Med en sisterunde på én over par, 72, falt Suzann Pettersen til delt sjetteplass i North Texas Shootout. Stacy Lewis vant på overbevisende måte, og jakter førsteplassen på verdensrankingen.
holdt-ikke-helt-for-tutta

ÅRETS TREDJE TOPP-10: North Texas Shootout på Las Colinas Country Club i Irving, Texas, endte i delt sjetteplass og sesongens tredje topp-10-plassering for Suzann Pettersen.

holdt-ikke-helt-for-tutta

Turnering: North Texas Shootout
Dato: 1. – 4. mai
Bane: Las Colinas Country Club, Irving, Texas, par 71, 5961 meter
Premiepott: 7,8 millioner kroner, hvorav 1,4 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Inbee Park
Norske deltakere: Suzann Pettersen og Caroline Westrup

Det ble ikke noe avansement for Suzann Pettersen i Teaxas, verken på resultatlisten eller mot toppen av verdensrankingen.

For at Pettersen skulle ta tilbake andreplassen på Rolex Rankings måtte hun selv vinne mens Stacy Lewis ikke ble bedre enn delt andrekvinne.

I stedet gikk det motsatt: Med sju under par, 64, tok Lewis seieren på -16, seks slag foran koreanske Meena Lee. Mens Pettersen altså endte på delt sjetteplass med fem andre spillere på -7.

— Dette er et stort steg på veien, sa Lewis til LPGA.com om muligheten til å komme tilbake til toppen av verdensrankingen.

— Og jeg kommer til å kjempe like hardt som om jeg hadde blitt nummer to denne uken. Det er bare min personlighet. Jeg har ikke det i meg å gi opp. Jeg har bare lyst til å vinne flere og flere turneringer, oppsummerer verdens foreløpig nest høyest rangerte spiller.

Se også: Resultatet fra Irving


Runde 3:
Tutta jakter årets første seier

Med én runde igjen av North Texas Shootout er Suzann Pettersen ett slag fra teten. «Jeg spilte ikke min beste golf, men er i god posisjon,» sier hun.

— Jeg var ganske stødig fra tee. Det føltes ikke som om jeg spilte min beste golf mot slutten, men dagen endte med at jeg er i en god posisjon, oppsummerer Suzann Pettersen tre under par 68-runden, som inneholdt fire birdier og én bogey.

Hun mener lørdagens forhold var ideelle scoringsmessig, og at det er grunnen til hele elleve spillere er innen to slag fra tetduoen.

— I morgen (søndag, red. anm.) skal vinden visstnok øke på igjen. I dag, under nær idelle forhold, gjorde jeg ingen store feil. Men føler likevel jeg la igjen noen slag der ute, oppsummerer hun.

Skal satse hardt

— Jeg må prøve å gå superlavt, sier Pettersen om sjansene for seier søndag.

— Alle kommer til å jage banen. Så jeg tror at den som skal vinne alene må gå ganske lavt.

Pettersen har vært i denne posisjonen mange ganger gjennom årene, og vet hva som skal til for å gå seirende ut av kampen. Men er ikke sikker på om det er en fordel.

— Erfaring er en bra ting av og til. Men i morgen er en ny dag, og banen er litt annerledes. Så jeg må bare gå ut der med et helt nytt tankesett, konkluderer hun.

Turneringen ledes på -9 av Stacy Lewis, som tok sin siste seier i British Open i fjor, og Meena Lee, som ikke har vunnet siden 2006.


Runde 2:
Tutta i god posisjon for helgespillet

Til tross for et fall fra første- til delt sjetteplass er Suzann Pettersen fornøyd og i god posisjon før helgen, mener hun. Caroline Westrup misset cutten.

— Det var en virkelig god dag. Fine forhold og forhåpentligvis i en god posisjon for morgendagen (lørdag, red. anm.), oppsummerer Suzann Pettersen andrerunden i North Texas Shootout til LPGA-com.

Runden forløp uten de helt store dramaene verken den ene eller den andre veien, og på scorekortet stod det 14 par og to hver av birdie og bogey da hun signerte det.

— Jeg følte meg bra, ingenting å klage på. Jeg hadde bra behandling i går (torsdag, red. anm.), svarer 33-åringen på spørsmålet om hvordan det går med ryggen.

— Du sier du er i god posisjon før helgen. Er du fornøyd med hva du har klart å få til de siste par ukene for å klare å komme tilbake?

— Ja, jeg føler meg bra. Spillet er i fremgang, men jeg har fortsatt litt arbeid å gjøre på greenene. Men jeg vet hva jeg må jobbe med.

Caroline Masson fra Tyskland og Meena Lee fra Sør-Korea leder på -8 mens Pettersen deler sjetteplassen på -5 med fire spillere.

Som i sin første LPGA-turnering på Hawaii for to uker siden misset Caroline Westrup fra Bærum GK cutten etter 73-76 og +7, som var fem slag over cutgrensen.


Runde 1:
Tutta rett i tet i Texas

Etter første runde av LPGA-turneringen North Texas Shootout leder Suzann Pettersen med ett slag foran et kobbel med seks spillere. Caroline Westrup vaker rundt cutgrensen.

Suzann Pettersen, som sist uke falt fra andre- til fjerdeplass på den offisielle verdensrankingen Rolex Rankings, hadde to birdier på de tre siste hullene for å ta ett slags ledelse i Irvin, Texas.

Dermed ble det en bogeyfri åpningsrunde for Pettersen, som hadde birdier på hullene 1, 7, 8, 16 og 18.

Sekstetten, som jager henne ett slag bak, består av en kombinasjon av drevne LPGA-vinnere og ferskinger: Amerikanerne Cristie Kerr, Michelle Wie, Christina Kim, Dori Carter og Cydney Clanton samt tyske Caroline Masson.

Nervøs før start

Pettersen, som kom tilbake til touren forrige uke etter fire ukers ryggskade, gjentok etter runden det samme hun sa før turneringen tok til: Ryggen føles bra. Men la også til at hun var nervøs før start.

— Jeg føler meg bra. Jeg mener; veldig tålmodog. Jeg prøver å bare nyte at jeg er tilbake, og forsøker å pese meg selv bittelitt, sier hun til LPGA.com.

— Jeg kunne ikke gjøre mye i begynnelsen av uken, så jeg hadde masse tid til overs … I dag var jeg faktisk litt nervøs før start, som er et godt tegn, sier Pettersen, og legger til at hun slår ballen meget bra.

Pettersen, som ble delt 28 i San Fransisco i forrige uke, forteller også at hun ikke hadde noen som helst anelse hvordan formen ville være da hun kom tilbake..

— Jeg var forberedt på at det kunne ta litt tid, fordi smerten er ganske lik den jeg hadde for ti år siden, fortsetter hun.

— Men man prøver å ikke gjøre noe dumt. Du forsøker, og har lært av tidligere erfaring. Det var det som skjedde da. Det er aldri bra timing når det skjer, men forhåpentligvis er ryggen i god forfatning og vil holde.

Caroline Westrup fra Bærum GK er også med i Texas, og åpnet med to over par, 73, etter tre birdier, tre bogeyer og én dobbelbogey. Det gir delt 76.-plass.


strong>Før turneringen:
Tutta bedyrer at ryggen er i orden
— Ryggen holder, sier Suzann Pettersen, og stiller i ukas LPGA-turnering North Texas Shootout. Der får hun selskap av Bærum-spiller Caroline Westrup.

Et fall på to plasser på verdensrankingen til tross, så er Suzann Pettersen glad for å være tilbake på LPGA Tour med en rygg som fungerer.

— Det var litt rusk i maskineriet, men det viktigste var at ryggen fungerte rimelig bra, sier Pettersen i en pressemelding.

— Alt i alt godt å være tilbake, og jeg ser frem til kommende helg. Det er alltid hyggelig å komme til Texas, og banen passer meg veldig bra, konkluderer hun.

North Texas Shootout arrangeres for andre gang, og Pettersen får selskap av Caroline Westrup fra Bærum GK.

28-åringen får dermed sin andre LPGA-start. Den første var i turneringen på Hawaii for to uker siden, som dessverre endte med misset cut.

Verdensener Inbee Park er tittelforsvarer i North Texas Shootout, der Pettersen endte som nummer tre i 2013, tre slag bak sørkoreaneren.

Caroline Westrup starter sin turnering klokken 16.16 norsk tid torsdag, Suzann Pettersen klokken 20.00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.