På siste hull av LETs tourfinale lørdag bommet Caroline Martens på en 30 centimeter lang birdieputt, som kostet henne tourkortet neste år. Skulderskade gjør nemlig at hun ikke kan dra til Q-School i Marokko denne uken.
caroline-martens-helt-knust

«JEG HAR DET HELT FORFERDELIG!» Caroline Martens misset tourkortet med en 30 centimeters putt på siste hull i den siste turneringen. 27-åringen har grått i 20 timer, men klarer likevel å være positive og se ting å glede seg over før kommende sesong.

— Jeg har det helt forferdelig! betror Caroline Martens Golferen.no like etter hjemkomst til Oslo fra Dubai søndag i stedet for å reise til Q-School i Marokko.

I ukas Dubai Ladies Masters endte 27-åringen på en skuffende 45.-plass etter én over par, 73, på den siste og avgjørende runden.

Men enda verre enn plasseringen var at 45.-plassen ga henne 272 euro, 2500 kroner, for lite innspilt i sesongen til en plass som nummer 81 i stedet for blant de 80 beste på Order of Merit, som beholder kortet for kommende sesong.

Er helt knust

&#151 Jeg er kjempeskuffet og utrolig lei meg. Jeg er sønderknust, jeg har grått i 20 timer og er så lei meg at jeg nesten ikke klarer å prate, sier Martens til Golferen.no.

— Jeg kan ikke dra til Marokko på kvalifiseringen kommende uke fordi skuldrene er for vonde, og fem runder der nede kommer ikke til å gå.

Det er snakk om den samme skulderskaden som har plaget henne gjennom hele sesongen. Forutsatt riktig trening og rehabilitering er det imidlertid ingen skade som kan ødelegge sesongen, forsikrer Martens.

Får likevel mange starter

&#151 Etter mange og lange samtaler med LET (Ladies European Tour, red. anm.) så forsikrer de at jeg får minst 10-15 stater med kategori 9, fortsetter Martens.

Denne kategorien er for spillerne som havnet fra 81.- til 90.-plass. Spillerne i topp-80 plasseres i kategori 8, og kan regne med plass i rundt 20 av de 25 LET-turneringene kommende sesong.

— Med de de invitasjonene jeg allerede vet jeg kommer til å få, så ser ikke 2015 til å bli så veldig annerledes enn i år, forteller Martens, som allerede har mottatt tilbud om plass i turneringer kategorien ikke kvalifiserer henne til.

Det stod om 30 centimeter

Det var altså en putt på 30 centimeter på det siste hullet i den siste turneringen for sesongen som sendte Caroline Martens utenfor topp-80.

Hun forteller at til tross for smertene i skuldrene, spilte hun bra fra tee til green hele uken i Dubai. Men hun slet med puttingen.

— Det siste hullet er et par-5-hull, og jeg var på greenen i to og hadde en 20-meters putt for eagle, forteller hun om hullet som endte opp med å ødelegge sesongen.

— Jeg slo putten nesten perfekt, og den stoppet 30 centimeter fra hullet.

— Jeg visste ikke hvor viktig birdieputten var, men ble likevel kjempenervøs da jeg stod over den. Jeg tok meg ikke nok tid, men rushet og pushet putten forbi hullkanten, sier Haga-spilleren gråtkvalt.

— Men hva skal jeg si? Jeg er likevel en bedre golfer i dag enn hva jeg var på samme tid i fjor, ja bedre enn hva jeg var forrige måned og uke, kanskje bedre enn noen gang!

Men jeg ser fremover, oppover og bortover, og legger dette bak meg og tar alt det positive med meg, avslutter Caroline Martens, som aldri har vært høyere på verdensrankingen eller LET-rankingen enn i år.

— At jeg havnet på 81. i stedet for på 80.-plass på rankingen gjør meg derfor ikke til noen dårligere golfer, bare en forferdelig skuffet en!

Se også:
Leaderboard fra Dubai Ladies Masters
LET Order of Merit 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.