Herdla GK åpner med sommergreener lørdag

I motsetning til saken annet sted på forsiden 1. april om Nøtterøy GKs angivelige åpning, er nyheten om Herdla-åpning definitivt ingen aprilsnarr.

herdla-gk--pner-med-sommergreener-l-rdag


SIGNATURHULLET: Banen er designet av skotske Greame Webster, og hull 4 er et par-3-hull på 121 meter og med en høydeforskjell på 17 meter.

herdla-gk--pner-med-sommergreener-l-rdag


UTSLAG MED UTSIKT: Hull 1 (par-5, på 465 meter). Tee-stedet ligger like ved stranden på Herdla. På bildet kommer cruiseskipet Queen Mary 2 sigende forbi.

Herdla Golfbane på Askøy rett utenfor Bergen venter storinnrykk fra spillere fra hele bergensområdet når banen åpner lørdag 2. april.

— Vi har hatt en unormal tøff vinter, men nå er det endelig klart for å åpne sommergreenene, sier daglig leder Arnljot Kjærgård i Herdla Golf i en pressemelding.

Da vi får tak i ham på telefonen må vi forsikre oss om at det ikke er nok en aprilspøk.

— Enkelte ting kan man spøke med, andre ting kan man ikke spøke med, slår han fast med en alvorlig tone. Men vi hører latteren ligger på lur.

Den lille øya Herdla, med sine cirka 80 innbyggere, ligger en drøy halvtime med bil fra Bergen sentrum, og Kjærgård forteller at det er en ekstrem vinter klubben har lagt bak seg.

— Vi hadde halvannen meter tele. Jeg tror vi må tilbake til siste istid for å finne tilsvarende, konstaterer han.

Helårsåpent
Den føeste golfbanen på Herdla åpnet i 2001, og fram til i fjor vinter hadde banen vært åpen 12 måneder i året gjennom ti sesonger.

I år har det vært 70 centimeter snø, og Kjærgård forteller at de medlemmene som er vant til å spille hver eneste dag året gjennom har stått utenfor klubbhuset og sparket utålmodig i snøhaugene.

Men fra lørdag er det åpent igjen, og nå i starten av golfsesongen vil det yre av liv på den gamle kongsgården. Klubben har cirka 440 medlemmer, som må sloss om starttidene med en stadig økende skare gjestespillere etter hvert som den to år gamle nihullsbanen setter seg.

Banen ligger på en morene fra istiden, som gjør at det aldri er dreneringsproblemer på banen. Derfor kan den også holde åpent så mye lenger enn de andre golfbanene i Bergens-distriktet.

Ta en titt på Herdla Golfbane ved å bla i klubbens digitale fotobok.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×