Norske golfklubber leter etter måter å både drive mer rasjonelt og oppgardere kvaliteten. Kanskje kan et eksempel fra Sørøst-Sverige være en inspirasjon.
klubbsamarbeid-forbedrer-golfbanenes--konomi

KLUBBSJEFER I SAMARBEID: Jimmy Grön (t.v.) fra Kalmar GK og Thomas Örwén fra Grönhögen Golf Links.

Blant alle de gode golfklubbene på den andre siden av grensen hører naboene Kalmar Golfklubb og Grönhögen Golf Links begge hjemme i svensktoppen.

Førstnevnte er en velstelt, klassisk parkbane med 36 hull. Men er kanskje best kjent som hjemmebanen til Joachim Häggman, Skandiavias første Ryder Cup-spiller.

Broforbindelsen fra fastlandet til Sveriges nest største øy, Öland, går ut omtrent ved Kalmar GK. På sørsiden av øya finner vi Grönhögen Golf Links, som har tette bånd til en annen svensk golfpersonlighet: Banen er desiget av Pierre Fulke.

Nå gjør de to klubbene felles sak og går sammen om å ansette kvalitetssjef. Tanken er at samabeidet skal forsterke begge anleggene.

Fredrik Svensson, course manager på Kalmar GK, blir kvalitetsansvalrig for begge anleggene, der målet er å styrke banenes rangering, skriver de to klubbene i en pressemelding.

Fredrik, som er 35 år gammel og har spilt på den svenske golftouren, har solid baneutdannelse og har jobbet ved svenske golfklubber som Oskarshamn, Växsjö og Flommens.

— Jeg tror og håper at samarbeidet med Gröhögen kommer til å bli en innsprøytning i vårt arbeid med å forbedre Kalmar golfklubbs rangering, sier Jimmy Grön, klubbsjef ved Kalmar golfklubb.

Klubbsjefen sier det er lett å bli blind for detaljene når man går på samme bane dag ut og dag inn.

— Man ser ikke skogen for bare trær, og da er det bra å i blant ta en utflukt for å utvide horisonten, mener Grön.

Grönhögens klubbsjef Thomas Örwén gleder seg også til samarbeidet.

— Jeg tror det kan gi den forsterkningen som skal til for at vi skal kunne være topp-10 i år etter år, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.