Herdla GK åpner med sommergreener lørdag

I motsetning til saken annet sted på forsiden 1. april om Nøtterøy GKs angivelige åpning, er nyheten om Herdla-åpning definitivt ingen aprilsnarr.

herdla-gk--pner-med-sommergreener-l-rdag


SIGNATURHULLET: Banen er designet av skotske Greame Webster, og hull 4 er et par-3-hull på 121 meter og med en høydeforskjell på 17 meter.

herdla-gk--pner-med-sommergreener-l-rdag


UTSLAG MED UTSIKT: Hull 1 (par-5, på 465 meter). Tee-stedet ligger like ved stranden på Herdla. På bildet kommer cruiseskipet Queen Mary 2 sigende forbi.

Herdla Golfbane på Askøy rett utenfor Bergen venter storinnrykk fra spillere fra hele bergensområdet når banen åpner lørdag 2. april.

— Vi har hatt en unormal tøff vinter, men nå er det endelig klart for å åpne sommergreenene, sier daglig leder Arnljot Kjærgård i Herdla Golf i en pressemelding.

Da vi får tak i ham på telefonen må vi forsikre oss om at det ikke er nok en aprilspøk.

— Enkelte ting kan man spøke med, andre ting kan man ikke spøke med, slår han fast med en alvorlig tone. Men vi hører latteren ligger på lur.

Den lille øya Herdla, med sine cirka 80 innbyggere, ligger en drøy halvtime med bil fra Bergen sentrum, og Kjærgård forteller at det er en ekstrem vinter klubben har lagt bak seg.

— Vi hadde halvannen meter tele. Jeg tror vi må tilbake til siste istid for å finne tilsvarende, konstaterer han.

Helårsåpent
Den føeste golfbanen på Herdla åpnet i 2001, og fram til i fjor vinter hadde banen vært åpen 12 måneder i året gjennom ti sesonger.

I år har det vært 70 centimeter snø, og Kjærgård forteller at de medlemmene som er vant til å spille hver eneste dag året gjennom har stått utenfor klubbhuset og sparket utålmodig i snøhaugene.

Men fra lørdag er det åpent igjen, og nå i starten av golfsesongen vil det yre av liv på den gamle kongsgården. Klubben har cirka 440 medlemmer, som må sloss om starttidene med en stadig økende skare gjestespillere etter hvert som den to år gamle nihullsbanen setter seg.

Banen ligger på en morene fra istiden, som gjør at det aldri er dreneringsproblemer på banen. Derfor kan den også holde åpent så mye lenger enn de andre golfbanene i Bergens-distriktet.

Ta en titt på Herdla Golfbane ved å bla i klubbens digitale fotobok.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.