Espen Kofstad traff 17 av 18 greener under avslutningsrunden på Leopard Creek, men klarte ikke utnytte birdiesjansene. Men han er fornøyd. «Jeg har hatt det veldig moro,» sier han om de første europatour-ukene.
kofstad-klarte-ikke--aring--omsette-sjansene

VEDLFORTJENT FERIE: Espen Kofstad kan ta juleferie med god samvittighet etter 30.-plassen i Alfred Dunhill Championship på Leopard Creek i Malelane.

kofstad-klarte-ikke--aring--omsette-sjansene

kofstad-klarte-ikke--aring--omsette-sjansene

Turnering: Alfred Dunhill Championship
Dato: 13. — 16. desember
Bane: Leopard Creek Golf Club, Malelane, Sør-Afrika, par 72, 6699 meter
Premiepott: 11,0 millioner kroner, hvorav 1,8 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Garth Mulroy
Norsk deltaker: Espen Kofstad

kofstad-klarte-ikke--aring--omsette-sjansene


Det ble en runde på én under par, 71, og delt 30.-plass I Alfred Dunhill Championship til slutt etter to birdier og én bogey søndag.

Med klart cut i begge de to første europaturneringene i 2013-sesongen, og tre euroatourcutter på rad når vi også tar med SA Open i november, er det en fornøyd Espen Kofstad som oppsummerer overfor Golferen.no:

— Spillet generelt har vært veldig bra, synes jeg. Og dessuten har jeg hatt det veldig moro!

Nå venter juleferie hjemme i Norge før han begynner forberedelsene til de tre turneringene i Midt-Østen fra 17. januar.

— Jeg tar juleferie fram til 8. januar. Da reiser jeg til Dubai, sier han.

Gratulasjoner fra treneren

På Twitter skryter trener Mark Davies av sin elev, og ser fram mot sesongen.

— Vel blåst, Koffers! Nyt resten, og jeg ser fram til å jobbe hardt og til en strålende 2013-sesong, skriver han. Overfor Golferen.no utdyper han mer:

— Det har vært en strålende start! Han treffer 17 greener (søndag), men klarer ikke å omsette noe. Slik er dette spillet, men han har gitt seg selv et strålende utgangspunkt for resten av 2013-sesongen.

Den delte 30.-plassen ga en uttelling på 90.000 kroner (12.150 euro). På Race to Dubai-listen ligger Kofstad på 37.-plass med 14.409 euro (107.000 kroner) etter to turneringer.

Suveren Schwartzel

Charl Schwartzel dominerte fullstendig på Leopard Creek, og vant med tolv slags margin. Og det etter å ha vunnet med elleve slag på Asia-touren i Thailand i forrige uke.

Kristoffer Broberg fra Sverige tok en meget sterk andreplass i sin andre europaturnering. Med -12 var stockholmeren ett slag foran fire mann på tredjeplass.

Den beskjedne 26-åringen var fornøyd med resultatet. Men ikke med spillet.

— Jeg spilte faktisk dårlig igjen i dag, og det for andre dag på rad, oppsummerte han overfor europatourens nettsted.

Se også: Resultater fra Leopard Creek


Runde 3:
Bare å slippe seg løs, Kofstad!

Etter en svak tredjerunde har Espen Kofstad lite å tape søndag. Men desto mer å spille for. En god avslutningsrunde vil være godt for selvtilliten til de viktige turneringene i januar.

På en dag med mye god scoring ble to over par, 74, etter fire hver av birdie og bogey samt én dobbel for tafatt.

74-runden lørdag førte Espen Kofstad ned til delt 45.-plass med to under par totalt.

Med fire slag slag opp til topp-25 og fem slag til topp-10 blir det helt andre ting enn plasseringen å fokusere på for Kofstad på årets siste golfrunde.

De tre siste ukene av januar spilles europaturens Middle East swing i de arabiske emiratene.

Serien begynner med Abu Dhabi HSBC Golf Championship 17. januar, fortsetter med Commercial Bank Qatar Masters uken etter og avsluttes så med Omega Dubai Desert Classic.

Her vil Kofstad møte en helt annen type golf enn på den amerikanskinspirerte Leopard Creek-banen, som Gary Player har designet i den afrikanske bushen.

Men en god avslutningsrunde for Kofstad kan være gull verdt med tanke på selvtilliten i fortsettelsen.

Schwartzel fosser fra

Charl Schwartzel elsker Leopard Creek, og beviser det med drømmegolf denne uken.

Etter tre runder er 28-åringen fra Johannesburg 21 under par, ti slag foran franskmannen Gregory Bourdy på andreplass.

Stockholmeren Kristoffer Broberg, som vant Norwegian Challenge på Byneset i august, er beste skandinav på delt tredjeplass med -10.

Mens det for Kofstad altså bare er å senke skuldrene.

Lørdag følte han seg ikke komfortabel over ballen, forteller han på sin hjemmeside EspenKofstad.com.

Det klarer han å rette på søndag! Svaret får vi fra klokken 7.07 norsk tid.


Runde 2:
Kofstad med historisk sesongåpning

Espen Kofstad ligger på delt 22.-plass før helgespillet på Leopard Creek. Med klart cut tjener han dermed penger i sine to første turneringer som europatourspiller. Det har bare Marius Thorp gjort før ham.

Med fem birdier, to bogeyer og én dobbelbogey ble det en runde på én under par, 71, på Leopard Creek fredag for Losby-spilleren.

Det gir fire under par og delt 22.-plass for turneringen, som betyr at han kan heve en premiesjekk også etter sin andre turnering som fullverdig europatour-spiller.

Den eneste nordmannen som har klart det tidligere var Marius Thorp i 2011. Da var første turnering nettopp Alfred Dunhill Championship, der Thorp ble nummer 21. Uken deretter ble han så nummer 49 i SA Open.

Spiller ganske bra

— Jeg spiller ganske bra. Det koster å gjøre misser her ute, og jeg er fornøyd med to runder under par, oppsummerer Kofstad fredagen til Golferen.no.

Kofstad er krystallklar på at han ønsker å fokusere på det positive som har skjedd ute på banen, og ikke dvele ved de missene han har gjort.

Det er en holdning coach Mark Davies gir full backing til. Davies var med under forrige ukes turnering i Durban, men er nå hjemme i Oslo igjen.

— Det som er viktig er at Espen har hatt en sterk start på sin europatour-karriere ved å klare de to første cuttene, og han har gjort mange birdier, sier Davies til Golferen.no.

Hittil har Espen Kofstad gjort 18 birdier, hvorav ti i Alfred Dunhill Championship.

Nordmenns ET-debuter

Blant de ni nordmennene som har hatt fulle rettigheter på europatouren, altså kategori 11 eller bedre, er det bare Marius Thorp i tillegg til Espen Kofstad som har tjent penger i begge de to første turneringene i debutsesongen.

Dette med et ørlite forbehold: Vi har ikke klart å finne Øyvind Rojahns resultater fra debutsesongen i 1995 eller Lars Petter Brovolds ti år senere, så her må vi stole på hukommelsen.

1991: Per Haugsrud, 76 — MC
1995: Øyvind Rojahn, Mangler
1999: Henrik Bjørnstad, MC — 13
2003: Jan-Are Larsen, MC — MC
2005: Lars Petter Brovold, Mangler
2007: Eirik Tage Johansen, MC —d31
2011: Marius Thorp, 21 — 49
2012: Knut Børsheim, d73 — MC
2013: Espen Kofstad, d54 — ?

Ni slag bak teten

Franskmannen Gregory Bourdy og sørafrikaneren Charl Schwartzel imponerer med fire slags ledelse på -13, ni slag foran Espen Kofstad på delt 22.-plass.

Det er imidlertid tett foran ham, så en god runde lørdag kan bringe Espen Kofstad godt oppover listen. Han starter klokken 9.12 norsk tid i gruppe med dansken JB Hansen.

Som et lite apropos er det den samme Hansen som Kofstad gikk i lederball med under begge challengeturneringene han vant i 2012-sesongen …


Runde 1:
Kofstad med solid spill rundt greenene

Førsterunden på Leopard Creek bød på solid spill for Espen Kofstad. Godt nærspill var en sterk bidragsyter til delt tolvteplass, forteller han til Golferen.no.

— Jeg var god rundt greenene i dag, sier Espen Kofstad om tre under par 69-runden og delt tolvteplass etter første dag i Sør-Afrika

Kofstad nevner hull 15, et par-5 på 549 meter, som et eksempel. Det er en del nedover fra utslaget, og nederst går hullet langs vannet med bunkere på begge sider av fairwayen.

Men selv etter et godt utslag må spilleren regne med å slå andreslaget fra nedoverleie.

— Jeg var i greenbunkeren på to slag. Men klarte en fin up&down for birdie.

— Jeg spilte veldig avslappet og alt føltes solid i dag, oppsummerer han runden, som inneholdt fem birdier og to bogeyer.

— Jeg må bli litt skarpere med midtjernene, konstaterer han imidlertid på sitt nettsted EspenKofstad.com.

Tre slag bak teten

Franskmannen Gregory Bourdet er i teten med -6, ett slag foran en sekstett med fire sørafrikanere og to engelskmenn.

Espen Kofstad starter fredagens runde klokken 6.50 norsk tid på hull 10.


Før turneringen:
Kofstad: — Har ikke sett leopard ennå

Espen Kofstad starter førsterunden på Leopard Creek klokken 11.40 norsk tid torsdag. Uten å ha sett noen leopard. «Men jeg har sett apekatter,» forteller han til Golferen.no.

Espen Kofstad føler seg i knallform før den andre av europatourens 2013-turneringer som spilles på feil side av nyttår.

Alfred Dunhill Championship arrangeres på Dunhill-eier Johann Ruperts private bane, som er nesten like mye et viltreservat, på grensen til Krugerparken.

Her er det utsikt til Crocodile River (som lever opp til navnet sitt) fra green 13, mens det på hull 16 er flodhest i baksvingen fra dammen ved utslaget.

Bare for å illustrere hvor eksklusivt anlegget er: På klubbens hjemmeside er det den lokale flystripens posisjon og rullebanens lengde og bredde som oppgis under Slik finner du oss.

I god form

Espen Kofstad er i knallform før start, forteller han fra Sør-Afrika.

— Jeg slår fint om dagen, og gleder meg masse!

— Jeg har heller ingenting spesielt jeg må jobbe med teknisk. Jeg konsentrerer meg om de samme oppgavene som til vanlig, fortsetter han.

Selv om Leopard Creek-banen går i bushen, er den mest å sammenligne med en amerikansk parkbane. Noe som passer Kofstad bra.

— Ja, banen er bra, så dette gleder jeg meg veldig til.

Espen Kofstad starter sin førsterunde på hull 1 klokken 11.40 norsk tid sammen med engelskmannen Oliver Wilson og sørafrikanerne Grant Muller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.