Foto:Hanse Golf Course Design

— Forberedelsene til Rio-OL er de verste jeg har opplevd, sier IOCs visepresident John Coates i en uvanlig krass uttalelse.
komplett-kaos--tidenes-verste-ol-forberedelser

BLIR DETTE NOEN GANG HULL 17? Slik har arkitekten tenkt seg at hull 17 på Rios OL-bane skal se ut. Dersom den klarer å åpne innen lekene tar til …

komplett-kaos--tidenes-verste-ol-forberedelser

HELLER IKKE PÅBEGYNT: De flotte klubbhuset til golfbanen er blant de anleggene som ennå ikke er påbegynt to år før lekene går av stabelelen.

John Coates har vært seks ganger i Brasil som en del av IOC’s koordineringskommisjon for Rio.

— Brasilianere er bakpå på de fleste områder, og er dårligere forberedt enn selv de greske arrangørene var før OL i 2004, sier Coates til Associated Press.

Det er en uvanlig direkte uttalelse visepresidenten i Den internasjonale olympiske komité kom med tirsdag da han kalte forsinkelsene i forberedelsene for OL i 2016 i Rio de Janeiro det verste jeg har opplevd.

Til tross for den elendige fremdriften forsikrer Coates at det ikke finnes noen reserveplan, og at lekene vil bli avholdt i Rio som planlagt

Golfbane uten gress

IOC har sendt eksperter til Rio i et forsøk på å hjelpe arrangørene med å få arenaer og annet ferdig. Blant annet er ikke arbeidet en gang påbegynt ved åtte av arenaene.

Når det gjelder golfbanen, der golf for første gang siden 1904 skal spilles som olympisk gren, er det ennå ikke noe gress.

Bekymringene over forsinkelsene har bygget seg opp over tid, men nå har nivået eskalert, og det snakkes åpent om en krise.

18 internasjonale forbund står bak kritikken av Rio-arrangørene, og det er både oppsiktsvekkende og sjeldent at det vises så enhetlig, åpen kritikk mot en olympisk vert.

I IOCs serie av beredskapstiltak sendes en senior troubleshooter, nemlig IOCs direktør Gilbert Felli, til Brasil for å takle forsinkelsene som truer lekene.

Les også: Out of bounds for olympisk golf

Les også: Associated Press’ artikkel

Hva mener du? Er Rio 2016 nok et eksempel på at IOC tildeler De olympiske leker av helt andre grunner enn sportslige? Hvordan bør idrettsverden reagere? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferens Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.