Med seks bogeyer og bare én birdie ga avslutningen av Xiamen Open på Kinas sørkyst likevel ikke sesongbeste for Caroline Martens. Haga-spilleren har to turneringer igjen for å sikre kortet for 2015.

Fem over par, 77, for dagen ga to over par, 218 for turneringen og et fall på 21 plasseringer til delt 32.-plass for Caroline Martens.

SPRAKK PÅ SLUTTEN: Caroline Martens klarte ikke å holde trykket oppe i Xiamen Open, og endte på delt 32.-plass etter å ha ligget godt plassert de to første rundene. Nå må hun kjempe for å beholde kortet på europatouren neste sesong. Foto: Jan E. Espelid
SPRAKK PÅ SLUTTEN: Caroline Martens klarte ikke å holde trykket oppe i Xiamen Open, og endte på delt 32.-plass etter å ha ligget godt plassert de to første rundene. Nå må hun kjempe for å beholde kortet på europatouren neste sesong. Foto: Jan E. Espelid

Det sikret henne rundt 4000 euro, og førte henne til 101.-plass på tourrankingen før de to siste turneringene i India og Dubai.

Med totalt 16.100 euro innspilt har 27-åringen drøye 4000 euro til 80.-plassen, som gir fulle rettigheter neste sesong, og drøyt 2000 euro til 90.-plassen, som gir begrenset spillerett på Ladies European Tour 2015.

4. til 6. desember spilles Indian Open i New Dehil, mens sesongavslutningen Dubai Ladies Masters spilles 10. til 13. desember.

Dersom Martens da ikke er topp-80, venter Q-School i Marokko 17. til 20. desember.

Det har ikke lykkes Golferen.no å få kontakt med Caroline Martens etter Xiamen Open.

Se også:
Livescoring fra Xiamen
LET Order of Merit


Runde 2:
Martens holder trykket oppe i Kina

Etter en andrerunde på én under par, som blant annet inneholdt en eagle, er Caroline Martens fortsatt med i tetkampen i Xiamen Open. Likevel mener hun mye kunne vært bedre.

— Jeg er fornøyd med mye. Men det var også veldig mye som kunne vært bedre, forteller Caroline Martens til Golferen,no.

71-runden ble litt berg-og-dalbane med én eagle, tre birdier og fire bogeyer for tre under par totalt med én runde igjen av turneringen.

— Eaglen chippet jeg i fra 30 meter, så det var gøy. Gleder meg til i morgen! avslutter Haga-spilleren.

Tre spillere deler teten på -6: Connie Chen fra Sør-Afrika, Ssu-Chia Cheng fra Taiwan og tyske Chloe Leurquin.

Deretter følger to spillere ett slag bak, ytterligere seks to slag bak og så Caroline Martens på delt ellevteplass, tre slag bak trioen i teten.


Runde 1:
Martens skinner på Kinas sørkyst

— Men jeg tenker ikke på at jeg må kjempe for å beholde kortet, sier Caroline Martens på en meget dårlig linje fra klubbhuset på Orient Country Club i Xiamen ved Sør-Kina-kysten innenfor Taiwan.

Hun åpnet sesongens tredje siste LET-turnering med to under par, 70, og deler sjetteplassen, to slag bak sørafrikansk-kinesiske Connie Chen.

— Fokuset ligger bare på hver turnering, så får vi se om det blir godt nok, sier Martens om det å klatre fra 105.-plassen på rankingen til 80.-plass når siste putt settes i tourfinalen i Dubai 13. desember.

Men det er jevnt på pengelisten. I skrivende stund er Martens bare 6000 euro fra 80.-plassen. Og bare 4000 euro fra 90.-plassen, som gir en noe lavere europatour-ranking.

— Jeg er fokusert og i sonen nå, og det passer bra å holde det slik. Jeg er fornøyd med dagens runde i alle fall, fortsetter Martens.

Fredagens runde inneholdt fem birdier og tre bogeyer for to under par, 70. 27-åringen startet på hull 10, og hadde birdie på hull 17 og 18, og også på hennes siste hull for dagen, hull 9.

— Det var veldig deilig å avslutte både de første ni og siste ni med birdie, rekker Caroline Martens å få sagt før forbindelsen til Kina brytes for godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.