Espen Kofstad sikret europatourbilletten med god margin etter birdie fra tre meter på siste hull. For en reise! For en spenning! For en prestasjon!
kofstad-klarte-det-

TILBAKE PÅ EUROPATOUREN! Etter dager med innbitt kjemping på Stadium Course på PGA Catalunya er Espen Kofstad tilbake på europatouren i 2015 med delt tiendeplass på -10 i Q-School-finalen..

Hvilken avslutning Espen Kofstad leverte på tøffe Stadium Course torsdag! Etter en nervøs åpning med bogey allerede på hull 2 klinte 27-åringen til på de siste ni hullene.

Birdier på hullene 12, 14, 15 og 18 — den siste fra tre meter — sendte Kofstad tilbake til europatouren med god margin.

Kortet inneholdt også en birdie på hull 3 og en bogey på hull 6 for tre under par, 69, for dagen og -10 totalt. I skrivende stund er fortsatt noen spillere på banen, og kortstreken vipper mellom -7 og -8.

Fantastisk reise

Da Espen Kofstad måtte kaste inn håndkleet i april på grunn av store ryggproblemer, fikk han beskjed om å ligge unna all golf i månedsvis.

— Jeg har bestemt meg for å ikke spille (turneringen i) Spania neste uke grunnet min skade. Uansett hvor hardt jeg prøver ser det ikke ut til å bli bedre, skrev Espen Kofstad på sin Twitter-profil 21. april.

Ryggskaden skulle vise seg å bli mer langvarig enn først antatt, og Losby-spilleren ble innvilget medical exepmtion, som betyr at han får samme tourkategori neste sesong som han hadde da skaden oppstod.
Det betinget imidlertid at han ikke spilte mer turneringsgolf, på noe nivå, i 2014-sesongen.

Kofstad regnet derfor ikke med at han kunne spille Q-School i høst. Og ble minst like overrasket som alle andre da manager Chubby Chandler klarte å overbevise European Tour om at Q-School ikke er en del av inneværende sesong, men av kommende.

Les også: Kofstads gledelig telefon

Tok vare på sjansen — på håret!

Espen Kofstad kunne derfor stille opp i Q-Schools andresteg på El Saler i Valencia, åstedet for hans beste plasseringer på europatouren med delt åttendeplass i Spanish Open 2013.

Det ble spenning uten like, skulle det vise seg. Med tre hull igjen av andresteget, var Kofstad to slag fra å gå videre til Q-School-finalen på PGA Catalunya.

Klassebirdier på hullene 16 og 18 sørget imidlertid for avansement akkurat på grensen, og vi skrev den gang at vi håpet de varslet en ny æra for Kofstads forhold til Q-School.

To ganger tidligere har nemlig misset europatourkortet med ett fattig slag: I 2011 og 2013.

Les også: Slik jubler en comeback-kid

Men alle gode ting er som kjent tre … og denne gangen klarte Kofstad kortet på tredje Q-School-forsøk, og det med tre slags margin.

Se også: Leaderboard fra PGA Catalunya


Runde 5:
Kofstad gir oss spenning til siste slutt

Nok en gang ble det en duell mellom den vanskelige Stadium-banen og Espen Kofstad. Tidlig i onsdagens runde så det lyst ut, men avslutningen ble tøff.

Q-School lever virkelig opp til tilnavnet helvetesuken for Espen Kofstad & co.

Tirsdagens mønster gjentok seg onsdag for Kofstad: En strålende start etterfulgt av en beintøff avslutning>.

— Tøff avslutning i dag. Men spilte totalt sett bra, så jeg er fornøyd med plasseringen, oppsummerer Kofstad onsdagens runde på par på sin Twitter-konto.

Det gir ham -7 totalt, og delt 19.-plass før siste og avgjørende runde torsdag.

— Én dag mer med fokus, lover Kofstad før siste runde, som han starter klokken 10.05 torsdag.


Runde 4:
Kofstad følte ingenting var riktig

Den vanskelige Stadium-banen nedkjempet Espen Kofstad, som endte to over for dagen tirsdag. «Alt føltes feil», forteller han.

Det begynte greit med en birdie på åpningshullet på Stadium Course for Espen Kofstad tirsdag, som med -10 var helt oppe i tetkampen en stakket stund.

Bogey på hull 4 og dobbelbogey på hull 5 bragte ham imidlertid ned på jorden. Og med to hver av birdie og bogey på de siste ni endte det +2 for dagen.

— I dag var dagen da alt føltes feil. Men godt å få det av veien, konstaterer Kofstad på sin Twitter-profil.

Med to over par, 74, falt 27-åringen til -7 på delt 20.-plass, akkurat på grensen til topp-25, som får kortet når siste putt er satt torsdag.

Onsdag og torsdag skal alt skal avgjøres på Stadium Course. Onsdagens starttid er klokken 9.55 for Kofstad.

John Hahn var for øvrig dagens mann på PGA Catlunya. Amerikaneren klinte til med tolv under par, 58(!), på Tour Course etter tolv birdier og seks par.

Med det avanserte 25-åringen fra delt 104.-plass med +4 til delt tolvteplass med -8.

Se også: Leaderboard fra PGA Catalunya


Runde 3:
Viktig tirsdag venter Kofstad

Etter delt sjuendeplass halvveis er det fort gjort å tro at Espen Kofstad er på sikker grunn for europatour-billeten. Men i Q-School-finalens fjerde runde skal han spille den vanskeligste banen igjen.

Ta en titt på resultatlisten etter halvgått løp på PGA Catalunya. Legg merke til fargekodene som står ved hver spiller.

Ved de 49 første navnene står det en lilla sirkel. Det betyr at samtlige av disse spillerne har spilt to runder på lette Tour Course og én runde på vanskelige Stadium Course.

Mens alle spillerne som har oransje markering har spilt to runder på Stadium og én på Tour.

Etter tirsdag har alle spilt to runder på hver bane, og én ting kan vi garantere: Resultatlisten etter dag fire kommer til å se fullstendig annerledes ut etter runde tre.

Så selv med åtte birdier på kortet mandag, pluss en sur dobbelbogey, er det ingen som helst grunn til å sprette champagnen for Norges eneste deltaker.

Dette vet ikke minst Kofstad selv, han har spilt Q-School her to ganger tidligere, og vet utmerket hva alt dreier seg om.

Men er han like høyt oppe på resultatlisten også etter tirsdag, da kan vi så smått begynne å øyne en mulig europatour-billett for 2015.


Runde 2:
Kofstad har fortsatt mye å gå på

Espen Kofstad slo til med en solid tre under par 67-runde i Q-School, og nærmer seg retur til europatouren. «Jeg har fortsatt mye å gå på», sier han.

Tre birdier, én eagle og én bogey sendte Espen Kofstad hele 34 plasseringer oppover resultatlisten i europatourens Q-School på PGA Catalunya.

Det gir 27-åringen fra Losby delt 25.-plass med fire runder igjen. De 25 beste, og like, torsdag får tourkortet for kommende sesong.

— Tre under var ok i dag, skriver han på sin Twitter-konto, og legger til:

— Men fortsatt masse å gå på for de neste fire rundene. Bare å dose på nå.

Mandag starter Kofstad sin tredje runde klokken 9.30.


Runde 1:
Kofstad slått ut av stiv nakke

Espen Kofstad takker europatourens fysioterapeuter for at han klarte å gjennomføre en runde på par i første runde av Q-School-finalen. Og bare noen få slag bak tourkort-kampen.

Med fire hver av birdier og bogeyer på den tøffeste av de to banene på PGA Catalunya, Stadium Course, ligger Espen Kofstad på delt 59.-plass etter åpningsdagen i Q-School.

Men 27-åringen fra Losby depper slett ikke over situasjonen og plasseringen tre slag bak det som er kvalikgrensen etter første runde.

— En stor takk til ETPI Physiounit for å få meg spillbar i dag etter at nakken låste seg i morges, skriver Kofstad på sin Twitter-konto, og fortsetter:

— Måtte kjempe for resultatet i dag. Nå gjenstår fem dager med fokus!

Søndag spiller Kofstad den enklere Tour Course, der han starter klokken 10.20.


Før turneringen:
Kofstad er kampklar
Lørdag startet Espen Kofstad den første av seks golfrunder som kan sikre ham retur til europatouren 2015.

— Spillet er bra og klar for i morgen, skrev Espen Kofstad fredag som tekst til videoen under, som han la ut på sin Instagram-konto.

Han startet klokken 9.25 lørdag.

Kofstad spiller den første runden på Stadium Course, den vanskeligste av de to kvalikbanene på PGA Catalunya Resort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.