Med to slag opp til kvalgrensen var Knut Børsheim den eneste av de tre nordmennene som var i nærheten av å gå videre fra andresteget. Eirik Tage Johansen var fire slag fra avansement, Christian Aronsen sju slag fra.
ingen-norske-videre-fra-andresteget

NÆRMEST: Knut Børsheim var to slag fra å gå videre til finalesteget i sin turnering på Las Colinas i Alicante.

Oppdatert klokken 15.09

Med en avsluttende runde på par etter tre hver av birdie og bogey endte Knut Børsheim på delt 25.-plass i sin kvalikturnering.

Det ga også par totalt, to slag for mye til å blir blant de 17 som går videre til finalesteget kommende uke.

Med kategori 8 neste sesong får Børsheim spille de fleste challengeturneringene.

Tage blåste bort

På Eirik Tage Johansens kvalikbane, Lumine Golf & Bach Club blåste det så mye at ballene ikke lå i ro på greenene tirsdag.

Spillet ble derfor avbrutt først én gang i 20 minutter, deretter for dagen, og ble gjenopptatt onsdag morgen.

Tage var da +3 for dagen etter 15 hull, forteller han på sin blogg, der han krydrer fortellingen med en morsom historie om hvor ille forholdene egentlig var.

Det ble én biride til på vei inn onsdag, slik at det ble +2 for dagen, delt 30.-plass på -2 totalt, misset avansement med fire slag og challengekatetgori 11 i 2014-sesongen.

Christian Aronsen har avsluttet sin turnering i Alicante med én under par for dagen. Par totalt ga delt 36.-plass, sju slag fra å gå videre. Dermed blir det dessverre ingen challengekategori for Miklagard-spilleren kommende sesong.

Se også:
Resultater Las Colinas
Resultater Lumine
Resultater Valle Romano

Runde 3:
Håpet om førstesteg svinner

Før siste runde av andresteget er Eirik Tage Johansen to slag fra avansment mens Knut Børsheim har fire slag å ta igjen. Christian Aronsen fikk sin runde utsatt på grunn av sterk vind.

Mye tyder på at Espen Kofstad blir eneste norske innslag i Q-Schools finalesteg på PGA Catalunya kommende uke.

Etter én under par, 70, og -4 sammenlagt er Eirik Tage Johansen på delt 30.-plass, mens topp-17 går ved -6 før siste runde.

På sin blogg forteller Johansen om en til tider turbulent runde som startet med treputt og bogey på det første hullet.

— Det var meldt sterk vind i dag så de hadde ikke rullet greenene, så de var noe tregere og det fikk jeg oppleve med et par putter korte i linjen, forteller han.

For Knut Børsheim ble det den andre én over par 72-runden på rad, og med par totalt ligger bergenseren som delt 40, og må virkelig kjempe dersom han skal klare å ta igjen de fire slagene til sikker grunn.

For Christian Aronsen & co på Valle Romano i Estepona på Solkysten ble det en lang dag der spillet ble avbrutt mens 14 grupper ennå ikke hadde slått ut. Spillet gjenopptas tirsdag morgen.

Runde 2:
Ingen enkel reise for de norske

Eirik Tage Johansen og Knut Børsheim henger brukbart med halvveis i i Q-Schools andresteg. Men de må jobbe og være skjerpet for å klare avansement.

Eirik Tage Johansen og Knut Børsheim har byttet plass som beste nordmann etter to runder av deres respektive kvalikturneringer i Katalonia og Alicante.

Lumine Golf & Beach Club sør for Barcelona, der 17 mann går videre til finalesteget, ligger Eirik Tage Johansen på delt 20.-plass etter to under par, 69, søndag og tre under totalt.

— Det kom litt vind i dag også. Uten å vite hvordan, så virket det som det var sidevind på alle hull, så det gjorde det litt spennende, skriver Johansen på sin blogg.

Siddisen hadde en bogeyfri runde med én birdie på de første ni og én på de siste.

Fargerikt for Børsheim

For Knut Børsheim ble det, nesten som vanlig, et fargerikt scorekort etter hans runde på Las Colinas i Alicante, der også 17 mann går videre.

Da han signerte etter runden, bestod kortet av sju par, seks bogeyer og fem birdier for én over par, 72.

Det gir Fana-spilleren -1 totalt, og delt 21.-plass med to runder igjen å spille.

Christian Aronsen gjennomførte sin andre én over par 72-runde på rad Valle Romano Golf i Estepona på Costa del Sol.

For Miklagard-spilleren var det særlig en lei trippelbogey på hull 3 som ødela dagen. Ellers inneholdt runden hans fem birdier og tre bogeyer, og med +2 ligger han på delt 63.-plass. Her vil 18 mann gå videre til finalesteget, og opp dit har Aronsen åtte slag.

Runde 1:
Børsheim henger best med

Tre nordmenn er med og kjemper om rundt 80 kvalikplasser fra de fire turneringene i Q-Schools andresteg. Knut Børsheim åpnet best, men også Eirik Tage Johansen er bra med.

Knut Børsheim har valgt Las Colinas i Alicante som kvalikbane, og åpnet med to under par, 69, på delt 18.-plass.

Bergenseren hadde fire birdier og to bogeyer, og er fem slag bak ledertrioen etter den første av fire runder.

Eirik Tage Johansen valgte å spille Lumine Golf & Beach Club sør for Barcelona, og kom seg rundt på én under par, 70, etter to birdier og en bogey.

Det gir siddisen delt 27.-plass, og også på Lumine går teten ved sju under og topp 20 ved to under.

For Christian Aronsen ble det én over par, 72, på Valle Romano Golf i Estepona på Costa del Sol.

Med fire bogeyer og tre birdier ligger Miklagard-spilleren på delt 51.-plass, mens topp 20 går ved -3. Svenske Pontus Widergren leder på -7.

Det er totalt 308 spillere med i de fire turneringene i andresteget, og rundt 25 prosent, cirka 80, vil gå videre til finalesteget på PGA Catalunya 10. til 15. november.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.