere klubber og deres medlemmer fornøyd.

Alle liker å få ros. Vi tror viljen hos Golfforbundet er tilstede for flere uventede aktiviteter basert på tilbakemeldingene fra alle vi som elsker golf.

Vi hever begeret til en skål. I håpet om at vi kanskje blir 200.000 …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.