&#151 Fy flate så deilig å slippe å spille challengtouren neste år, jubler en dødssliten Espen Kofstad fra PGA Catalunya Resort nord for Barcelona. Nå bærer det ut på europatouren igjen for Losby-spilleren, som er tilbake etter alvorlig ryggskade.
kofstad----151-fy-flate-s--deilig-

YESS! Espen Kofstad er tilbake på europatouren etter delt tiendeplass i Q-School på PGA Catalunya. Dette bildet viser jiubelen da han gikk videre fra andresteget. Jubelen er ikke noe mindre torsdag ettermiddag.

Oppholdet på challengetouren ble så kort som overhodet mulig etter at Espen Kofstad i fjor misset europatour-kortet med ett fattig slag.

Med alvorlig ryggskade allerede i april, ble det en svært kort sesong som challenge-spiller for 27-åringen fra Losby, som vant challengtouren sammenlagt i 2012.

— Nå har jeg spilt 108 hull i turnering pluss 36 innspillshull med bare én dag fri. Og noen dager før det igjen 72 turneringshull, oppsummerer en meget sliten Espen Kofstad tiden fra han startet i andresteget for 13 dager siden.

Vanvittig nervøs

— Jeg har vært skitnervøs i hele dag. Jeg følte jeg ikke fikk ut det jeg kunne på de ni første hullene, for jeg spilte egentlig ganske bra, sier Kofstad på link fra PGA Catalunya.

— Og da det var ni hull igjen, og jeg så at grensen for kortet var på -8 (han lå på -6 på det tidspunktet, red. anm.), ble det enda verre.

— Men da jeg satt innspillet til tre meter etter å ha truffet fairwayen på hull 18 for første gang denne uken; da visste jeg at jeg hadde kortet i lomma, jubler han.

Han satte deretter birdideputten, den fjerde på de siste ni hullene. Den skulle vise seg å bli en fin bonus å ta med inn i 2015-sesongen.

Etter det Kofstad erfarer får han nemlig beste rangering blant de seks spillerne som delte tiendeplassen på -10.

— Ja, jeg tror jeg får det tiende beste kortet, den siste birdien er virkelig mye verdt!

Kofstad begynner europatoursesongen i Dunhill Championship på Leopards Creek i Sør-Afrika torsdag 11. desember. Det betyr at han rekker en tur hjemom først.

Lite trening på treningsleir

Hjemturen må imidlertid vente en ukes tid. Fredag setter han kursen mot Marbella og treningssamling med Team Norway.

— Men det er ikke sikkert jeg kommer til å trene så veldig hardt. I alle fall ikke de første dagene, flirer Kofstad.

Og da med referanse til det harde turneringsprogrammet han har vært gjennom de siste to ukene, og ikke til seiersfesten som venter …

Les også: Kofstad klarte det!

Se også: Resultater fra PGA Catalunya

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.