Gjestebloggeren:Charlie Westrup

Tidligere landslagssjef Charlie Westrup spør om landslagene og turneringsvirksomheten virkelig går i takt.

-em-gjestebloggeren---em--br---charlie-westrup

Charlie Westrup er eliteansvarlig i Bærum golfklubb og tidligere norsk landslagssjef.

Jeg blir helt matt av hvordan landslagsledelsen i golf vil at de norske talentene skal spille mange turneringer. Hvordan skal de kunne det når turneringstilbudet er syltynt?

Det er selvfølgelig bra at landslagsledelsen vil at talentene skal spille mange turneringer. Men da må det etableres en mye bedre turneringsvirksomhet i Norge.

Eller mener kanskje landslagsledelsen at våre beste amatører skal spille klubbturneringer med hobbygolfere på hjemmebane? Det er vel ingen som tror det er utviklende?

Dette står på NGF side: «Norges Golfforbund ønsker å legge til rette for et bredt turneringstilbud. Det er et uttalt mål å øke deltakelsen i turneringsspill på alle nivåer.
Turnerings- og konkurransetilbudet for bredde og topp, lokalt og nasjonalt, skal videreutvikles slik at flere stimuleres til å delta. Jenter og kvinner skal ivaretas spesielt. Våre eliteturneringer skal stimulere til at flere ønsker å satse på golf.»

Problemet er at NGFs turneringsansatte har gjort en meget dårlig jobb med å skape «et bredt turneringstilbud».

I 2011-sesongen er det planlagt sju Norgescup, fire NM, seks Titleist Tour og ti Titleist Region Tour fordelt på to puljer á fem turneringer.

En Titleist Tour-spiller har seks turneringer pluss NM for juniorer i løpet av sesongen. Mens en Titleist Region Tour-spiller bare har fem turneringer på et helt år.

Den eneste muligheten for å delta i flere turneringer er ved å rykke opp og ned mellom de to tourene.

Jeg mener at NGF ikke har gjort jobben sin med å få klubbene i Norge til å arrangere gode turneringer og legge det inn i et system. Derfor må klubbene ta sitt ansvar slik at vi får rundt 15 – 20 turneringer i tillegg til de faste turneringene i Norgescup og Titleist-tourene.

NGF har i år innført handicapkrav på Titleist Region Tour. Bare Oslo/Akershus har wildcard til denne touren, henholdsvis fem for gutter og to for jenter. Mens resten altså kommer med på handicap.

Dette kan umulig være veien å gå. Med et slikt system ser jeg rett og slett at juniorene inviteres til å jukse med sitt handicap.

Det er viktig at våre beste spillere får spille mange turneringer. Men om det skal bidra til å utvikle spillerne, så må de møte spillere på samme nivå, og lære seg både å vinne og å tape på dette nivået.

Landslagsledelsen kan ikke mene at våre spillere med handicap 0 og bedre skal spille klubbkonkurranser? Vi skal jo framover, ikke bakover!

Det er derfor det er så viktig med en mestringsfølelse på riktig turneringsnivå. For du kan aldri lure deg til å bli en bedre turneringsspiller gjennom å spille klubbturneringer.

Landslagsapparatet består av gode coacher, men det er alltid rom for forbedringer, ikke minst når det gjelder samarbeidet mellom klubbene og NGF i utviklingen av gode juniorer.

Klubbene må få bedre innsikt i hva NGF har av mål og planer, som må tydeliggjøres bedre på golfforbundets hjemmeside.

Både jeg som leder og mange av spillerne savner informasjon om uttakskriteriene som gjelder for de forskjellige landslagsoppdragene. Det må bli mye klarere informasjon om dette.

Visste du at det er 29 personer i NGFs administrasjon? Hva gjør de alle sammen?

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.