Komplett kaos, tidenes verste OL-forberedelser

— Forberedelsene til Rio-OL er de verste jeg har opplevd, sier IOCs visepresident John Coates i en uvanlig krass uttalelse.

komplett-kaos--tidenes-verste-ol-forberedelser


BLIR DETTE NOEN GANG HULL 17? Slik har arkitekten tenkt seg at hull 17 på Rios OL-bane skal se ut. Dersom den klarer å åpne innen lekene tar til …

komplett-kaos--tidenes-verste-ol-forberedelser


HELLER IKKE PÅBEGYNT: De flotte klubbhuset til golfbanen er blant de anleggene som ennå ikke er påbegynt to år før lekene går av stabelelen.

John Coates har vært seks ganger i Brasil som en del av IOC’s koordineringskommisjon for Rio.

— Brasilianere er bakpå på de fleste områder, og er dårligere forberedt enn selv de greske arrangørene var før OL i 2004, sier Coates til Associated Press.

Det er en uvanlig direkte uttalelse visepresidenten i Den internasjonale olympiske komité kom med tirsdag da han kalte forsinkelsene i forberedelsene for OL i 2016 i Rio de Janeiro det verste jeg har opplevd.

Til tross for den elendige fremdriften forsikrer Coates at det ikke finnes noen reserveplan, og at lekene vil bli avholdt i Rio som planlagt

Golfbane uten gress

IOC har sendt eksperter til Rio i et forsøk på å hjelpe arrangørene med å få arenaer og annet ferdig. Blant annet er ikke arbeidet en gang påbegynt ved åtte av arenaene.

Når det gjelder golfbanen, der golf for første gang siden 1904 skal spilles som olympisk gren, er det ennå ikke noe gress.

Bekymringene over forsinkelsene har bygget seg opp over tid, men nå har nivået eskalert, og det snakkes åpent om en krise.

18 internasjonale forbund står bak kritikken av Rio-arrangørene, og det er både oppsiktsvekkende og sjeldent at det vises så enhetlig, åpen kritikk mot en olympisk vert.

I IOCs serie av beredskapstiltak sendes en senior troubleshooter, nemlig IOCs direktør Gilbert Felli, til Brasil for å takle forsinkelsene som truer lekene.

Les også: Out of bounds for olympisk golf

Les også: Associated Press’ artikkel

Hva mener du? Er Rio 2016 nok et eksempel på at IOC tildeler De olympiske leker av helt andre grunner enn sportslige? Hvordan bør idrettsverden reagere? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferens Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×