Martens sprakk på oppløpet

Med seks bogeyer og bare én birdie ga avslutningen av Xiamen Open på Kinas sørkyst likevel ikke sesongbeste for Caroline Martens. Haga-spilleren har to turneringer igjen for å sikre kortet for 2015.

Fem over par, 77, for dagen ga to over par, 218 for turneringen og et fall på 21 plasseringer til delt 32.-plass for Caroline Martens.

SPRAKK PÅ SLUTTEN: Caroline Martens klarte ikke å holde trykket oppe i Xiamen Open, og endte på delt 32.-plass etter å ha ligget godt plassert de to første rundene. Nå må hun kjempe for å beholde kortet på europatouren neste sesong. Foto: Jan E. Espelid

SPRAKK PÅ SLUTTEN: Caroline Martens klarte ikke å holde trykket oppe i Xiamen Open, og endte på delt 32.-plass etter å ha ligget godt plassert de to første rundene. Nå må hun kjempe for å beholde kortet på europatouren neste sesong. Foto: Jan E. Espelid

Det sikret henne rundt 4000 euro, og førte henne til 101.-plass på tourrankingen før de to siste turneringene i India og Dubai.

Med totalt 16.100 euro innspilt har 27-åringen drøye 4000 euro til 80.-plassen, som gir fulle rettigheter neste sesong, og drøyt 2000 euro til 90.-plassen, som gir begrenset spillerett på Ladies European Tour 2015.

4. til 6. desember spilles Indian Open i New Dehil, mens sesongavslutningen Dubai Ladies Masters spilles 10. til 13. desember.

Dersom Martens da ikke er topp-80, venter Q-School i Marokko 17. til 20. desember.

Det har ikke lykkes Golferen.no å få kontakt med Caroline Martens etter Xiamen Open.

Se også:
Livescoring fra Xiamen
LET Order of Merit


Runde 2:
Martens holder trykket oppe i Kina

Etter en andrerunde på én under par, som blant annet inneholdt en eagle, er Caroline Martens fortsatt med i tetkampen i Xiamen Open. Likevel mener hun mye kunne vært bedre.

— Jeg er fornøyd med mye. Men det var også veldig mye som kunne vært bedre, forteller Caroline Martens til Golferen,no.

71-runden ble litt berg-og-dalbane med én eagle, tre birdier og fire bogeyer for tre under par totalt med én runde igjen av turneringen.

— Eaglen chippet jeg i fra 30 meter, så det var gøy. Gleder meg til i morgen! avslutter Haga-spilleren.

Tre spillere deler teten på -6: Connie Chen fra Sør-Afrika, Ssu-Chia Cheng fra Taiwan og tyske Chloe Leurquin.

Deretter følger to spillere ett slag bak, ytterligere seks to slag bak og så Caroline Martens på delt ellevteplass, tre slag bak trioen i teten.


Runde 1:
Martens skinner på Kinas sørkyst

— Men jeg tenker ikke på at jeg må kjempe for å beholde kortet, sier Caroline Martens på en meget dårlig linje fra klubbhuset på Orient Country Club i Xiamen ved Sør-Kina-kysten innenfor Taiwan.

Hun åpnet sesongens tredje siste LET-turnering med to under par, 70, og deler sjetteplassen, to slag bak sørafrikansk-kinesiske Connie Chen.

— Fokuset ligger bare på hver turnering, så får vi se om det blir godt nok, sier Martens om det å klatre fra 105.-plassen på rankingen til 80.-plass når siste putt settes i tourfinalen i Dubai 13. desember.

Men det er jevnt på pengelisten. I skrivende stund er Martens bare 6000 euro fra 80.-plassen. Og bare 4000 euro fra 90.-plassen, som gir en noe lavere europatour-ranking.

— Jeg er fokusert og i sonen nå, og det passer bra å holde det slik. Jeg er fornøyd med dagens runde i alle fall, fortsetter Martens.

Fredagens runde inneholdt fem birdier og tre bogeyer for to under par, 70. 27-åringen startet på hull 10, og hadde birdie på hull 17 og 18, og også på hennes siste hull for dagen, hull 9.

— Det var veldig deilig å avslutte både de første ni og siste ni med birdie, rekker Caroline Martens å få sagt før forbindelsen til Kina brytes for godt.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.