Espen Kofstad imponerte i comebacket til europatouren, og er fornøyd med 14.-plass i Alfred Dunhill Championship. «Men det er fortsatt 13 foran meg på listen, så jeg har litt å jobbe med», flirer han.
kofstad-spilte-best-da-banen-var-som-t-oslash-ffest

IMPONERENDE COMEBACK: Espen Kofstad spilte bedre jo tøffere Leopard Creek-banen ble gjennom helgen. Til slutt endte han som delt 14.-mann i Alfred Dunhill Championship i Marelan ved Krugerparken i Sør-Afrika.

kofstad-spilte-best-da-banen-var-som-t-oslash-ffest

Turnering: Alfred Dunhill Championship
Dato: 11. – 14. desember
Bane: Leopard Creek GC, Marelane, Sør-Afrika, par 72, 6663 meter
Premiepott: 13,5 millioner kroner, hvorav 2.0 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Charl Scwartzel
Norsk deltaker: Espen Kofstad

Torsdag og fredag spilte Espen Kofstad Leopard Creek-banen på dørstokken til Krugerparken i Sør-Afrika to slag under par, og kom seg videre til helgespillet med ett slags margin.

Mens han lørdag og søndag til sammen gikk fire slag under banens par. Og det i svært vanskelige forhold med uberegnelig vind og knallharde, lynraske greener.

— Ja, jeg spilte bra. Banen var virkelig vanskelig i helgen, forteller han til Golferen.no fra Sør-Afrika.

En av dagens beste runder

Særlig søndag imponerte 27-åringen fra Losby med tre under par, 69, etter fem birdier og to bogeyer.

Bare den unge spanjolen Pedro Oriols 65-runde og sørafrikanerne Brandon Grace’ og Hennie Ottos 68-runder var bedre enn Kofstads 69-runde.

Også neste europaturnering spilles i Sør-Afrika. South African Open Championship er verdens nest eldste åpne mesterskap, og foregår i Johannesburg fra 8. til 11. januar.

Men allerede mandag lander Kofstad på Gardermoen for en velfortjent norsk juleferie, og så tar han samme turen sydover igjen tidlig på nyåret.

Det ble dobbelt sørafrikansk på seierspallen med Brandon Grace øverst. 26-åringen tok sin femte europatourseier med -20, hele sju slag foran Louis Oosthuizen. Mens Espen Kofstad ble beste skandinav …

Se også: Resultater fra Leopard Creek


Runde 3:
Kofstad avanserte lørdag

Etter en runde som inneholdt tre birdier og to bogeyer for én under par, 71, lørdag spratt Espen Kofstad opp 21.-plasser i Alfred Dunhill Championship. Det var en solid runde, mener han.

— Greenene er raskere og hardere, vinden har økt på og pinnene er tøffere plassert, skriver Espen Kofstad på sin Twitter-konto.

— Velkommen til weekenden i Dunhill Championship! Jeg er fornøyd med min 71-runde, den var solid! konkluderer han.

Med -3 ligger Kofstad på delt 31.-plass før søndagens finale. Det er samme resultat som ga han delt 30.-plass den ene gangen han har spilt Leopard Creek-turneringen tidligere, i 2013-sesongen.


Runde 2:
Kofstad reddet seg på oppløpet

Etter åtte hull av andrerunden var Espen Kofstad oppe og snuste på topp-10 i Alfred Dunhill Championship, tre under par for dagen og fem under totalt. Men på sine siste ni fikk han virkelig slite.

Etter å ha startet på hull 10, ble det tre rolige hull. Så kom det fire birdier og to bogeyer for runding to under for dagen for Espen Kofstad.

Hans siste ni ble mer dramatisk, og med bogey-dobbelbogey på hull 3 og 4 lå han faktisk bak cutgrensen før han sikret avansement med birdie på hullene 7 og 8 samt en avsluttende bogey.

Med det har 27-åringen klart cutten, og får lønn for strevet, i sin første turnering etter comebacket til europattouren.

Kofstad deler 52.-plassen på -2, 14 slag etter Branden Grace, som leder med hele fem slag på Francesco Molinari.

Lørdag får Losby-spilleren en av de tidligere starttidene, og det skal mye til om ikke tv-bildene stort sett vil dreie seg om Grace & co, og ikke så mye om Kofstad. Skjønt, kanskje det å klare cutten senket skuldrene hans til skikkelig avansement på moving day.


Runde 1:
Kofstad med god start i Sør-Afrika

Espen Kofstad innledet comebacket til europatouren med to under par, 70, i Alfred Dunhill Championship på grensen til Krugerparken i Sør-Afrika. «Det er en god start», sier treneren.

Med birdie på hull 4, bogey på hull 8 og deretter birdier på hullene 10 og 15 satte Espen Kofstad standarden i sitt europatour-comeback.

I skrivende stund gir det 27-åringen en plass i topp-30, men halve feltet er fortsatt ute på banen.

Kofstads trener, Marke Davies, mener at -2 er en god start for Losby-spilleren.

Det støttes også av statistikken. Da Kofstad spilte Leopard Creek-turneringen for to år siden, endte han som delt 30.-mann på -3.

— Jeg har ikke hørt fra ham, forteller Davies.
— Det er heller ikke nødvendig, fortsetter han.

For når det går bra, er det beste han som trener kan gjøre å la Kofstad fortsette i sitt eget spor.

— Ja, bare la han fortsette med sitt. Det er den beste måte å lære på, konkluderer Mark Davies.

Også Kofstad fornøyd

— En fin og solid start på Dunhill Championship, skriver Kofstasd på sin Twitter-profil etter runden.

— Superhyggelig å være tilbake igjen. La oss fortsette det gode arbeidet, det er birdietime! konkluderer han.

Les også:
Fikk Kofstad til å spille seg i form
Kofstad i knallform før Sør-Afrika

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.